Jestem tu nowa/nowy - witam jestem tutaj nowy
luqaz8 - Pon Lip 26, 2010 22:00 Temat postu: witam jestem tutaj nowy Od czego zaczac....Mam 25 lat i juz jestem alkoholikiem, picie wielodniowymi ciagami zaczelo sie u mnie 4 lata temu, w tej chwili nie pije 3 tygodnie przyjmoje anticol, powaznie zastanawiam sie nad terapia, nigdy jeszcze nie bylem na takiej terapi ale widze ze mam powazny problem z alkoholem
kajadda - Pon Lip 26, 2010 22:03
luqaz8, witaj .... terapia jak najbardziej wskazana.
dora - Pon Lip 26, 2010 22:13
Witaj Lugaz
Tez uwazam, ze terapia jest wskazana.
luqaz8 napisał/a: | nigdy jeszcze nie bylem na takiej terapi |
Czas zaczac sie leczyc...szkoda zycia na picie
Mariusz - Pon Lip 26, 2010 22:48
luqaz8 napisał/a: | widze ze mam powazny problem z alkoholem |
Jak większość z nas, ale z tym się da fajnie żyć na trzeźwo.
Witaj na forum
bodziu - Pon Lip 26, 2010 23:45
luqaz8,
Witaj, możesz to zmienić jeśli tylko chcesz ...życie bez alko jest lepsze bo odbierasz świat prawdziwy a nie przymglony pijaną iluzją.
pozdrawiam ...Bogdan alkoholik
Franiu - Wto Lip 27, 2010 05:38
luqaz8,
Witaj na forum,dobrze że w tak młodym wieku zauważasz problem z alkoholem,zaoszczędzisz sobie zdrowia i życia,terapia jak najbardziej,
pozdrawiam,
Mietek - Wto Lip 27, 2010 07:37
Witaj lugaz8
Mietek, z alkoholizmem zatrzymanym żyjący. luqaz8 napisał/a: | Mam 25 lat i juz jestem alkoholikiem |
Mogą Ci tylko pozazdrościć że w tak młody wieku, zauważyłeś tak poważny problem.
Trzymaj się nas, a także proponuję działanie w realu.
Pordnia uzależnień, Wspólnota AA to bardzo pomocne elementy e tym temacie.
Vieux Vasco - Wto Lip 27, 2010 11:12
witaj luqaz
Wesus - Wto Lip 27, 2010 12:16
luqaz8 napisał/a: | Mam 25 lat i juz jestem alkoholikiem |
Ja też w tym wieku byłem już alkoholikiem, tyle że tego nie chciałem dostrzec. Jeśli tylko weźmiesz na serio tą chorobę zaoszczędzisz sobie i bliskim wiele cierpienia.
Witaj na forum
pozdrawiam W
kukuś - Wto Lip 27, 2010 14:20
luqaz8 napisał/a: | nigdy jeszcze nie bylem na takiej terapi ale widze ze mam powazny problem z alkoholem |
już jesteś szczęściarzem , bo problem dostrzegłeś .
Witam Cię serdecznie
Halinka - Wto Lip 27, 2010 19:20
luqaz8 napisał/a: | .Mam 25 lat i juz jestem alkoholikiem, |
Też w tym wieku byłam już alkoholiczką, ale tego nie widziałam.
Poczytaj sobie o chorobie i idź jak najszybciej po pomoc w realu.
Masz szansę na wspaniałe życie, jeżeli zmienisz istniejący stan.
Napisz coś więcej o sobie, jaką masz sytuację, co robisz itp.
jacek78 - Wto Lip 27, 2010 20:36
luqaz8 napisał/a: | Mam 25 lat i juz jestem alkoholikiem |
Witam na forum Jacek alkoholik
Ja miałem 24 lata i poszedłem na terapie odwykową.Teraz tego nie żałuje.Cieszę sie z tego że potrafiłem się wtedy przyznac do swojej choroby jaką jest alkoholizm.Przynajmniej żyje, a tak jakbym pił dalej, to moze bym już był na cmentarzu Ja alkoholikiem byłem już mając 17 lat(oczywiscie wtedy nie wiedziałem)
Także nie zastanawiaj sie tylko pomyśl o terapii.Napewno Ci pomoże
pozdrawiam
jagna - Śro Lip 28, 2010 11:51
Luqaz8 , witaj na forum
jarox48 - Czw Sie 05, 2010 07:49
Serwus luqaz
Naprawde Ci zazdroszcze,ze juz w tak mlodym wieku umiesz przyznac sie do bezsilnosci wobec alkoholu.Ja w twoim wieku tez bylem juz alkoholikiem.Niestety nie umialem sie do tego przyznac.We wtorek wrocilem z terapi i chyba dopiero na terapi zrozumialem ze jestem alkoholikiem.Bardzo zaluje ze nie umialem sie do tego przyznac wczesniej.
W swoim alkoholickim 33 letnim zyciorysie mialem coprawda 10 lat abstynencji,ale po kazdym okresie "suchej trzezwosci" moje ciagi byly jeszcze wieksze niz poprzednio.
Luqaz nie zastanawiaj sie wogole tylko jak najszybciej wal na terapie.Ja walczylem z tym naszym wrogiem tez bardzo roznie,anticol,2 razy esperalkilku miesieczne okresy niepicia na duposcisku,5lat niepicia bez niczego.
Dopiero na terapi dowiedzialem sie co sie zemna dzieje,dostalem narzedzia do bycia trzezwym.Luqaz alkoholizm to choroba bio-psycho-spoleczna aby z nia zyc trzeba poznac jej mechanizmy.I wiec ze tabletkami ani leczeniem samej psychiki nie pokonasz tej HIENY.
Bardzo dobrze ze rozumiesz swoj problem i ze jestes z nami,tu tez krzywda Ci sie nie stanie.Sa tu alkoholicy juz pelnoletni w swej trzezwosci .
Takze trzymaj sie nas i mysl o terapi
Powodzenia
Jarek alkoholik
Mariusz - Nie Cze 05, 2011 14:21
Napisz co u Ciebie.
|
|
|