To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Opowiedz nam swoją historie - 02-04-2008 Nowe życie.....

Franiu - Nie Cze 13, 2010 17:12

Jacek,
do wszystkiego dojrzewamy,
pozdrawiam,

Mariusz - Nie Cze 13, 2010 17:18

Franciszek napisał/a:

To jest właśnie to Mariusz,trzeźwe życie,nic dodać nic ująć,
tak trzymaj, <czesc>

Dzięki Franek, powiem Ci szczerze, że jak piłem, to uważałem, że jedyne co mnie czeka to śmierć.
Teraz wiem, że to choroba i można sobie z nią śmiało poradzić, praca potrzebna, nie jest łatwa, ale za to jakie efekty :mrgreen:

Pozdrawiam i dzięki za wszystko <czesc>

jarox48 - Śro Cze 16, 2010 06:50

POWODZENIA JACKU W TRZEZWOSCI
Jacek - Czw Cze 17, 2010 19:43

Czy da się ból życia nazwać czymś wspaniałym?
Jacek - Czw Cze 17, 2010 19:52

Franciszek napisał/a:
Jacek,
do wszystkiego dojrzewamy,
pozdrawiam,
Masz racje zaczynam dostrzegać zdrowe cele w moim zyciu, w mojej chorobie to naprawde czas jest najlepszym lekarzem.Z czasem widze jaśniej i więcej.
bodziu - Czw Cze 17, 2010 20:05

Jacek napisał/a:
Czy da się ból życia nazwać czymś wspaniałym?

Wspaniałym to może nie ale "potrzebnym?" często tak.
Wielu mądrych pisało i mówiło że;..." ból i cierpienie są podstawą w rozwoju, zarówno fizycznego jak i duchowego" <czesc>

dziś nie piję ... pozdrawiam

Mietek - Pią Cze 18, 2010 18:24

<czesc> Jacku,
....myśle sobie nieraz, że gdyby nie ten ból zycia, w moim przypadku, pijany okres, te dziś chyba nie potrafiłbym docenić wspaniałych przeżyć które niesie mi i przyniosła dotychczas moja trzeźwość.
Wspaniałym go nie nazwę, ale podobnie jak Bodek, potrzebnym, tak i naprawdę jestem o tym przekonany.
Pozdrawiam

andzia21520 - Pią Cze 18, 2010 18:34

[quote="Mietek"
....myśle sobie nieraz, że gdyby nie ten ból zycia, w moim przypadku, pijany okres, te dziś chyba nie potrafiłbym docenić wspaniałych przeżyć które niesie mi i przyniosła dotychczas moja trzeźwość.

Mieciu tu masz rację życie w trzeżwości ma wiele wspaniałych uroków
wiem to sama po sobie ,chociaż niepowiem że mam czasami chwile słabości :-D

Mariusz - Pią Cze 18, 2010 18:38

Mietek napisał/a:
pijany okres, te dziś chyba nie potrafiłbym docenić wspaniałych przeżyć które niesie mi i przyniosła dotychczas moja trzeźwość.

Patrząc z boku na trzeźwych od urodzenia, można by faktycznie tak uważać i ja się z tym zgadzam.

To pewnie tak, jak z uciętym palcem, jego brak widzi się gdy już go nie ma.
My po pijaku zobaczyliśmy pijane życie, straciliśmy wszystko, tyle że, w porównaniu do palca, trzeźwość i prawie całą resztę można odzyskać, palca już niekoniecznie ;-)

Mietek - Sob Cze 19, 2010 01:18

andzia21520 napisał/a:
chociaż niepowiem że mam czasami chwile słabości

A pokaż mi takiego , czy taką, którzy nie mają swoich chwil słabości.
Ja jeszcze nikogo takiego nie spotkałem. Natomiast spotkałem takich, którzy do swojej słabości, żeby ich nawet krajali i solili, przyznać się nie chcą.

Jacek - Pon Cze 21, 2010 19:21

Najważniejsze,że nauczyłem się te chwile słabości rozpoznawać zanim się im poddam. Małe a cieszy.
jacek78 - Pią Lip 16, 2010 22:21

Jacek,
Czesć Jacku <czesc>
Dobrze że sie pojawiłeś, bo dość długo Cię nie było.Prawie miesiąc :-(
Ale ciesze sie że wszytko ok i wróciłeś do "ziomali" :-P
pozdrawiam <czesc>

Jacek - Wto Lip 20, 2010 18:59

No jestem u mnie wszystko oki . Nie miałem neta "ludzie jak by mi grupe zabrali" wina niczyja po prostu wysiadł przekaznik jakiś tam,sie nie znam. Boże użycz mi pogody ducha.....i dni mijały.Bez okna na świat.
I tyle techniki. Na kujawach upały soboty spędzałem z rodzinką nad jeziorkiem na wsi, coś pięknego.
Żona moja joleczka sie opalała no i potem płakała bo się na czerwono spaliła.Ale mieliśmy śmiechu.
Teraz dzieci do babci pojechały więc"chata wolna oj będzie bal "oby 3 nie było haha.

bacha - Wto Lip 20, 2010 20:43

Jacek napisał/a:
Teraz dzieci do babci pojechały więc"chata wolna oj będzie bal "oby 3 nie było haha.
tylko mi tam ostroznie ;-)
jacek78 - Wto Lip 20, 2010 21:24

Jacek napisał/a:

No to szykuje sie bal <mp3> Tylko uważaj na żone, bo jeszcze opalenizna nie zeszła dobrze i bedziesz musiał być delikatny <smiech> <smiech>
pozdrawiam <czesc>