To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Dlaczego siebie za wszystko obwiniam?

zanamaja - Pią Wrz 02, 2011 17:05

Im dalej w las tym ciemniej :mrgreen:
Im dłużej razem tym bardziej widoczna ròżnica zdań :mrgreen:
Jego reakcja na moje odmienne zdanie na jakikolwiek temat to mocne trzaśnięcie drzwiami i już go nie ma :mrgreen:
Powiedziałam aby tego nie robił bo jeszcze kilka razy to drzwi do wymiany, tynk już opadł wokòł drzwi :mrgreen: a na mnie to nie robi wrażenia, pies tylko szczeka w takich sytuacjach.
Był przyzwyczajony bo ja zawsze uległa a tu od kilku miesięcy mam własne zdanie i potrafię go bronić.
A i śmiech miałam co nie miara, ziściło się to co przepowiadałam od kilku miesięcy, o czym mòwiłam jak załatwić a teraz jak trwoga to do kogo przybiegli? Właśnie :mrgreen:
Pies ma inwazję pcheł i kleszczy, masakra, kudłate to to i ciężko go prać :mrgreen:

Trochę jestem zła, trochę przerażona widzàc jak duże spustoszenie w jego mòzgu zrobił alkohol, bo to widać, kto go zna bardzo dobrze na codzień i prywatnie to zauważy, napisanie emaila, zebranie myśli, wykonanie prostego telefonu zajmuje kilka godzin, a ile nerwòw przy tym :evil: telefon służy do komunikacjia nie patrzenia w niego jak sroka w gnat <beks>
Dziś ma focha bo zrobił kawę, niosàc po drodze wylał na podłogę a ja zwròciłam uwagę aby to wytarł. Nie jestem jego służàca, sprzàtaczka, szanuję jego pracę i wymagam tego samego w stosunku do mnie.
W sumie to mu nie w smak, robię porzàdki z życiu, rozliczam i zamykam przeszłość a jemu to nie w smak bo wychodzà na jaw jego grzeszki, ale bez tego nie da się ruszyć do przodu.
Ale powinnam tak postępować już przed czterema laty.
Còż, lepiej pòźno niż wcale.

zanamaja - Śro Gru 12, 2012 14:22

Witam znajomków ;-)

dawno mnie tu nie było ale podczytuję Was czasem <mp3>

a zjawiłam się tu aby życzyć Wam radosnych Świąt Bożego Narodzenia, pogody ducha i wiary w przyszłość :-D
Trochę szybko ale nie wiem czy zjawię się tu przed tym magicznym dniem Narodzenia Pańskiego...

U nas wszystko wspaniale, nie pijemy, pracujemy, jesteśmy zdrowi a uśmiech z gąbki nam nie schodzi :mrgreen:

bacha - Śro Gru 12, 2012 20:27

Witaj Zaju ! ciesze sie ze sie odezwałaś :) za życzonka dzieki i równiez zycze Ci wesołych i spokojnych Świąt
Cytat:
U nas wszystko wspaniale, nie pijemy, pracujemy, jesteśmy zdrowi a uśmiech z gąbki nam nie schodzi :mrgreen:
bardzo mnie to cieszy i oby tak dalej,tego własnie zyczę Ci na Nowy Roczek Zaju :) buziaczki
jacek78 - Śro Gru 12, 2012 23:37

zanamaja napisał/a:
dawno mnie tu nie było ale podczytuję Was czasem

No to dobrze :-P
Ja również życzę Ci wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia <czesc>

azull - Czw Gru 13, 2012 09:37

I ja również, składam serdeczne życzenia spokojnych i trzeźwych dni świątecznych...

pozdro AA