To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Wita Was Jarox48

Wesus - Pon Cze 14, 2010 20:30

jarox48 napisał/a:
ak mozna sie radowac samemu wsrod czterech scian

Trudno się ratować samemu. Dlatego trzeba jak najwięcej przebywać między ludźmi takimi jak my. Spróbuj zrobić 90 mitingów w 90 dni. Samotność jest największym wrogiem alkoholika. Widać w Twoim poście rozczulanie się nad samym sobą, a to nie jest bezpieczne, bo prowadzi do zapicia.

pozdrawiam
Wiesiek alkoholik

jarox48 - Pon Cze 14, 2010 20:39

Dzieki wam wszystkim za wsparcie .Wesus wiem doskonale ze samotnosc pcha w ramiona alkoholu i tego wlasnie sie najbardziej boje
dora - Pon Cze 14, 2010 21:42

Mietek napisał/a:
Ja mam 60 i też jestem sam, jest nas zatem dwóch.
jarox48 napisał/a:
juz jest prawie 50 na karku a ja mozna powiedziec jestem sam.

To jest nas troje <smiech>

kukuś - Pon Cze 14, 2010 22:22

jarox48 napisał/a:
Ale powiedzcie mi jak mozna sie radowac samemu wsrod czterech scian.Co robic zeby znalezc jakis sens

a co lubisz robić ? Masz jakieś konkretne zainteresowania ?
Będąc w domu można robić wiele ciekawych rzeczy np można się czegoś nauczyć .
Jeśli chcesz kogoś poznać , to wychodż do ludzi - pobiegaj po parku , bywaj często w AA , zapisz się na jakiś kurs , jeżdzij na rowerze i wiele wiele innych.....korzystaj z lata i nie siedż samotnie w domu , spójrz ilu jest wokół ludzi a Ty się sam skazujesz na samotność i tego " Jaśka " przytulańca :-P

jarox48 - Pon Cze 14, 2010 22:58

Czesc Kukus
wlasnie oto chodzi ze w zasadzie w obecnej chwili nie mam do niczego glowy.Bardzo bym chcial wyjsc do ludzi ale brak mi odwagi.Malo ze mam problem z alkoholem to jeszcze tone w dlugach.Achcac wyjsc do ludzi tez treba miec z czym.Ale dzieki za rade.
POZDRAWIAM
JAREK ALKOHOLIK

Mariusz - Pon Cze 14, 2010 23:03

Jarox48, może przenieś Twój temat w dział "Opowiedz nam Swoją historie" ?
Było by łatwiej go znaleźć dla nowo przybyłych, a szkoda by było, gdyby miał zostać w powitalni.

Pozdrawiam <czesc>

jarox48 - Wto Cze 15, 2010 00:19

Mariusz niebardzo wiem jak to zrobic.Jak mozesz to przenies to co pisalem tam gdzie powinno byc.
POZDRAWIAM
JAREK ALKOHOLIK

jarox48 - Wto Cze 15, 2010 00:34

Zegnam wszystkich jeszcze tu przebywajacych.Poczytalem troche "SMIECH TO ZDROWIE"
i musze przyznac ze sie troche ubawilem.Zaczynam juz coraz lepiej poruszac sie po naszym forum.
Do jutra
Alkoholik Jarek

kajadda - Wto Cze 15, 2010 07:29

jarox48 napisał/a:
.Bardzo bym chcial wyjsc do ludzi ale brak mi odwagi.Malo ze mam problem z alkoholem to jeszcze tone w dlugach.POZDRAWIAM
JAREK ALKOHOLIK
... wiesz co na początek.... znalazłes nas a my też ludzie jakby nie było ;-) ... więc pisz i pisz..... pozdrawiam serdecznie :-)
jarox48 - Wto Cze 15, 2010 10:15

Witam wszystkich i znow mamy nowy dzien ,dzien bez alkoholu.
Widze ze nawet sloneczko niesmialo swieci to powinno byc juz calkiem wporzo.
KAJADDA ja wcale nie chcialem nikomu ublizyc.wiem ze wy wszyscy tez jestescie ludzmi i narazie tylko dzieki Wam czuje sie o niebo lepiej.Wiem ze moge tu powiedziec wszystko co mi lezy na sercu,ale brakuje mi rozmowy z kims bliskim memu sercu.No ale nie bede sie rozczulal z samego rana.
Dzisiaj od kilku dni poraz pierwszy normalnie spalem.Mysle ze wplyw na to mial kontakt z Wami i zakonczenie wczorajszego dnia lektura"SMIECH TO ZDROWIE"
Wybieram sie dzisiaj na MITING do Dabrowy Gorniczej,bede na nim dopiero po raz drugi ale juz sie tym ciesze.Ma tam dzisiaj byc lektor, nie bardzo wiem co to znaczy ale prawdopodobnie jest to ciekawe przezycie.
ZYCZE WAM WSZYSTKIM MILEGO SLONECZNEGO DNIA BEZ%
POZDRAWIAM JAREK ALKOHOLIK

Mariusz - Wto Cze 15, 2010 10:22

jarox48 napisał/a:
ZYCZE WAM WSZYSTKIM MILEGO SLONECZNEGO DNIA BEZ%

Wzajemnie jarox48, wzajemnie.
Poczekaj, nigdzie się nie spiesz, a z dnia nadzień będzie coraz lepiej, nie wymagaj od Siebie zbyt wiele na początek.
Nikt pewnie nie czuje się urażony, spokojnie ;-)
Chodzi pewnie o to, że jak chwilowo nie masz za dużo osób w realu, to My tu zawsze jesteśmy.
Pewnie jak pochodzisz na spotkania AA, znajdziesz swoje bratnie dusze, tak jak i Tu.

Trzymaj się <czesc>

jarox48 - Wto Cze 15, 2010 10:44

Wczoraj zakonczylem dzien lektura"SMIECH TO ZDROWIE" a dzisiaj go rozpoczelem od tej samej lektury.
JEST TO SUPER

jarox48 - Wto Cze 15, 2010 10:46

Dzieki Mariusz
Krzysztof - Wto Cze 15, 2010 10:57

".........Wybieram sie dzisiaj na MITING do Dabrowy Gorniczej,bede na nim dopiero po raz drugi ale juz sie tym ciesze.Ma tam dzisiaj byc lektor, nie bardzo wiem co to znaczy ale prawdopodobnie jest to ciekawe przezycie......."

spokojnie - nie lektor, tylko zapewne SPIKER.
To napewno będzie ciekawe przezycie, jeżeli bedziesz siedział i słuchał.
Byc może sam sie ździwisz, kiedy poczujesz, że facet opowiada Ci Twoje własne zycie.

kajadda - Wto Cze 15, 2010 10:57

jarox48 napisał/a:
KAJADDA ja wcale nie chcialem nikomu ublizyc.wiem ze wy wszyscy tez jestescie ludzmi
... :mrgreen: wiesz ale źle mnie zrozumiałeś wiem że nie chciałeś nikomu ubliżyć... napisałam to w sposób humorystyczny :mrgreen: ....
.... no chyba że tu jest jakiś nie człek... ;-) ...przyznać się :!: :mrgreen: