To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

Rzuć palenie - Anty nikotynowo !

hewciu - Sob Lip 02, 2011 15:30

Eliza! Musi sie udac a co nie? Trzymam kciuki!
Eliza - Sob Lip 02, 2011 16:39

hewciu napisał/a:
Eliza! Musi sie udac a co nie? Trzymam kciuki!

Właśnie coś sobie uświadomiłam :-> rok temu zrezygnowałam zupełnie z alkoholu zostałam abstynentką ,podeszłam do tego tematu stanowczo -skoro nie ma alkoholu w domu ,to równie dobrze może go nie być wo gule- skoro mi go nie brak to w podobny sposób muszę podejść do palenia , nie pale w domku tylko na balkonie (jeśli już) , w pracy wychodzę do palarni ,wiec czas powiedzieć sobie -nie jest Ci do niczego potrzebne :-x musi się udać 2 dni za mną .

Halinka - Sob Lip 02, 2011 18:30

Eliza napisał/a:
to w podobny sposób muszę podejść do palenia

Tylko,że od alkoholu to Ty nie jesteś uzależniona, a od nikotyny tak, więc będzie trudniej, ale dasz radę, bo chcesz i masz motywację, żeby tytoń Tobą nie rządził( a i oszczędności będą spore , które można przeznaczyć na przyjemności)

Eliza - Nie Lip 03, 2011 12:10

Halinka napisał/a:
ł( a i oszczędności będą spore , które można przeznaczyć na przyjemności)

;-) Halinko to akurat była przyjemność -kawa,papieros i dobre towarzystwo - zaczęło mi to przeszkadzać dopiero ostatnio .
Halinka napisał/a:
, więc będzie trudniej, ale dasz radę, bo chcesz i masz motywację,

a co do motywacji skoro zmieniam swoje życie ,to przyszedł czas pozbyć się tego co mi przeszkadza. Wiem że to niełatwe ;-) dlatego tu jestem .

Eliza - Śro Lip 13, 2011 17:47

:oops: no i złamałam sie -zapaliłam w pracy papierosa :-x byłam przez ostatni tydzień bardzo cierpliwa ,ale jak dziś rzekomo naprawiony sprzęt po pewnym czasie pracy rozjechał się zupełnie nie wytrzymałam i wylądowałam na papierosku .W rezultacie rozdrażnienie zmieniło się w złość na samą siebie wrrrrr... wytrzymałam tyle , a teraz wszystko zaczynam od początku.
Halinka - Śro Lip 13, 2011 21:04

Eliza napisał/a:
.W rezultacie rozdrażnienie zmieniło się w złość na samą siebie wrrrrr... wytrzymałam tyle , a teraz wszystko zaczynam od początku.

Nie masz się co denerwować, bo ten tydzień jednak nie paliłaś i już wiesz,że można.
Przekonałaś się też ,że papieros nie rozwiązał ani nie poprawił Twojej sytuacji z kompem więc po co palić?

Eliza - Czw Lip 14, 2011 08:49

Halinka napisał/a:
Nie masz się co denerwować, bo ten tydzień jednak nie paliłaś i już wiesz,że można.

:-> ano wiem i dlatego znowu zaczynam od początku , właściwie zdenerwowało mnie to że postąpiłam bezmyślnie -odpuściłam sobie ,a nie to ze zapaliłam :-(

heniek14-45 - Nie Lip 24, 2011 11:26

Witam serdecznie
Ja Też mam w paleniu doświadczenie może opowiem troszkę o tym.
Papierosy paliłem od młodyćh lat i trwało to do 34 lat udało mi się żucić i nie paliłem 14 lak. Było to jak zapaliłem jednego i znowu zaczołem palić. Myślałem jednego i nie będę palił alę się pomyliłem paliłem przez 2 lata. Oj walczyłem nanowo i narazie się udaję nie palę 3 miesiąc.
Dziś wiem że byłą to ucieczka a napewno zamiana z alkoholu na papieros, bo wtedy podjołem leczenie alkoholowe. Byłem na terapi w szpitalu po wizycie byłej żony zdenerwowałem się i moie do kolegi by mie poczęstował jednym papierosem no i poszło dałej po tem drugi i wciągnołęm sie na nowo. Było bardzo ciężko rzucić ale sie udało z czego jestem bardzo dumny.
Dziś zdaje sobie sprawe że też to jest uzalerznieniejak alkohol i mówią by nie ruszać pierwszego.
pozdrawiam Heniek = alkoholik ;-)

Eliza - Śro Wrz 21, 2011 21:17

:oops: przez ostatnie dni ssie mnie ,łapię się na tym ze chcę zapalić , właśnie uświadomiłam sobie że minęły 2 miesiące bez papierosa :cry: szkoda mi to zmarnować .A ja bałam się o 2 pierwsze tygodnie ,a tu proszę co za niespodzianka ,ale to nie zmienia faktu że mnie ssie . :-x