Opowiedz nam swoją historie - droga do .........
arek38 - Śro Maj 26, 2010 21:44 Temat postu: droga do ......... Moja gehenna zaczęła się w wieku 16 lat po szoku po penicylinie zacząłem mieć jakieś psychozy , oczywiście psychiatra przepisał mi leki uspokajające no i się zaczęło coraz więcej i więcej w wieku lat 17 alkohol zastąpił leki.Dziś mam 38 lat a za sobą 21 lat picia ,brak pracy ,długi ,rozbite małżeństwo.Parę detoksów 3 terapie odwykowe zamknięte , ostatnią skończyłem tydz temu.Można powiedzieć że osiągnąłem dno dna był taki okres czasu że "bylem na wyjeździe w Polsce" a tu się piło wszelkie wynalazki.Ostatnio jak wspomniałem całkiem mi odbiło po wyprowadzce żony pojechałem równo skończyło to się próbą samobójczą(nie 1 ) podobno cudem zostałem odratowany i leząc na intensywnej terapii patrząc jak rodziny opłakują swoich bliskich zaczęła mi chodzić w głowie myśl"co ty robisz tu ludzie walczą o siebie a ty sam się niszczysz" , jeszcze podeszła pewnego dnia pielęgniarka i powiedziała ze tacy jak ja zawsze wracają tu albo do lodówki.Coś we mnie wstąpiło stwierdziłem ze chcę przestać pić .Pomimo całego bagażu jaki sam sobie zgotowałem po 8 tyg abstynencji powoli (ostatni detoks i terapia) zaczynam wierzyć w to ze chcę żyć . Zacząłem chodzić na grupy AA i pomaga mi to już wiem że NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ .
kajadda - Śro Maj 26, 2010 21:47
arek38 napisał/a: | Zacząłem chodzić na grupy AA i pomaga mi to już wiem że NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ . | ... i słusznie...witaj
guciu - Śro Maj 26, 2010 21:57
arek38 napisał/a: | NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ . |
... ja mam podobnie ...
... pozdrawiam ... Gutek ... co to kiedys alkohol pił nałogowo :) ...
kukuś - Śro Maj 26, 2010 22:05
cześć arek38,
trafiłeś w dobre miejsce , ja też chcę bez alkoholu żyć
azull - Śro Maj 26, 2010 23:10
Witaj na forum,
życzę Ci abyś mógł tu chociaż w jakimś ułamku, znaleźć odpowiedź na nurtujące Cię pytanie, jak żyć i nie pić.
pozdrawiam Azull alkoholik
Mietek - Śro Maj 26, 2010 23:34
Witam Cię Arku w tym miejscu i ja.
Mietek, co to alkoholizm też postanowił zatrzymać. arek38 napisał/a: | Zacząłem chodzić na grupy AA i pomaga mi to już wiem że NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ . |
Jakosik, tak się składa, że wiem i czuję to samo
Pozdrawiam, i wytrwałości życzę.
hewciu - Czw Maj 27, 2010 07:58
Witaj Arek,
Widac tak musialo byc. To jednak jak widzac nie znak, ze sie nie da rady. Ty Dasz! Jak bedziesz dalej chcial. Trzymam kciuki zebys trwal w postanowieniach.
Warto byc trzezwym!
Pozdrawiam!
Tomek AA
Mariusz - Czw Maj 27, 2010 10:42
arek38 napisał/a: | już wiem że NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ . |
Witaj Arek wśród trzeźwiejących, wybrałeś drogę nie łątwą, więc dbaj o każdy trzeźwy dzień.
Radę dają z większym stażem i bagażem doświadczeń, dasz i Ty, a takie mocne zderzenie z rzeczywistością potrafi dać kopa.
Trzymaj się, kolejnych 24h trzeźwych
Wesus - Czw Maj 27, 2010 14:21
Witaj Arku na forum
Wiesiek alkoholik
Franiu - Czw Maj 27, 2010 18:51
arek38,
Witaj na forum,trzeba bardzo chcieć trzeźwieć,a wszytko jest realne,wytrwałości,
pozdrawiam .
jacek78 - Nie Maj 30, 2010 21:48
arek38 napisał/a: | Zacząłem chodzić na grupy AA i pomaga mi to |
Mi to też Arku pomaga Ja juz wiem że bez AA wracam spowrotem do picia
Witam Cię na forum
bodziu - Sob Cze 12, 2010 14:02
arek38 napisał/a: | Zacząłem chodzić na grupy AA i pomaga mi to już wiem że NIE CHCE PIĆ TYLKO ŻYĆ . |
Witaj Arek
Chodzenie na mityngi i kontakt z innymi alkoholikami jest dla mnie jedyną drogą. Cała ta psychologia , terapie czy nawet próby zrozumienia tego co dzieje się ze mną i czego tak naprawdę chcę ... ale spojrzeć na kogoś kto odbił się od dna, zobaczyć na własne oczy że; Jemu się udało i temu też się udało ... kurcze mnie też się może udać. Słuchać uważnie, dołożyć wiedzę z terapii ... to musi się udać
dziś nie piję Bogdan alkoholik
Franiu - Sob Cze 12, 2010 20:26
Mnie Wspólnota dała nadzieję na lepsze i godne życie,żyje tą nadzieją że można nie pić i tego się trzymam,jestem aktywny w ruchu aowskim i to daje mi sile do dalszego trzeźwienia,bardzo utkwił mi w pamięci tekst z Wielkiej Księgi "Jak to działa"i tego trzymam się cały czas,
Halinka - Sob Cze 12, 2010 21:50
Witaj Arek 38
Napisz jak sobie radzisz, bo to pierwsze dni i one są najtrudniejsze.
Stosuj zasadę małych kroczków, dzisiaj nie piję i pisz co Ci w duszy gra.
dora - Nie Cze 13, 2010 17:05
Arek
Mam wrazenie, ze znamy sie ze strefy Czy to Ty czy po prostu sie myle
|
|
|