Rzuć palenie - Anty nikotynowo !
jacek78 - Pią Lip 16, 2010 12:16
Mi znowu mój terapeuta mówił pare ładnych lat temu, abym nie rzucał palenia narazie .Zajmij sie jednym nałogiem czyli alkoholizmem, a jak bedziesz widział że jesteś gotowy, a by przestać palić, to wtedy zacznij coś z tym robić.Byłem nieraz gotowy i faktycznie mogłem rzucić, jak byłem sam, ale chyba coś mnie powstrzymywało.Żałuje teraz troszkę że nie spróbowałem Teraz nie rzucam na siłe i nie rzucam aby pokazac innym Dla mnie np. jest źle teraz rzucać palenie, bo jestem jeszcze nie przygotowany.Zajmuję sie sobą, swoją złosćią i muszę być gotowy.A wiem że narazie nie jestem.Myśle że nie poradziłbym sobie i nie wiem jakby mogło sie to skończyyć
Takze narazie daje sobie spokój, bo jeszcze myśle że przyjdzie na to czas
Mariusz - Pią Lip 16, 2010 14:58
jacek78 napisał/a: | Mi znowu mój terapeuta mówił pare ładnych lat temu, abym nie rzucał palenia narazie |
Ciekawe co by powiedział, jakbyś zachorował od palenia
Ale to prawda, trzeba chcieć mocno, a jeżeli się nie ma w danej chwili ochoty to na siłę nie ma co...
Vieux Vasco - Pią Lip 16, 2010 18:02
Mariusz napisał/a: | trzeba chcieć mocno |
prawda, jak z alkoholem, samo nie przejdzie...
pozdrowko!
jacek78 - Pią Lip 16, 2010 20:40
Mariusz napisał/a: | Ciekawe co by powiedział, jakbyś zachorował od palenia |
Nic by nie powiedział, bo On mi nie kazywał, tylko przestrzegł że źle jest zajmować sied dwoma nałogami naraz.Dobrze to nie służy, bo On przerabiał i doswiadczył to samo.A Ja nie piłem może rok czy 1,5 roku i miałem problem ze złosćią, z emocjami.Także mi to dobrze nie służyło Wiec posłuchałem jego rady i dobrze mi z tym.Także nuczyłem sie że nic na siłę, tylko trzeba samemu chcieć.
Myśle teraz coś o tym, tylko musze się przygotować.Może cos wyjdzie z tego
dora - Pią Wrz 17, 2010 18:52
A tutaj co taka cisza To jak z tym paleniem Kto przestal a kto dalej kopci
Przyznac sie...bez kretactwa
jacek78 - Pią Wrz 17, 2010 21:40
dora, Ja kopce dalej i chyba jeszcze nie jestem gotowy
Może za 10 lat może za rok spróbuje na nowo rzucić
azull - Sob Wrz 18, 2010 08:31
Ja nie kopcę, ale może zacznę, skoro tyle milionów ludzi na całym świecie to robi, to coś w tym musi być! Przypomniał mi się pewien śmieszny dowcip o paleniu
miłego weekendu
Azull
Halinka - Sob Wrz 18, 2010 22:48
dora napisał/a: | Kto przestal a kto dalej kopci |
Ja przestałam ,ale 18 lat temu, więc się pewnie nie liczy.
dora - Sob Wrz 18, 2010 23:30
Halinka napisał/a: | Ja przestałam ,ale 18 lat temu, więc się pewnie nie liczy. |
Liczy sie Halinko Brawo
bacha - Nie Wrz 19, 2010 08:56
Ja kopce jak lokomotywa ,ale nadejdzie taki dzień ze napiszę w tym temacie ;"NIE PALĘ"
jacek78 - Nie Wrz 19, 2010 13:00
Halinka napisał/a: | Ja przestałam ,ale 18 lat temu, więc się pewnie nie liczy. |
Dla mnie się liczy i wiem że można przestać palić.Gratuluje tylu lat bacha napisał/a: | Ja kopce jak lokomotywa ,ale nadejdzie taki dzień ze napiszę w tym temacie ;"NIE PALĘ" |
To faktycznie musisz kopcić ale będziemy czekac cierpiliwie jak napiszesz że nie palisz
bacha - Nie Wrz 19, 2010 19:09
jacek78 napisał/a: | ale będziemy czekac cierpiliwie jak napiszesz że nie palisz |
Halinka - Nie Wrz 19, 2010 19:17
Basiu!
Tu się nie ma co tylko czas pomyśleć o swoim zdrowiu.Toż to nałóg jak się patrzy i trzeba się poddać tak jak robimy to my alkoholicy, więc do dzieła i nie odkładaj na późniejszy czas, bo powietrze tak ładnie pachnie, a mieszkasz przecież przy lesie i tyle tracisz.
Piszę to do wszystkich w nałogu tytoniowym
Mietek - Nie Wrz 19, 2010 19:59
Halinka napisał/a: | Piszę to do wszystkich w nałogu tytoniowym |
To co, na "P" już ma mi tylko zostać przeprać i posprzątać?
Mariusz - Nie Wrz 19, 2010 22:19
Ja niestety kopce, zacząłem popalać jak zdawałem egzaminy na prawko
Ale nadejdzie Ten dzień, nadejdzie ...
|
|
|