Opowiedz nam swoją historie - Dzisiaj nie piję-Jacek AA
jacek78 - Sob Kwi 17, 2010 21:06
kukuś,
Wiem, wiem.Ale bez smoczka to moge se pomarzyć aby zasneli oboje
pozdrawiam
Mietek - Nie Kwi 18, 2010 07:57
Niestety, ale kryzys smoczkowy przejść trzeba.
Wiedz o tym że smoczki bardzo niekorzystnie działają na zgryz dziecka.
A wiem coś o tym z autopsjii.
Jacek
jacek78 - Nie Kwi 18, 2010 12:13
Mietek,
Wiem, wiem Mieciu Jakoś powoli cza maluszków odzwyczajać
pozdrawiam
kukuś - Nie Kwi 18, 2010 12:27
Jacku , ja urodziłam dzieci po roku , najpierw córka , póżniej syn i było przy nich roboty że hoho. Nie było takich udogodnień jakie są teraz , aby zdobyć " ich smoczki " takie NRDowskie , musieliśmy się zawsze trochę postarać , nie wspomnę już o pieluchach itp. Kiedy uznałam , że smok już do dziecka " nie pasuje " po prostu wszystkie je schowałam ( tak na wszeli wypadek ) . Możecie też tak zrobić i do snu opowiadać , albo czytać bajki - trochę cierpliwości i dzieciak w końcu zaśnie , tylko takim spokojnym , stonowanym głosem , bo jak wykrzykniesz hop hop hejrze ho !!!
To marne szanse na spanie
jacek78 - Nie Kwi 18, 2010 12:33
kukuś,
Wiem, wiem Kukuś.Tak robimy, ale jak maluch jeden czy drugi obudzi się w nocy i "haja" -cumel i cumel.My próbujemy, odwrócić uwage czymś ale sie nieda.Córka tylku używa smoczka by zasnoć i później on już jest nie potrzebny, bo się wala po łóżku.Także z małą jest ok, ale mały jeszcze musi mieć, bo myśle że jest jeszcze za mały.Ale pomału bedziemy odzwyczajac.
papa
kajadda - Nie Kwi 18, 2010 12:38
jacek78, ... wiesz zazdroszczę Ci troszke tych małych dzieciaczków..... z perspektywy czasu patrząc... (a pracowałam pół zycia z dziećmi) nic na siłę.... trzeba oduczyć ale z głową...... tłumaczyć.... najlepiej jak sam zdecyduje ( za waszą namową) żeby wyrzucić smoka i to zrobi.... potem będzie chciał nie będzie... popłacze ale przypomni sobie że to on sam się go pozbył.... cierpliwości....
jacek78 - Nie Kwi 18, 2010 12:39
kajadda,
Pomalutku, małymi kroczkami i cumelków nie bedzie
bacha - Pon Kwi 19, 2010 08:45
Jacuś ja myśle że skoro zauważasz swoje złe zachowania ,to nie jest żle.Ważne abyś sie uczył na błędach.W takich przypadkach rzeczywiscie dobrze jest przeprosić dziecko.Myślę że nawet najspokojniejszy człowiek czasami sie zdenerwuje i jego zachowanie daleko odbiega od norm,się za mocno nie katuj,bo to niczemu nie słuzy.Wyciągaj wnioski.Pozdrowionka
dziadziunio - Pon Kwi 19, 2010 14:23
jacek78 napisał/a: | Wiem, wiem Kukuś.Tak robimy, ale jak maluch jeden czy drugi obudzi się w nocy i "haja" -cumel i cumel.My próbujemy, odwrócić uwage czymś ale sie nieda.Córka tylku używa smoczka by zasnoć i później on już jest nie potrzebny, bo się wala po łóżku.Także z małą jest ok, ale mały jeszcze musi mieć, bo myśle że jest jeszcze za mały.Ale pomału bedziemy odzwyczajac.
papa |
Moja mała nie zna smoczka, ale za to nie uśnie przy partnerce bez cyca... W nocy się budzi i też jest na cycku. Jak jest ze mną zasypia bez i wogóle tego nie potrzebuje. Tak już jest jak nauczysz tak masz. Kiedyś uważałem, że nie zasnę bez flaszki.. Dziś zasypiam ale teraz jakoś uważam, że żle mi to idzie bez seksu hihi hihi.....
