To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Tylko dla Moderatorów - Sprawy Forum

azull - Pią Lut 04, 2011 10:50

w takim razie niech zaloguje sie nastepujaco

user: ewcia
password: azull123

nastepnie w ustawieniach swojego profilu moze zmienic haslo na swoje wlasne. jesli nadal beda klopoty to popros o IP z ktorego sie loguje

pozdro A

Franiu - Pią Lut 04, 2011 11:02

azull,

Ok,dzieki <czesc>

azull - Pią Lut 04, 2011 11:04

PS.

dodam jeszcze tylko, ze adresy na domenie @yahoo.co.uk sa tu na forum zbanowane, za rozsylanie spamu, wiec moze niech kolezanka zalozy sobie skrzynke pod inna przyjazna domena

A

Franiu - Pią Lut 04, 2011 21:35

Franku niestety nie udalo sie tylko jak wchodze na strone forum pokazuje mi sie komunikat

Zostałeś wyrzucony z tego forum
Skontaktuj się z webmasterem lub administratorem forum jeżeli chcesz wyjaśnić tą sytuację.
kliknelam na zaloguj ale to ani rusz. Wogole nie moge wejsc na forum nawet jako osoba nie zalogowana, jako gosc.
Dobra jakos przezyje, nie chce Ci robic wiecej problemow. Zostawmy to tak jak jest.
pozdrawiam serdecznie Ewa

azull - Sob Lut 05, 2011 06:42

teraz powinno działać, odblokowałem IP

Kod:
inetnum:        89.100.0.0 - 89.101.127.255
netname:        UPC-IE
descr:          Customers IE
country:        IE
admin-c:        HMCB1-RIPE
tech-c:         HMCB1-RIPE
remarks:        Contact *****@chello.ie concerning criminal
remarks:        activities like spam, hacks, portscans
status:         ASSIGNED PA
mnt-by:         CHELLO-MNT
changed:        **********@chello.at 20071015
source:         RIPE

role:           Hostmaster Chello Broadband
address:        UPC Broadband
address:        Internet Services
address:        Erlachgasse 116
address:        A-1100 Vienna
address:        Austria
phone:          +43 1 96068 5000
fax-no:         +43 1 96068 5666
e-mail:         **********@chello.at
admin-c:        SB666-RIPE
tech-c:         SB666-RIPE
tech-c:         MS2509-RIPE
nic-hdl:        HMCB1-RIPE
notify:         **********@chello.at
mnt-by:         CHELLO-MNT
changed:        **********@chello.at 20060324
changed:        **********@chello.at 20081128

% Information related to '89.100.0.0/15AS6830'

route:          89.100.0.0/15
descr:          NTL Ireland
origin:         AS6830
mnt-by:         AS6830-MNT
changed:        **********@chello.at 20060222
changed:        **********@chello.at 20070131
changed:        **********@chello.at 20100125

% Information related to '89.101.0.0/16AS6830'

route:          89.101.0.0/16
descr:          NTL Ireland
origin:         AS6830
mnt-by:         AS6830-MNT
changed:        **********@chello.at 20060222
changed:        **********@chello.at 20070131
changed:        **********@chello.at 20100125

sytuacja jaka zaistniała jest wynikiem walki z robotami spamującymi forum. głownie z serwerów zagranicznych. Takie historie będą się czasem zdarzać. Za utrudniania w ruchu przepraszam w imieniu swoim i PKP.

PS.Parametry logowania jak w poprzednim poscie.

pozdro A

azull - Wto Lut 08, 2011 01:08

Mariusz, fajnie jest kiedy w tym samym czasie banujemy spamerów! Znikają ze zdwojoną prędkością.

