To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Jestem tu nowa/nowy - joluha9566

joluha9566 - Czw Sty 20, 2011 16:38

JESTEM TU NOWA I CHOC NA CODZIEN STRASZNIE SAMOTNA{PEWNIE TEZ NA WLASNE ZYCZENIE}ALE MAM NADZIEJE ZE KTOS ZYCZLIWY SIE DO MNIE ODEZWIE TO JUZ BEDZIE DLAMNIE WIELE ZNACZYC JOLUHA9566
Halinka - Czw Sty 20, 2011 16:40

Witaj Jolu! <czesc>

Widzę,że udało Ci się przywitać z nami. Mam tylko jedną prośbę, nie pisz dużymi literami.
Na pierwszej stronie na dole, masz rozmowy niekontrolowane, tam też możesz pisać.

Franiu - Czw Sty 20, 2011 16:55

joluha9566,

Witaj Jolu,juz nie jesteś sama,napisz coś więcej o sobie,

Norbi - Czw Sty 20, 2011 17:18

No to Witaj Jolucha na forum <czesc>
Mariusz - Czw Sty 20, 2011 17:21

Witaj Jolcia <czesc>
jarox48 - Czw Sty 20, 2011 18:15

Witaj na forum Joluha <czesc>

Napisz z czym do Nas przychodzisz......co Cie trapi......napewno znajdziesz tutaj bratnia dusze.....nasze forum to jak jedna wielka rodzina.......

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

bacha - Czw Sty 20, 2011 19:32

Witaj Jolu <czesc>
dora - Czw Sty 20, 2011 19:35

Witaj Jolu <czesc>
Wesus - Czw Sty 20, 2011 19:43

Witaj Jolu <czesc>
joluha9566 - Czw Sty 20, 2011 20:00

bardzo dziekuje ze sie do mnie odezwaliscie zrobilo mi sie lzej na sercu bo przez moje picie praktycznie wszyscy sie odemnie odsuneli a najbardziej to zabolalo jak moi synowie sie w tym roku wyprowadzili w bardzo przykrych okolicznosciach co prawda sa juz dorosli bo jeden skonczone 22 a drugi 21 ale cale zycie poswiecikam dla nich wiele przeszlam z tym mlodszym {o boze ksiazke bym tu mogla napisac}a oni wyszli nawet sie nie pozegnali i nie odzywja sie strasznie to boli ale widocznie moje chlanie przybralo takie rozmiary ze juz sobie z tym nie radzili musze dac im i sobie czas ale dobrze ze choc narazie moge sie tu wygadac i nie bede sie czula taka samotna moze nastepnym razem napisze wiecej w kazdym razie narazie mam miesiac trzezwosci i caly czas nadzieje ze ten czas abstynencji bedzie sie wydluzal
bacha - Czw Sty 20, 2011 20:27

joluha9566 napisał/a:
w kazdym razie narazie mam miesiac trzezwosci i caly czas nadzieje ze ten czas abstynencji bedzie sie wydluzal
to juz jest cos,trzymam kciuki aby Ci się udało jak naj dłuzej utrzymać trzeżwość.Trwaj i trzymaj się.Jestem z Toba <cmok>
Mietek - Czw Sty 20, 2011 21:33

Witam Cię na naszym forum Jolu <czesc>
joluha9566 napisał/a:
narazie mam miesiac trzezwosci i caly czas nadzieje ze ten czas abstynencji bedzie sie wydluzal

Miesiąc to już dość dużo, żeby myśleć o następnych dniach czego Ci życzę.
Póki co "dziś nie piję".

Pozdrawiam ;-)

jacek78 - Pią Sty 21, 2011 00:49

joluha9566,
Ja również witam <czesc> Jacek alkoholik
Myśle że za jakiś czas kontakt z synami się może zmienić.Po prostu daj czas czasowi
Ale to wszytsko oczywiscie zależy od Ciebie.Także życze kolejnych 24h trzeźwosci <czesc>

jarox48 - Pią Sty 21, 2011 04:49

JOLU <czesc>

Tak jak napisal Ci JACEK "daj czas czasowi"......gratuluje tego miesiaca trzezwosci......tak trzymaj a bedzie dobrze.....

Pozdrawiam

Jarek alkoholik

greeneyes - Pią Sty 21, 2011 08:46

Witaj, trzymam kciuki :)
Napiszę Ci, jak było u mnie. Kilka dobrych miesięcy abstynencji i powrót do picia, kilka dnia ciągu. Taka to choroba....Mimo mojej dobrej woli i najszczerszych chęci w pewnym momencie moje myślenie, a potem zachowanie zaczynało się zmieniać ("może tym razem się uda, nikt się nie dowie, zasłużyłam na nagrodę itd"), to się nazywa NAWRÓT.
Jeśli jesteś alkoholiczką, osobą chorą, zgłosiłabym się po pomoc. Do najbliższej, państwowej poradni leczenia uzależnień. Bez wiedzy o tej chorobie, możesz sama nie dać sobie rady.
Ja tak zrobiłam, przeszłam terapię odwykową, cykl nawrotów, czekam na terapię pogłębioną leci mi zaraz ósmy miesiąc abstynencji i cały czas mi mało tej mojej trzeźwości:))), a najważniejsze, jestem bez alkoholu osobą szczęśliwą. Tobie życzę takiego stanu z całego serca. Jeśli chcesz, pisz do mnie na priv. a udzielę Ci odpowiedzi na najbardziej krępujące Ci pytania. My tu wszyscy jesteśmy równi i tacy sami. Pozdrawiam Cię!