To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - Zaczynało się niewinnie (chore myślenie)

Mariusz - Nie Maj 15, 2011 19:00

Jak wrócisz to napisz, jak poszła modlitwa.
kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:10

http://www.mandala.dobke....a_trzezwosc.htm :-)
kris1987 - Nie Maj 15, 2011 19:19

Po Kościele od razu do domu...Chyba najgorsze już za sobą bo się troszeczkę wyciszyłem.
Najgorzej było tak koło 16-17 bo nie mogłem na miejscu usiedzieć...
Ciekawe czy często będe miał takie stany??
Nieciekawie to wyglądało. Niedziela po południu człowiek zmęczony zamiast sobie odpocząć lub zająć się czymś ciekawym to nie mógł usiedzieć na miejscu bo ciągnie ....

kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:24

kris1987 napisał/a:
ciekawość to pierwszy stopień do piekła :evil: :-P
kris1987 napisał/a:
człowiek zmęczony zamiast sobie odpocząć lub zająć się czymś ciekawym to nie mógł usiedzieć na miejscu bo ciągnie ....
... nic straconego zajmuj się poszperaj w necie poczytaj naszą biblioteczkę.... nie Ty pierwszy nie ostatni masz takie stany - one mijają :lol:
kris1987 - Nie Maj 15, 2011 19:27

kajadda napisał/a:
ciekawość to pierwszy stopień do piekła

pytam bo zdaje sobie sprawę że się jeszcze będą powtarzać....więc trzeba być czujnym tak jak dzisiaj...

kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:28

kris1987 napisał/a:
pytam bo zdaje sobie sprawę że się jeszcze będą powtarzać
... nie ma co przewidywać... każdy jest inny... żyj dniem dzisiejszym tu i teraz... i od razu będzie lepiej :lol:
kris1987 - Nie Maj 15, 2011 19:30

kajadda napisał/a:
... nie ma co przewidywać... każdy jest inny... żyj dniem dzisiejszym tu i teraz... i od razu będzie lepiej :lol:

Tak jest. Nie ma co się martwić na zapas...
Dzięki wszystkim za rady. Bardzo mi pomogły ;-)

kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:32

kris1987, pokoloruj sobie mandale ja też spróbuję ... zrobimy wystawę :-)
adam - Nie Maj 15, 2011 19:35

kris1987 napisał/a:

to chyba każdy ma inaczej. W moim przypadku nakładało się to na czas kiedy bym "normalnie" pił......czyli co wieczór. Na dzień dzisiejszy wygląda to trochę inaczej, i wiem że chcice będę miał po jakimś stresie kiedy już się wyluzuję , jak już wszystko odpuści .Muszę wystrzegać się nagłych zmian nastroju .

Mietek - Nie Maj 15, 2011 19:38

kris1987 napisał/a:

Nie chcę Cię straszyć, jednak prawda jest taka, że mogą się one pojawiać.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, jak będę/będziesz/ umiał się w takim stanie odnaleźć. Od lat stosuję bardzo skuteczną metodę, telefon do przyjaciela z AA.
Mam takich kilku. Swego czasu też na którejś z naszych Aowskich imprez zakupiłem sobie książkę Terense'a Gorskiego i Merlene Miller pt."Jak wytrwać w trzeźwości".
Jest to poradnik zapobiegania nawrotom choroby. Cenna dość rzecz która parę razy uratowała mi tyłek.

kris1987 - Nie Maj 15, 2011 19:39

kajadda napisał/a:
kris1987, pokoloruj sobie mandale ja też spróbuję ... zrobimy wystawę

Muszę jakieś kredki znaleść bo na codzień takich rzeczy nie używam - nie te lata już...

kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:42

kris1987 napisał/a:
Muszę jakieś kredki znaleść bo na codzień takich rzeczy nie używam - nie te lata już...
a ja się pobawię w paincie albo innym programie :-P
kris1987 - Nie Maj 15, 2011 19:46

Cytat:
Nie chcę Cię straszyć, jednak prawda jest taka, że mogą się one pojawiać.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, jak będę/będziesz/ umiał się w takim stanie odnaleźć. Od lat stosuję bardzo skuteczną metodę, telefon do przyjaciela z AA.
Mam takich kilku. Swego czasu też na którejś z naszych Aowskich imprez zakupiłem sobie książkę Terense'a Gorskiego i Merlene Miller pt."Jak wytrwać w trzeźwości".
Jest to poradnik zapobiegania nawrotom choroby. Cenna dość rzecz która parę razy uratowała mi tyłek.

W sumie przyjaciół z AA to narazie nie mam bo tylko raz miałem okazję być na mitingu... Dlatego dzisiaj widząc co mi tak naprawdę dolega uciekłem na forum i to mi pomogło wytrwać bo chyba samemu bym nie dał rady...
Książka widzę jest do kupienia przez internet w sumie tylko 31 zł także nie jest źle i jak mówisz Mieciu, że to pomaga to trzeba zamówić...

kajadda - Nie Maj 15, 2011 19:48

:-)
Mariusz - Nie Maj 15, 2011 21:48

kris1987 napisał/a:

Każdy ma inaczej, ja miałem prawie pierwsze miesiące tak co dzień, ale to po zapiciu.
Za pierwszym razem, miałem sielankę, miodowy miesiąc i czułem się lux.
Co lepsze nie wiem, bo jak boli, musisz pracować, by nie wypić, jak cieszy to fajnie, bo nie boli, ale łatwo wpaść.