pozdrawiam dziadziunio
Mietek - Czw Kwi 22, 2010 21:39
dziadziunio napisał/a: | Dziś zasypiam ale teraz jakoś uważam, że żle mi to idzie bez seksu hihi hihi.. |
Co by nie mówić, nadmiar testosteronu na sen nie wskazany
Jacek, dziadziunio
jacek78 - Pią Kwi 23, 2010 00:37
Chyba miałem w pracy chwilami jakieś złe nastroje Pracowałem sobie ciężko, ale zaczeło mnie chyba denerwować że Ja musze tak zapiepszać, a mój kompan(56 lat), który miesza składniki które Ja tworze, tak sobie zamiesza i chodzi sobie, a Ja cały czas na wózku.Nawet niemam kiedy sobie zapalić.Nic mi nie pomoże, chociaż widzi że sie denrwuje Ale nie wytrzymałem w końcu i nawrzeszczałem troszke na niego(oczywiscie nie wulgarnie), ale wystarczy że nakrzyczałem.Powiedziałem mu że Ja musze zapierniczać, a ty sobie chodzisz i nic nie pomożesz.Że k..wa tak nie bedzie.trzeba to zmienić i takie jeszcze tam
Także nie ładnie chyba Później drugiego kolege opiepszyłem że bierze mi wózek.Także do wszytkich miałem jakieś pretensje Jutro myśle że to już zrobię inaczej, czyli powiem słowo przepraszam bo źle sie z tym czuje
Ważne że w domu nic nie nabroiłem Chyba się bałem, bo przyszłem , zjadłem coś, posiedziałem na forum chwilke i wziołem się za prasowanie Chciałem chyba gdzieś się wyładować i przemyślec moje zachowanie.Prasowałem prawie 2 godziny, ale coś mi to dało Złosć ze mnie opdała i nawet miałem jeszcze siły wejsć na forum Najważniejsze wiem że coś było ze mną nietak.Może głody, może zły nastrój, czy może złosć że Ja musze zapierniczać a inni siedzą
Ale myśle że najważniesze, że nie chce aby tak znów było.Bardzo żle jest mi, jak coś zrobie nietak i wiem że źle napewno zrobiłem
Mam nauczke na przyszłosć
Idę spać, bo mnie już nogi bolą
pozdrawiam
kajadda - Pią Kwi 23, 2010 06:25
jacek78 napisał/a: | Nic mi nie pomoże, chociaż widzi że sie denrwuje Ale nie wytrzymałem w końcu i nawrzeszczałem troszke na niego(oczywiscie nie wulgarnie), ale wystarczy że nakrzyczałem. | .... Jacku wydaje mi się że nie masz się czym przejmować..... nawet poprawnie się zachowałeś kierując swoją złość do osoby która Cię złości. Nie byłeś wulgarny jak piszesz.... zwyczajnie Cię gość zdenerwował... myślę że gorzej by było gybyś to przemilczał a potem odreagował w inny sposób.... np na domownikach nic niewinnych. Ja uważam że możesz przeprosić za ew. brzydkie słowa ale za to że Cię wkurzył i Ci nie pomagał to przeprosiny należą się Tobie!
bacha - Pią Kwi 23, 2010 08:48
jacek78 napisał/a: | czyli powiem słowo przepraszam bo źle sie z tym czuje | Widzę Jacus ze pracujesz ostro nad Soba i myślę na mój rozum iż dużo osiągniesz.Tak trzymaj!co wcale nie znaczy ze zawsze to Ty musisz przepraszac,czasami Ciebie tez ktos powinien przeprosić,chodzi mi o to abyś nie zaczął przepraszać za to ze zyjesz
jacek78 napisał/a: | Ważne że w domu nic nie nabroiłem Chyba się bałem, bo przyszłem , zjadłem coś, posiedziałem na forum chwilke i wziołem się za prasowanie Chciałem chyba gdzieś się wyładować i przemyślec | i bardzo dobrze!
jacek78 - Pią Kwi 23, 2010 12:48
kajadda, bacha,
Jak Ja sie ciesze jak mi ktoś coś napisze Takie rady czy dzielenie się swoim doświadczeniem,spostrzeżeniem czy wskazówkami są dla mnie czymś bardzo ważnym Jak mi to pomaga w moim życiu i rozwiazuje dużo problemów z którymi nieraz nie umię sobie poradzić.A Wy w tym mi pomagacie.
Ogromne buziaki dla Was
kajadda - Pią Kwi 23, 2010 13:30
jacek78, ja też sięogromnie cieszę że Ty się ciszysz ....no i przede wszystkim że Ci pomagamy.... też całuski posyłam
|
|
|