pozdro Azull

Mariusz - Wto Lut 08, 2011 01:09

Tak jest szybciej :mrgreen:
Pozdrawiam ekipę <czesc>

azull - Wto Lut 08, 2011 01:20

Również pozdro A.
azull - Pią Mar 11, 2011 16:17

Witam szanowne grono :-D

Już niebawem, forum będzie miało swoje pierwsze urodziny !!! Hip hip hura! Pomyślałem, że może przygotujemy coś na kształt urodzinowego przyjęcia, w tym dniu tj. 24.03 Jakieś zabawy, konkursy, z nagrodami, ciastka, tory, cuda wianki etc, etc:-D . Piszę o tym w tej chwili, ponieważ sam uczestniczyć nie będę mógł w tym dniu. 22.03 jadę na narty i wracam 28.03 do sieci raczej w tych dniach zaglądać nie będę, z przyczyn technicznych pomyślałem sobie że może mógłbym za w czasu coś przygotować na imprę urodzinową, jeżeli taka będzie wola i potrzeba.

pozdrawiam Azull

dora - Pią Mar 11, 2011 16:28

Zacznij juz robic jakies kotyliony...przygotuj sale...poprzyozdabiaj ja balonami i roznymi cudenkami....muzyczka tez by sie przydala...Jak przygotujesz to mozesz jechac sobie na narty :mrgreen:
Ja moge upiec duuuzegooo torta i duuzoo jablecznika, przeciez na niego sa amatorzy...

No chlopaki...Kto nastepny do roboty...och przepraszam do pomocy w realizacji tak wspanialej rocznicy?

Pozdrawiam <mp3>

Mariusz - Pią Mar 11, 2011 16:35

azull napisał/a:
22.03 jadę na narty i wracam 28.03

Ehh, a ja co najwyżej na błocie mogę się poślizgać ;-)

Ogólnie można dać jakieś info na stronę, no i dziewczyny niech placki pieką :-D

Franiu - Pon Mar 14, 2011 22:11

Witam Was,

nie wiem Jak Wy Panowie zapatrujecie się na zachowania Piotra na forum,który przekracza swoje uprawnienia jako użytkownik,pisze o życiu osobistym Znamaji.
pozdrawiam,

Mariusz - Pon Mar 14, 2011 23:12

Witam, też mi to nie odpowiada, zresztą jak widać nie tylko mi.
Nie bardzo jednak wiem co z tym fantem zrobić.
I tak poszło w eter, kasując posty zbędne zanamoja nie będzie mogła się do nich odnieść, co może pogorszyć sytuację.
Co do Piotra, mam mieszane uczucia, nie bardzo wiem co z tym Panem zrobić.
Wypadało by jednak podjąć jakieś kroki, gdyż jak sam stwierdził nie ma problemu, a jeżeli ma tylko szykanować czyjeś życie, nawet jeżeli ono ma mało wspólnego z prawdą pisaną na forum nie powinno mieć tu miejsca.

Jednak sam nie chcę podejmować tak krytycznego kroku jak ban, samo ostrzeżenie wiem, że nic nie da, ale można spróbować.

No nic, dałem jedno ostrzeżenie, przypominam, że od trzech osoba nie może pisać na forum przez 30 dni.
Od Was zależy co się stanie dalej.

Ja najchętniej dałbym bana za takie coś, bo wiem, że raczej po to się tu zarejestrował i nic ciekawego nie jest w stanie napisać w formie pomocowej.

azull - Wto Mar 15, 2011 00:01

Witam, ja nie odniosę się do treści, bo postu nie czytałem i w sumie czytać nie zamierzam. Jeżeli jest tak jak piszecie, to proponuję poczekać do następnego tekstu zamieszczonego przez tegoż usera i w przypadku nie rokującym na poprawę, ban. Dla ułatwienia IP z którego pisał poprzednie posty to 217.96.80.3

pozdro Azull

Franiu - Wto Mar 15, 2011 06:26

Ja skasowałem ten post ponieważ przeraziła mnie jego treść,ja byłbym skłonny zablokować jego IP bo on nie ma nić wspólnego z choroba alkoholową,

regulamin:

1. Jeżeli nowy uczestnik forum, od pierwszych swoich postów wykazuje swoją niechęć do stosowania się poniższego regulaminu, może mieć natychmiast (bez ostrzeżenia) zablokowaną możliwość pisania na forum.

7. Moderatorzy i Administrator mają prawo do usunięcia postu, który obraża w jakiś sposób innych użytkowników.