Opowiedz nam swoją historie - Azull czyli nauka latania.
jacek78 - Sob Kwi 13, 2013 21:27
azull napisał/a: | Tak czy owak odmawiajcie za mnie pacierze, w piątek między godz 17 a 22. |
azull napisał/a: | wiadomość z frontu, samolot odwołany w dniu wczorajszym..siedzę w domu na walizach..kolejne podejście do startu jutro po południu. |
Nie odmawiałem zdrowaśki, więc pewnie dlatego Ale jutro będe już odmawial, więc napewno polecisz
hewciu - Nie Kwi 14, 2013 07:29
Tak dla pocieszenia
Są to podobno bezpieczne samoloty, choć jak się nimi leci to tego nie czujesz ale idzie się przyzwyczaić.
Jest zajebiście głośno w środku. Słuchawki Ci sie przydadzą. Osobiście samolot którym najbardziej nie lubię latać..... Ale za to bezpieczny
Trzymaj się!
azull - Pon Kwi 15, 2013 09:25
Druhu, się skonczylo na Bombardierze 400, jak zapewne wiesz, to podobna bajka. Miałem srodladowanie w Zagrzebiu, więc doznania przy starcie i lądowaniu, podwojone. Ale nadal nie piję! Rozpakuje teraz tobołki a po pracy zacznę rozglądać się za lokalną grupą A A w Sarajewie.
Pogody Ducha dla Wszystkich
Azull.
Ps. Caly lipiec bede w Ojczyźnie... Już dziś cieszę sie na spotkanie z Tobą i podwójny jablecznik.
A24h
Halinka - Pon Kwi 15, 2013 10:01
azull napisał/a: | Caly lipiec bede w Ojczyźnie... Już dziś cieszę sie na spotkanie z Tobą i podwójny jablecznik. |
To może uda nam się spotkać w Licheniu ?
Na razie mamy to w planach .
azull - Śro Kwi 17, 2013 09:50
Halinka napisał/a: | To może uda nam się spotkać w Licheniu ?
Na razie mamy to w planach . |
Dzień Trzeci
No może, wszystko w rękach Pana Boga. Póki co, zdołałem wysłać maila to lokalnego biura AA z prośbą o listę mitingów w Sarajevie. Zaczyna się słoneczny kolejny, dzień. Wróciłem z porannego spaceru i zabieram się za roboty huk.
Pogody Ducha, Azull
azull - Czw Kwi 18, 2013 08:18
Dzień czwarty,
odpowiedź z biura jeszcze nie nadeszła. Odbyłem kilka meetingów telefonicznych i skajpowych... internet włada światem..
Pogody Ducha A
azull - Pią Kwi 19, 2013 08:58
Dzień piąty,
odpowiedzi na emalję nadal nie ma. Mieszkam w muzułmańskiej części miasta, wokół głównie same minarety. W Koranie podobno jest napisane, że w każdej kropli alkoholu siedzi diabeł. Muzułmanie dlatego nie piją, więc trudno raczej znaleść grupę AA przy minarecie. Wczoraj w trakcie porannego spaceru widziałem budynek kościelny, taki w bardziej europejskim stylu. Następnym razem zobaczę czy mają tam gablotkę z ogłoszeniami parafialnymi, i może coś o AA będzie. Jeśli nie, to poszukam info w lokalnej poradni zdrowia.
Pogody Ducha, Azull
Franiu - Sob Kwi 20, 2013 07:07
azull napisał/a: | Muzułmanie dlatego nie piją, więc trudno raczej znaleść grupę AA przy minarecie. |
Przejrzałem wszystko co możliwe,dopytywałem w tym temacie i nikt nie wie czy tam są grupy AA.Pozostaje Ci literaturka i modlitwa.Pozdrawiam.
Halinka - Nie Kwi 21, 2013 11:23
azull napisał/a: | W Koranie podobno jest napisane, że w każdej kropli alkoholu siedzi diabeł. |
Jestem ciekawa, czy rzeczywiście muzułmanie wcale nie piją ?
ps. Życzenia w wątku życzeń
azull - Pon Kwi 22, 2013 09:17
Dzień szósty.
