Strona Główna Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Czas z tym skończyć
Autor Wiadomość
kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:17   

Kasia777 napisał/a:
zywanie go do zapijania moich emocji, problemów, kłopotów w mojej głowie, mojego egoizmu, pychy i egocentryzmu. W moim przypadku zaczęło się od perfekcjonizmu

To tak jakbyś pisała o mnie w 100% wszyskto się zgadza bo u mnie jest identycznie...

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:20   

"Mam teraz Kasię, którą kocham i z która się dobrze czuje, która ma wady i zalety ale jest moja i jest trzeźwa bo alkohol jest jej do niczego niepotrzebny"

Masakra - ale fajnie powiedziane :-D

Kasia777 
ujrzeć swoją metę

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:26   

No właśnie, ja miałam tak samo uciekałam w prace bo zle czułam się w domu, chodziłam do szkoły również potem coraz wiecej pracowałam, miałam odpowiedzialne stanowisko kierownicze i wtedy zaczeło sie na maksa, 150 nadgodzin w miesiacu, stres, nerwy, pretensje, niedociagniecia, poczucie winy, wyrzuty sumienia, niezrozumienie. Dlatego program HALT jest bardzo ważny, danie sobie czasu na odpoczynek nawet kosztem rzeczy materialnych. Ja zostawiłam jedną pracę i nie robię juz nadgodzn i jakos zyję. Często jestem zmeczona wiec nie mam pojecia jak kiedys dawałam rade tak się nie szanować. Stad sie bra ło wielszosc moich problemów. Siegałam po kieliszek dla relaksu, ze smutku z radości ze zmęczenia również

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:32   

11
Ostatnio zmieniony przez kris1987 Czw Maj 12, 2011 00:32, w całości zmieniany 1 raz  

Kasia777 
ujrzeć swoją metę

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:36   

NO ja tez miałam bardzo podobnie najpierw byłam grzeczna dziewczynką bo tak wypada;) bo co ludzie pomyslą a potem jak zaczełam sie zadawać z dresiarami to byłam taka sama jak one zeby tylko ktos mnie akceptował lubił wtedy zaczełam pic a ze zawsze sie upijałam i byłam posmiewiskiem dla nich to mówili mi ze wszyscy pija i ze trzeba sie bawic poki czas nie widziałam w tym nic złego. Ale wazne jest to ze zrozumiałam to teraz i mam nadziję ze tej wiedzy nie zmarnuję bo niekazdemu jest dane jej dostapić jest wielu ludzi zyjacych w taki pzreswiadczeniu którzy myslą ze postepuja własciwie a zupełnie nie zdaja sobie z tego sprawy po prsotu jeszcze cierpią ale to nie ich wina.

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:37   

Post przeniesiony do "Opowiedz nam swoją historię"
Ostatnio zmieniony przez kris1987 Czw Maj 12, 2011 00:37, w całości zmieniany 1 raz  

Kasia777 
ujrzeć swoją metę

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:43   

No ja jak piłam tez byłam fajna dla innych bo potrafiła wszystkich w klubie powyzywac, sprowakowac awwanture zeby faceci sie bili a i zebym ja sama dołaczyła, ja narzygałam do własnej torebki przy chłopaku który mi sie podobał tez było co opowiadac albo jak sikałam na srodku krupówek czy tańczyłam na stole albo jak zawija lam sukienkę na wesulu tak zeby mi było wszystko widac albo jak lezałam pijana i rzygałam na przed luzacz i materac i tzreba było mnie przenosic to tez było fajnie ale jakos stałam sie uciazliwa dla innych i juz mnie nie zabietrali potem na imprezy, jakos nie widziałam ze jestem beznadziejna tylko byłam dowcipna bardziej odwazna fajna i przebojowa tylko po co? i dla kogo?

Kasia777 
ujrzeć swoją metę

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:44   

pisząc o Kais miałam na myśli siebie;);l) nie wiem czemu masakra?

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:50   

Ostatnio zmieniony przez kris1987 Czw Maj 12, 2011 00:38, w całości zmieniany 1 raz  

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:52   

Kasia777 napisał/a:
pisząc o Kais miałam na myśli siebie;);l) nie wiem czemu masakra?

Wiem wiem że miałaś na myśli siebie...
Masakra dlatego że fajnie to napisałaś.... a ja nie pamiętam kiedy ostatnio z kimś rozmawiałem tak po prostu normalnie z kimś kto mnie rozumie... i jest git ;-)

kris1987 

Wysłany: Śro Maj 11, 2011 23:59   

Ostatnio zmieniony przez kris1987 Czw Maj 12, 2011 00:40, w całości zmieniany 1 raz  

Mariusz 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 00:00   

Kris1987, ja proponuję przeprowadzić się do: Opowiedz nam swoją historie
Tu jest tylko powitalnia ;-)

Kasia777 
ujrzeć swoją metę

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 00:03   

aaa spoko ;) Ja tez lubie z kimś pogadac;) zawsze jak byłam nawalona to siadałam na gadu i losowałam kogos do pogadania. Teraz mam na szczescie inne tematy do rozmów i innych rozmówców. Nie mam za bardzo czasu na gadanie na forum ale jakos dzis ma czas i chęci;) i fajnie ze dołączyłeś na forum;)

kris1987 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 00:08   

Kasia777 napisał/a:
No ja jak piłam tez byłam fajna dla innych bo potrafiła wszystkich w klubie powyzywac, sprowakowac awwanture zeby faceci sie bili a i zebym ja sama dołaczyła

W tym przypadku się trochę różnimy... Ja będąc pod wpływem nie bywałem agresywny nie prowokowałem itp... wręcz przeciwnie - byłem spokojny wyciszałem się i chyba w sumie byłem duszą towarzystwa takim jakby liderem...
np. na jednej z imprez ja już delikatnie wypity i rozmawiam z dziewczyną o jej problemach...
a ona do mnie potem "Krzyś fajnie że jest taki gość, który potrafi drugiego zrozumieć, wysłuchać i doradzić"
Niby wszystko ładnie pięknie tylko ja już byłem wtedy na bani bo innaczej nie potrafiłbym porozmawiać bo miałem jakieś pierd.... blokady w środku...

Mariusz 

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 00:10   

Ponawiam apel:

Kris1987, ja proponuję przeprowadzić się do: Opowiedz nam swoja historie
Tu jest tylko powitalnia

Odpowiedz do tematu