To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

DDA - Afirmacje

dora - Pon Sie 09, 2010 18:48
Temat postu: Afirmacje
Nie muszę już kontrolować innych Szanuję siebie Mam pokój z samym sob± Potrafię się bawić Mog± zaufać moim my¶lom i uczuciom Ufam ludziom Pewnie podejmuję decyzje Pozwalam Bogu, aby dzi¶ wkroczył w moje życie Wierzę w pokój ducha, jaki daje mój Bóg Jestem cichy i spokojny Mogę zmierzyć się z moim strachem i postarać się go przemóc Nie daję prezentów na elastycznej gumce (obdarowuj±c nie owijam nici± pajęcz±) Jestem niezależny Nie os±dzam innych Uczę się jak wyrażać moja miło¶ć Wyrażam uczucia Wybieram m±drze Jestem dla siebie życzliwy i cierpliwy Jestem ważn± osob± Zaczynam okre¶lać sobie granice Kieruję nad swoim życiem Wybaczam sobie i tym, którzy mnie skrzywdzili Jestem swoim przyjacielem Potrafię cieszyć się wypoczynkiem bez poczucia winy i niepokoju Potrafię wyrazić swój gniew otwarcie, szczerze i wła¶ciwie Otwieram swoje serce na dziecko, które mieszka we mnie Bez trudu radzę sobie z krytyk± Wszystko, co negatywne, dzi¶ pozostawię za sob± Dzi¶ spogl±dam na swoje dzieciństwo bez wstydu Dzi¶ ufam sobie Dzi¶ jestem now± osob±