To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Zaczynam życie po pięćdziesiątce

Karlarzysta - Czw Gru 16, 2010 15:45

Abstynencja to nie wszystko .Pamietam jak na poczatku ,zycia bez alkoholu nie wiedzialem o czym mowa .To trwalo do pierwszego wycia w lazience .Co jest ,przecierz nie pije?Dlaczego tak cierpie .Nic nie zmienialem ,tylko nie pilem .Ludzie z doswiadczeniem mowia ,zacznij cos robic inaczej pojdziesz chlac .Posluchalem!
boja55 - Czw Gru 30, 2010 11:34

Trafiłem na grupę AA na której mitingi odbywały się w soboty.Jako że pracuje na zmiany odpowiadał mi dzień i tu zostałem.Uczestnicy przyjęli mnie bardzo ciepło i choć teraz odwiedzam inne grupy , Sobótka pozostała moją grupą macierzystą.Tu nauczyłem się słuchać i czerpać z doświadczenia innych.Z biegiem czasu sam zacząłem dostrzegać przemiany jaki we mnie zachodzą.Dziś widzę nie tylko szarość,dostrzegam kolory,słyszę śpiew ptaków,widzę kwiaty na łące.Ogarnia mnie taki błogi spokój i jest mi cudownie.To wszystko osiągnąłem dzięki Wam,dzięki wspólnocie AA.Kiedyś na mitingu usłyszałem takie zdanie " Co dała Ci Wspólnota AA , a co Ty Jej dałeś ? ".Mnie Wspólnota AA dała nowe życie,więc i ja chciałem dać coś z siebie.Podjąłem służbę mandatariusza,zacząłem chodzić z posłaniem.W ten sposób chcę spłacić choć część tego co dostałem od Wspólnoty.
Franiu - Czw Gru 30, 2010 11:38

boja55 napisał/a:
Podjąłem służbę mandatariusza,zacząłem chodzić z posłaniem.W ten sposób chcę spłacić choć część tego co dostałem od Wspólnoty.

Dla mnie slużby też są dodatkiem do mojej trzeźwości,jak rowniez praca na programie,co dajesz to odbierasz,
trzymaj się 24h

jacek78 - Czw Gru 30, 2010 13:02

boja55 napisał/a:
".Mnie Wspólnota AA dała nowe życie,więc i ja chciałem dać coś z siebie.

Mnie również ;-) Też podjołem jakieś służby, bo bardzo mi to pomaga.Chodzę na detos i odwyk dawać swoje świadectwo, jak równiez jeżdże do wiezienia.Prowadze nieraz na 2 grupach, gdzie bardzo przestrzegam pracy na krokach :evil:
pozdrawiam <czesc>

dora - Czw Sty 13, 2011 22:18

Boja co u Ciebie :?:
boja55 - Pią Sty 14, 2011 12:11

Dziękuję,wszystko dobrze.Cieszę się z tego co mam,staram się oddać to co dostałem od Was,od Wspólnoty AA i żyję pełnią życia
dora - Pią Sty 14, 2011 16:40

boja55 napisał/a:
żyję pełnią życia

No i o to chodzi :lol:

pozdrawiam <czesc>

boja55 - Śro Sty 19, 2011 13:28

Wczoraj byłem na mitingu , gdzie Przyjaciel obchodził siódmą rocznicę trzeźwości. Przyjechali Ludzie z innych miejscowości i właśnie to jest wspaniałe,że wspólnie możemy cieszyć się szczęściem Innych
boja55 - Sob Sty 29, 2011 16:01

Dziś moja grupa AA ma swoje święto,obchodzimy 16 rocznicę powstania grupy.Powoli szykuję się do wyjścia na miting.
jacek78 - Sob Sty 29, 2011 21:45

boja55 napisał/a:
Dziś moja grupa AA ma swoje święto,obchodzimy 16 rocznicę powstania grupy

Dobrze jest tak nieraz słyszeć jak grupy obchodzą swoje rocznice.Widząc tylu przyjaciół na takiej rocznicy, można zobaczyć ilu ludzi chce trzeźwieć i jak są radosni.Dla mnie to jest bardzo budujące do dalszej trzeźwosci ;-)
pozdrawiam <czesc> i jak po rocznicy :roll:

dora - Sob Sty 29, 2011 23:53

boja55 napisał/a:
,obchodzimy 16 rocznicę powstania grupy

Ladny kawalek czasu :lol: Baw sie dobrze....i grzecznie do domku wroc <smiech>

Karlarzysta - Nie Sty 30, 2011 11:58

Tez wczoraj bylem na rocznicy grupu Dab w Suwalkach .Byla msza przed mitingiem ,prowadzil biskup i jago kazanie dotyczace 7 grzechow glownych przyniaslo mi duzo refleksji ,nie koniecznie milych .Lubie byc na mitingach rocznicowych .To swieto tych grup .
Mietek - Nie Sty 30, 2011 20:52

Boja55,

Będziesz uprzejmy podzielić się wrażeniami z Rocznicy Grupy?

Pozdrawiam <czesc>

boja55 - Pon Sty 31, 2011 14:30

Na mitingu rocznicowym było kilkadziesiąt osób,przybyli Przyjaciele z innych grup.Były wypowiedzi związanych z grupą od chwili jej powstania, jak i takich którzy na grupie są kilka miesięcy.Chcę podzielić się też taką informacją.W styczniu na swojej grupie prowadziłem trzy mitingi na których przywitałem sześcioro Nowych.Nie wiem czy zostaną na mojej grupie,jednak najważniejsze jest że ci Nowi przychodzą,że na terapiach mówi się o Wspólnocie AA
jacek78 - Pon Sty 31, 2011 21:55

boja55 napisał/a:
jednak najważniejsze jest że ci Nowi przychodzą,że na terapiach mówi się o Wspólnocie AA

To tak jak u Nas.Też dużo mówi się i nieraz jest liczna grupka osób, która zostaje w AA i chce zacząć trzeźwieć ;-)