Jestem tu nowa/nowy - Witajcie!
Namibia - Wto Cze 22, 2010 07:46
dorota napisał/a: | Czuję jak bym znalazła się w odpowiednim miejscu o odpowiedniej porze, gdzieś gdzie nie jestem sama z tym problemem.
TO WSPANIAŁE!!! |
Prawda? Ja poczułam się tak samo
Napisz coś więcej o sobie
Życzę radosnego dnia bez %
dorota - Wto Cze 22, 2010 08:19
Dziękuję. Tobie również tego życzę.
Chyba nie ma nic trudniejszego niż pisać o sobie.
No cóż, mieszkam wraz z rodziną w dużym mieście gdzie jest mnóstwo sklepów z % ale omijam je szerokim łukiem.
A tak ogółem to jestem zagubioną owieczką wciąż szukającą swojego miejsca na ziemi, chyba niestety pogubiłam się w tych poszukiwaniach i skręciłam nie w tą ulice co potrzeba.
Namibia - Wto Cze 22, 2010 08:24
dorota napisał/a: | A tak ogółem to jestem zagubioną owieczką wciąż szukającą swojego miejsca na ziemi, chyba niestety pogubiłam się w tych poszukiwaniach i skręciłam nie w tą ulice co potrzeba. |
Błądzić ludzka rzecz, ważne, że powoli zaczynasz odnajdywać tę właściwą ścieżkę i mam nadzieję, że teraz będziesz trzymać się właśnie tej ścieżki, a kiedyś znajdziesz swoje miejsce na ziemi.
Życzę tego nam obu
dorota - Wto Cze 22, 2010 08:43
Postaram się, a przy wsparciu takich jak ja i wiele wiele innych podobnych osób o czym mogę się przekonać liczę, że to się uda!
Tylko dziękować, że można liczyć na kogoś!
DZIĘKUJĘ!!!
azull - Wto Cze 22, 2010 09:00
Witaj na forum, na pewno Ci się uda, początki są zawsze trudne, ale uwierz mi warto.
Poniżej kilka informacji na temat ikonek emocji. Jeśli chcesz je wklejać w taki sposób jak do tej pory to pamiętaj o [img]przed , oraz o [/img] na zakończenie.
Oto pomocne linki.
http://www.niepije.net/forum/faq.php#23
oraz
http://www.niepije.net/forum/viewtopic.php?t=140
pozdrawiam Azull
dorota - Wto Cze 22, 2010 09:14
Dzięki za podpowiedz z ikonkami, jak się wdrożę będzie lepiej, a tymczasem może lepiej zrezygnuję z nich.....
Ale każda podpowiedź mile widziana.
Z góry dziękuję.
Mariusz - Wto Cze 22, 2010 09:29
Dorotko, czytaj wszystko co można, szukaj pomocy wszędzie, by pogłębić swoją wiedzę o alkoholizmie.
Nadejdzie dzień, gdy tylko wiedza i wiara w słuszność podejmowanych decyzji, będą Ci mogły pomóc i ustrzec przed zapiciem.
A co do tych mordek, to po prostu jak wciśniesz na jakąś pisząc, to ona sama poprawnie się zapisze i powinna wyświetlać.
Pozdrawiam serdecznie
dorota - Wto Cze 22, 2010 09:36
Wiem, że muszę się starać i właśnie dlatego jestem razem z Wami.
Już nie chcę być z tym sama!!!
bacha - Wto Cze 22, 2010 12:50
Witaj Dorota
dorota - Wto Cze 22, 2010 16:45
Witaj Basiu.
Miło Cię poznać.
Mietek - Wto Cze 22, 2010 17:31
dorota napisał/a: | Już nie chcę być z tym sama!!! |
I już naprawdę nie jesteś sama. Na tym forum ten problem dotyczy wszystkich, mnie osobiście też.
Też dzięki pomocy min. takich ludzi jak ja pozostaję dziś w trzeźwości.
Będę też gorąco namawiał Cię na poszukanie pomocy w realu.
Kiedy ja zaczynałem swoją drogę do trzeźwości, nie miałem jeszcze internetu, korzystałem z dochodzącej terapii, a największą pomoc otrzymałem od Wspólnoty Anonimowych Alkoholików.
Mityngi AA, moja obecność na różnych grupach, były dla mnie podstawą w moim początkowym okresie abstynencji. A że to pozostało do dziś? to już inna sprawa
Po prostu nie honor byłoby pozostawić tych którzy swego czasu bardzo mi pomogli.
Pozdrawiam serdecznie
dorota - Śro Cze 23, 2010 07:35
Dziękuję Mieciu za wsparcie. Zrobię wszystko, żeby już nie wrócić do tego zgubnego nałogu a teraz czuję, że dam radę! TO WSPANIAŁE CZUĆ SIĘ SILNĄ A PRZEDE WSZYSTKIM WSPIERANĄ!
dorota - Śro Cze 23, 2010 08:04
To jeszcze raz ja z małą refleksją, a zarazem z przerażeniem...
Teraz czuję się dobrze, jestem zadowolona z kolejnego dnia bez % ale trochę poczytałam i zdaję sobie sprawę, że ciężkie chwile jeszcze przede mną!!!
Teraz wierzę, że mi się uda a nawet mam za sobą mały sukces bo oparłam się pokusie ale co zrobię jak pokusa będzie silniejsza???
Mariusz - Śro Cze 23, 2010 08:12
dorota napisał/a: | zdaję sobie sprawę, że ciężkie chwile jeszcze przede mną!!! |
To prawda, ciężkie chwile nadejdą, powoli zaczniesz tracić sens, choroba się odezwie ze zdwojoną siłą.
Dobrze mieć kogoś w realu w takich chwilach, zresztą wspomniał o tym Mieciu.
Uwierz mi, możesz stracić z oczu cel w ciągu jednej chwili, im więcej wiesz o chorobie, tym może być łatwiej.
Mimo to, że wybrałaś trudną drogę, to trzymaj się jej, jest jedyna i naprawdę wiele można osiągnąć idąc przez życie bez wyziewu z gęby zapitej.
Pozdrawiam serdecznie
dorota - Śro Cze 23, 2010 08:26
Dziękuję Mariuszu za słowa otuchy, ale jak na chwilę obecną to mam tylko Was.
W realu bynajmniej jak narazie to jestem sama ze swoim problemem, ale wiem, że kiedyś będę musiała to zmienić.
Prawdę mówiąc to boję się tego, a może nie tak boję się tylko wstydzę.
|
|
|