To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Moja historia

bacha - Sob Mar 22, 2014 12:48

Witam :) U mnie spokojnie.Poznaje miasto,ucze sie samodzielnosci w wielkim miescie :-P
Nie odczuwam juz strachu jak kiedys,przed nieznanym .Pogoda Ducha dopisuje w calej rozciaglosci.Sa male radosci,dla rownowagi rowniez male smutki,lecz ogarniam wszystko Korzystam z narzedzi zebranych w plecaku i czas mija . Dopadaja mnie tez male tesknoty,lecz uwazam to za rzecz normalna i czasami pozwalam sobie potesknic.Ostatnio duzo rozmyslalam o tym iz nie spotkam sie z Wami w Licheniu,nie poprzytulam sie,ze nie dane mi bedzie wysciskac Guciowej Agatki.No coz wiem ze wszystkiego meic nie moge ,ale tesknota za tym taka przyjazna mi sie wydala.Fajnie jest miec tez czasami za Kim potesknic.Wspomien czar mnie ogarnal,przyjemnych wspomien :)
Halinka napisał/a:
Cobyś tylko więcej nie schudła
mam nadzieje ze tak sie nie stanie,albowiem absolutnie nie jest to moim celam :-P .Pozdrawiam wsiech cieplutko <cmok>
Halinka - Sob Mar 22, 2014 13:58

bacha napisał/a:
Ostatnio duzo rozmyslalam o tym iz nie spotkam sie z Wami w Licheniu,

Jak nie w tym to może w następnym roku, przecież Anglia dla Polaków do nie zagranica <smiech>

jacek78 - Sob Mar 22, 2014 23:56

bacha napisał/a:
Dopadaja mnie tez male tesknoty

Mnie też :-/ Choc nie znamy się dobrze, to jednak sobie tak myśle nieraz o Tobie.Że juz nie wrócisz do Polski(i myśle że niema po co).Że już nie spotkamy się.
Ale ciesze się, że Ty jesteś szczęsliwa z tego powodu ;-)
bacha napisał/a:
Halinka napisał/a:
Cobyś tylko więcej nie schudła
mam nadzieje ze tak sie nie stanie,albowiem absolutnie nie jest to moim celam

Komu Ja do Częstochowy ciastek wezme :roll:
pozdrówka >cmok2>

bacha - Wto Mar 25, 2014 22:13

jacek78 napisał/a:
Że juz nie wrócisz do Polski(i myśle że niema po co).Że już nie spotkamy się.
Jacus,wrocic to nie wiem czy wroce,nie siegam tak daleko w przyszlosc,ale wiem na pewno iz bardzo bede chciala Was spotkac,wiec jesli Sila Wyzsza nie bedzie miala innych planow wobec mnie tak sie stanie <cmok>
jacek78 napisał/a:
Komu Ja do Częstochowy ciastek wezme
Jeszcze bedzie okazja aby Ciebie z ciasteczek objesc :-P ,mam nadzieje iz ktos z Was kiedys mnie przyjmnie na herbatke ( bo nie mam juz do czego wracac) ale ufam w to iz mimo ze nie mam dokad to jednak do KOGO bede miala przyjechac <cmok>
Pozdrowka wsiem <cmok>

Mietek - Śro Mar 26, 2014 11:16

Halinka napisał/a:

Cobyś tylko więcej nie schudła :-P

A czy ta Kruszynka ma jeszcze z czego schudnąć? :lol:

Mietek - Śro Mar 26, 2014 11:21

bacha napisał/a:
ufam w to iz mimo ze nie mam dokad to jednak do KOGO bede miala przyjechac

U mnie lokum masz zapewnione :-) Nawet jak nie będę miał większego mieszkania to swoje łóżko Ci odstąpię, A i ciasteczek też nie zabraknie :lol:

Trzymaj się na tej obczyźnie i ciesz się życiem. Ja jednak wierzę w to że jeszcze nie raz będzie nam dane się spotkać :-)