W kościele ulotek AA nie znalazłem. Na wysłany email nie otrzymałem odpowiedzi. Telefon kontaktowy który znalazłem w sieci nie odpowiada, a sms pozostał bez odpowiedzi. Mam kilka telefonów do znajomych, więc w razie kryzysu będę dzwonił. Dziś miałem sen koszmarny. Byłem pijany, i strasznie źle mi było w tym śnie, bo również w nim, miałem świadomość iż moja trzeźwość legła w gruzach. Po przebudzeniu pczłem znaczną ulgę. Zapewne sen był projekcją całego wczorajszego dnia. Co rusz stawały mi przed oczyma moje urodzinowe rocznice z poprzednich lat... Wczorajszy dzień rozpocząłem od mszy w pobliskim kościele. Nie pamiętam już kiedy byłem na mszy w kościele...zwłaszcza po bośniacku. Później udałem się na poszukiwanie klubu fitness. Miałem więcej informacji na temat lokalizacji, niż jest to w kwestii AA, więc po dwóch godzinach krążenia po mieście z GPSem i google maps, dotarłem do celu. Kupiłem karnet na cały miesiąc, potrenowałem i zadowolony ruszyłem na spotkanie ze znajomymi, do najlepszej ciastkarni w mieście. Kiedy tak podążałem wąskimi uliczkami starego miasta, nagle stanąłem jak wryty, przed targowiskiem. Byłem już tu kilka lat temu, ale wczoraj wrażenie było niesamowite. Kilka dni temu oglądałem materiały archiwalne, z 1995 roku, kiedy to właśnie targowisko zostało ostrzelane z moździerzy. Bardzo mocne zdjęcia. Reżyserka z którą pracuję odwracała głwę od monitora mówiąc,że to jest za mocne,że nie może na to patrzeć. Ja stałem tam wczoraj, i te archiwalne zdjęcia nakładały się w głowie mojej na te z teraźniejszości. Stanąłem tam, gdzie dwadzieścia lat tamu, znajdowała się kamera i stałem tam przez kilka dobrych minut, dreszcze przechodziły przez moje ciało..stojąc tam poczułem tą wojnę. Chwilę później siedziałem już nad musem czekoladowym z malinami, i opowiadałem o tym zdarzeniu reżyserce i producentce, z którymi tu razem pracuję... i wiem już że te zdjęcia wejdą do filmu, mimo że świat odwracać będzie głowę...
Pogody Ducha, Azull from Sarajevo
azull - Czw Kwi 25, 2013 09:31
Dzień dziesiąty.
w kwestii lokalnej grupy AA nic nowego. Z numeru na który wysłałem esa, a który znalazłem w sieci, w nocy otrzymałem dziwne telefny. Ktoś najwyraźniej na okak przetłumaczył słowo meeting. Numer zablokowałem, uznając ten trop za brnięcie w ślepą uliczkę. Praca i klub fitnes wypełniają mój mózg na tyle, że nie ma tam miejsca na głupie myśli. I pokusą nie jet nawet sklep firmowy ,sarajewskiego browaru który mijam codziennie w drodze do klubu. Obchody urodzinowo/imieninowe przebiegły również spokojnie. W przezencie kupiłem sobie kolejny wzmacniacz lampowy i jak dzieck nie mogę się doczekać, kiedy wyjmę go z pudla i postawie na półce obk pozostałych...
Pogody Ducha, Azull from Srajevo
azull - Sob Kwi 27, 2013 09:27
Dzień dwunasty,
Dziś sobota pracująca. Ale za to jutro wooooooooooooooooolne!!! Za namową znajomego z AA, napisze maila do ambasady amerykańskiej w Sarajevie. Byłem w pobliży tejże przypadkiem w ubiegłym tygodniu. Wygląda jak twierdza, po tym jak dwa lata temu jakiś typ w środku dnia, podjechał autem i ostrzelał z kałacha. A teraz po wydarzeniach w Bostonie, to już w ogóle szoke, strażnicy z uzi na każdym rogu etc...Więcej informacji na ten temat przeczytać możesz w tym miejscu . Ale to będzie jutro, a dziś...dziś wiadomo, dziś nie pije.
Pogody Ducha, Azull from Sarajevo
jacek78 - Sob Kwi 27, 2013 15:42
azull napisał/a: | Ale za to jutro wooooooooooooooooolne |
No to dobrze
Widzę że ciekawie masz tam Strach chodzić gdzieś
pozdrawiam
azull - Pią Maj 03, 2013 17:32
Kolejny dzień na zesłaniu, nie pamiętam już który...
z rana euforia, z daleka wyglądało to miejsce na poradnię odwykową lub coś w podobie, po bliższym zapoznaniu, okazało się zupełnie czymś innym...
nic to, pomyślałem i udałem się w dalsządrogę, wszakże był dzień wolny. Postanowiłem zgotować sobie jakąś kulturalne przeżycie, niestety, jedyne muzeum w mieście poniżej..
Przy bliższym podejściu napotkałem na inną ważna informację
I jak tu nie pić, pomyślałem sobie przez chwilę. Ale nogi zamiast do pobliskiego baru, poniosły mnie na trening. Bo dziś nie piję. a od jutrz wznawiam poszukiwanie grupy AA
Pozdrawiam Azull
jacek78 - Pią Maj 03, 2013 21:38
azull napisał/a: | I jak tu nie pić, pomyślałem sobie przez chwilę. Ale nogi zamiast do pobliskiego baru, poniosły mnie na trening |
No to widać, że nogi mają dobre myślenie
|
|
|