Opowiedz nam swoją historie - Witam agaton
agaton - Sob Cze 25, 2011 16:44 Temat postu: Witam Mam na imie AGATA i jestem aa. Jestem w ciagu ale chce przestac pic. nie wiem jak odgonic mysli od alkoholu????
kajadda - Sob Cze 25, 2011 17:14
agaton, witaj poczytaj na początek
Mietek - Sob Cze 25, 2011 19:34
Witaj Agato agaton napisał/a: | nie wiem jak odgonic mysli od alkoholu??? |
Ja wiem,
pierwsze co zrobiłem na początku swojej trzeźwości to posłuchałem innych.
Potem poszedłem na mityng, chodzę do dziś,
potem na terapię, a dalej, zacząłem dłubać i dłubię do dziś 12 Kroków i 12 Tradycji AA.
co najważniejsze, "DZIŚ NIE PIJĘ"
Halinka - Sob Cze 25, 2011 19:39
Witaj Agatko!
Na początek poczytaj, a potem na nic nie czekaj tylko idź po pomoc w realu..Im wcześniej tym lepiej. I zaczynaj od dziś stosować zasadę "dzisiaj nie piję", a jak cały dzień za dużo, to podziel sobie na mniejsze odcinki czasowe i je przesuwaj. Na początku jest trudno, ale z każdym dniem łatwiej.
Pisz co Ci leży na sercu i wątrobie, czas spędzony z nami jest czasem dobrym.
bacha - Sob Cze 25, 2011 20:29
Witaj Agato
Franiu - Sob Cze 25, 2011 21:37
Witaj Agato na forum
,przeniosłem Twoje powitanie do innego działu,abyś mogla mieć swój watek,
zapraszam do pisania i dzielenia się swoimi radościami i problemami,
jacek78 - Sob Cze 25, 2011 23:07
agaton napisał/a: | nie wiem jak odgonic mysli od alkoholu |
Najlepiej idź do tych , którzy już nie piją.Czyli spotkaj sie z alkoholikami trzeźwiejącymi i daj sobie pomóc.Wtedy może myśli będą skierowane co robić aby nie pić.
pozdrawiam Jacek alkoholik
Mariusz - Nie Cze 26, 2011 00:56
Witaj na forum agaton, co do odganiania myśli.
Musisz się pogodzić, że tak jest i czasami będzie, taki objaw choroby.
Łatwiej jest w grupie
azull - Nie Cze 26, 2011 21:32
agaton napisał/a: | Jestem w ciagu ale chce przestac pic. |
Witaj na forum, jutro jest poniedziałek, może spróbuj nie pić od rana. Zapychaj sobie żołądek wodą mineralną, pobieraj magnez potas i cukry proste i udaj się po pomoc, do poradni uzależnień, pewnie otwierają w twoim mieście o 8.30.... Zorganizuj sobie dzień w taki sposób,żeby nie było w nim czasu na głupie myśli.... W moim przypadku to zadziałało kilka razy... ale najbardziej zadziałała prawdziwa chęć i potrzeba niepicia, których to Tobie również bardzo życzę.
pozdrawiam Azull, alkoholik
azull - Pon Cze 27, 2011 15:35
No i jak tam? Zrobiłaś coś dziś w kierunku trzeźwości, czy raczej....
pozdro A
kajadda - Pon Cze 27, 2011 16:50
agaton napisał/a: | Jestem w ciagu ale chce przestac pic | ... dalej jesteś w ciągu? Pisz naj najwięcej... bedzie dobrze!
Mariusz - Pon Cze 27, 2011 22:42
kajadda napisał/a: | ... dalej jesteś w ciągu? |
No właśnie ?
Pamiętaj, że nie Ty jedna w nim byłaś, czy jesteś, każdy z nas miał ciąg, można go przerwać.
Nie jest łatwo, ale wnioskuję, że i pić, nie jest już Ci łatwo.
Daj znać co u Ciebie ?
jarox48 - Wto Cze 28, 2011 15:43
AGA
Z małym poślizgiem, ale witam Cię bardzo serdecznie.....odezwij się co u Ciebie.....bez względu na stan w jakim jesteś napisz coś.....nie zostawaj sama ze swoim problemem......jesteś młodą osobą, życie przed Tobą stoi otworem........tylko od Ciebie samej zależy jak będzie ono wyglądać......czekam z niecierpliwością na odzew......
Pozdrawiam
Jarek alkoholik
agaton - Wto Cze 28, 2011 17:17
Witam wszystkich...
Dziękuje za odpowiedzi...
Od tamtego momentu naszczęście nie zapiłam.
W pracy nie myśle o alko ale po jest gorzej
Mama dała mi w niedz anticol i moja obsesja prawie znikła.
Stwierdziłam że jestem zadowolona jak nie pije i nie mam tylu problemów, ale najgorszy jest ten nawyk....
Jutro ide na miting.
Pozdrawiam cieplutko....
jarox48 - Wto Cze 28, 2011 17:22
AGUŚ cieszę się niezmiernie, że udało Ci się wyrwać ze szponów tego nikczemnika.....trzymaj tak dalej......musisz koniecznie utrzymywać więcej kontaktów z przyjaciółmi z AA......napisz coś więcej o sobie...to też dobry sposób na odrzucenie od siebie myśli o alkoholu....ja osobiście swoje trzeżwienie zaczynałem właśnie tu na forum.......
Pozdrawiam
Jarek alkoholik
|
|
|