Pozdrawiam <cmok>

bacha - Śro Mar 26, 2014 12:35

Mietek napisał/a:
U mnie lokum masz zapewnione Nawet jak nie będę miał większego mieszkania to swoje łóżko Ci odstąpię, A i ciasteczek też nie zabraknie
Tak szczerze to nawet nie wiem,czy to dobrze,czy to zle,ale nie opuscila mnie pewnosc ze bede miala do "kogo przyjechac" ,dla mnie to jest superanckie uczucie,to pozwala mi na przebywanie tutaj bez zbednych przemyslen i szukanie sobie powodu do smutkow.Jest we mnie ogromna radosc ze swiadomosci wlasnie takiej.
Tak ze Mieciu ,ciesze sie zyciem ,korzystamy na tym wszyscy,wiary w spotkanie nie zatracam,jak i w ogle "wiary " nie zatracam :) Wiem jaka sile ma -wiara,nadzieja i milosc :) tej wersji sie trzymam <cmok>

dancia - Śro Mar 26, 2014 18:01

Basiu u mnie lokum tez masz zapewnione a i moimi ciastami mogę Cię trochę "podtuczyć" :-D
bacha - Czw Mar 27, 2014 13:12

dancia napisał/a:
Basiu u mnie lokum tez masz zapewnione a i moimi ciastami mogę Cię trochę "podtuczyć"
Dziekuje Dancia <cmok> bede pamietac :)
Halinka - Czw Mar 27, 2014 14:32

bacha napisał/a:
,mam nadzieje iz ktos z Was kiedys mnie przyjmnie na herbatke ( bo nie mam juz do czego wracac)

U mnie dostaniesz duży pokój, ale z ciastek to tylko drożdżowe :-P

dora - Pią Mar 28, 2014 09:21

Basiu posylam duza garść pozytywnej energii <cmok>
Franiu - Nie Mar 30, 2014 08:43

Basiu korzystaj do woli z tego co masz dzisiaj,jutro dopiero będzie.pozdrawiam. <cmok>
jacek78 - Nie Mar 30, 2014 20:39

dancia napisał/a:
Basiu u mnie lokum tez masz zapewnione a i moimi ciastami mogę Cię trochę "podtuczyć"

To Ja sie też dołączam do Danci, bo u mnie tyż ciastek pod dostatkiem :-P
pozdrawiam >cmok2>

bacha - Pon Mar 31, 2014 13:04

Franiu napisał/a:
Basiu korzystaj do woli z tego co masz dzisiaj,jutro dopiero będzie.pozdrawiam.
Staram sie Franiu aby tak wlasnie zyc :)
Nie dlugo minie 2 miesiace jak zaczelam pisac Nowy rozdzial swojej ksiegi zycia.
Na razie nie wiele sie dzieje w sensie"dzieje" :-P ,ale czuje sie jak bym byla tu od zawsze,czasami wracam wspomnieniami w tamten rozdzial,wiem na pewno iz on juz nie boli.Wiele pozytywow w nim dostrzegam.Wiecej cieszy niz napawa smutkiem.Nie zaluje ani jednego przezytego dnia.We wszystkim dostrzegam pozytywny oddzwiek,nawet to co kiedys ranilo,dzisiaj jest juz tylko wspomnieniem.Dziekuje Mojej sile Wyzszej iz dane mi bylo rozpoczac ten etap,calkowicie czysta kartká,jestem wdzieczna za to co zostalo mi ofiarowane.
Nie dawno nasze forum obchodzilo rocznice swego powstania,mnie w takich chwilach zazwyczaj na rozwazania bierze.Tak bylo i tym razem,tyle ze weny tworczej nie mialam :-P .Tak wiele sie wydarzylo w moim zyciu od monetu poznania Was,kazde mialo w tym swoj udzial,byliscie pierwszymi przed ktorymi wylalam swoje lzy rozpaczy,pierwszymi ktorzy wyciagneli swoje dlonie aby mi pomoc i pierwszymi od ktorych pomoc owa przyjelam.Wczoraj po mityngu moje mysli bladzily w tamtych czasach.Ludzie ktorym zaufalam,zaufalam w pelni jak dziecko.To byl poczatek .Wiara w drugiego czlowieka .To dzisiaj owocuje .Bylam wczoraj po raz pierwszy na "obcym mi" mityngu,w obcym ,wielkim miescie,a czulam sie jak u siebie,jak bym od dawna tam bywala,nie poczulam sie obco w zadnej mierze,pamietam swoj pierwszy mityng w mojej macierzystej grupie,stalam zagubiona,czulam sie nie chciana z pytaniem na twarzy"czy mam prawo Tu byc? " to co czulam wczoraj to bylo piekne przezycie.Teraz mam wyrazniejszy obraz siebie,co jest do zmiany,a co juz udalo mi sie w sobie naprawic.Jest mi dobrze,jestem szczesliwa, to bardzo wiele.Pozdrawiam wsiech <cmok>

Franiu - Wto Kwi 01, 2014 06:59

bacha, <cmok> jest dobrze.