Mam to szczęście,że mogę tu być !! |
Autor |
Wiadomość |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 21:42
|
|
|
kajadda napisał/a: | te wątpliwe uroki zaczęły się po czterdziestce... |
Ja po...zaczelam sie sypac ...ale od piecdziesiatki jest lepiej...inaczej, madrzej,spokojniej...sypanie zatrzymalo sie |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 21:45
|
|
|
dora napisał/a: | ale od piecdziesiatki jest lepiej... | ... no dzięki serdeczne..... jeszcze 8 lat ... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Floe
|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 11:01
|
|
|
Uroki wiosny widzimy w pełni dopiero jesienią (jesienią życia - jakby co).
Nie każdemu pijakowi czy pijaczce jest ta pogoda przychylna.
Dużo jest czy było osób na forach pisujących, którzy mają szarą listopadową słotę - przy byle jakim kolejnym partnerze, bez dobrych więzi z dziećmi, bez uśmiechu i w ustawicznych pretensjach, żalach i złościach.
Budują sobie netowe fasadki, takie wioski potiomkinowskie na pokaz - a za tymi fasadkami ruina, nędza i brud.
A potem prawda i tak tak zza fasadki wyłazi - nieraz w bardzo dramatycznych i smutnych okolicznościach.
Ważne więc, aby wiosna, która przychodzi jesienią, była prawdziwa
Czego wam, dziewczyny, i nam wszystkim tutejszym życzę.
|
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 11:35
|
|
|
kajadda napisał/a: | no dzięki serdeczne..... jeszcze 8 lat |
Kajka, zaczynałem mając 41 dziś nawet mówię że ten czas mógłby biec trochę wolniej Więc 8 lat strzeli jak z bicza |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 12:30
|
|
|
Mietek napisał/a: | Kajka, zaczynałem mając 41 | ... wiem Mieciu ale ja nie o alkoholu... chociaż też pojawił się po 40 w moich żyłach... ogólnie .....że jakoś żyłam (wiem teraz że nie swoim życiem ) raz lepiej raz gorzej ale zawsze sobie radziłam.... teraz się czuję tak jakby to było zupełnie inne... nie moje życie ....jakbym brała czynny udział w czyimś życiu.... tamto było i się skonczyło..... zaczęło się inne bardziej burzlliwe i katastrofalne... alebo bardziej je przeżywam ? ... bardziej czuję? ... nie wiem.... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Nie Kwi 18, 2010 15:46
|
|
|
kajadda napisał/a: | teraz się czuję tak jakby to było zupełnie inne... nie moje życie |
A myślisz że ja tak się nie czułem
Dokładnie tak, jak bym to zupełnie nie był ja, dlatego jak już wspomniałem buntowałem sie nieraz w trakcie terapii. kajadda napisał/a: | alebo bardziej je przeżywam ? ... bardziej czuję? |
Kajku, bo tak się dzieje.
Zmieniło się moje życie z tego pijanego, na trzeźwe, z tego życia dla wszystkich i za wszystkich, życie dla siebie, dla własnych uczuć emocji, zalet, wad, pracy nad nimi, i dopiero wtedy jak mnie stalo się ze mną być w zgodzie, mogę tym dobrem które w sobie odkryłem obdarzyć innych.
A czas? powtórzę, biegnie mi jednak za szybko |
|
|
|
 |
dora
Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 22, 2010 21:57
|
|
|
Irmino! A Ty gdzie sie podziewasz? Odezwij sie moze co ???
pozdrowka |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Irmina
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 14:45
|
|
|
Jestem, żyję i nareszcie się odzywam.
Czas faktycznie pędzi tak , że nie można nadążyć. Może faktycznie brak dopalacza ,ale myślę,że to jednak sprawa "przybytku " lat powoduje,że jestem coraz wolniejsza. Wszystko muszę zaplanować, wszystko musi nabrać " mocy urzędowej " i dopiero działam.
Ale ogólnie nie jest źle. W tym tygodniu załatwiłam coroczne badania kontrolne / mammografia / . Jest OK,ale za to odkryli mi guzki na tarczycy . Jest ich trochę, małe ale liczne. Nie wiem co lepsze : jeden porządny czy kilka nasianych drobnych . Coś będę musiała z tym zrobić. Na razie w porywie niewiedzy , mąż zabrał mnie na ryby iiiiii złowiłam. 65 cm szczupaka . Dzisiaj był na obiad , mówię Wam - pycha!!
Wiecie co ? Ja naprawdę mam dobrze . Serio. Mam Męża , który dba i kocha / okazuje to /,mam dzieci , mam dom , teraz spokój ,mam Was - moi Drodzy no i czego jeszcze chcieć ? !
A praca ? Mam na myśli tą wokół domu , bo emerytura już sama na konto wpływa. Co nie zrobię dziś,to zrobię jutro .....i tyle .
Pozdrawiam i buziole .
Dorka , jak więc widzisz , jestem i na dokładkę ściskam Cię serdecznie. |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 15:58
|
|
|
Irmina napisał/a: | Wszystko muszę zaplanować, wszystko musi nabrać " mocy urzędowej " i dopiero działam. |
Cóż perfekcyjna kobietka Irmina napisał/a: | złowiłam. 65 cm szczupaka |
Gratuluję nie dość że perfekcyjna, to silna do tego [quote="Irmina"] |
|
|
|
 |
Irmina
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 19:47
|
|
|
Mietek napisał/a: | Gratuluję |
Ale radochę miałam nieprawdopodobną , taki okaz to już jest coś !!
No , ale skromna jestem . Dzisiaj zanosiło się na burzę,więc pozbierałam się szybko i pojechałam na rybki. Niestety,skończyło się jedynie na moczeniu kija
A do perfekcjonistki , Mieciu , to mi daleko. To planowanie jest potrzebne , żeby zdążyć i nie zapomnieć |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pon Kwi 26, 2010 21:40
|
|
|
Irmina napisał/a: | Co nie zrobię dziś,to zrobię jutro .....i tyle . |
To jest dobre i tego Ja sie trzymam.To jest dobre motto na radzenie sobie z różnymi sprawami czy problemami
Pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dora
Moderator

|
Wysłany: Wto Kwi 27, 2010 18:52
|
|
|
Irmina napisał/a: | ściskam Cię serdecznie. |
Wzajemnie
Irmina napisał/a: | skończyło się jedynie na moczeniu kija |
Trzeba od czasu do czasu kij umyc |
 |
|
|
|
 |
Irmina
|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 19:22
|
|
|
dora napisał/a: | Trzeba od czasu do czasu kij umyc |
Myję i moczę na zmianę . Z różnym efektem. Ważne,że mi się chce i że mam co robić .
Teraz to nawet zwyczajnie brakuje mi czasu.Przyjechało moje dziecko i zaabsorbowało cały dom swoją drobną osóbką. Gotuję, smażę , dogadzam i oblatujemy sklepy . Jejku,już mam dość !!!! Jakoś przeżyję,ale potem dwa dni będę leżała i pachniała . Jeden warunek - najpierw odgruzuję dom - zamienię się w babę z miotłą .Ale co mi tam
Buziole dla wszystkich.
Zapomniałam - byłam na rybach !!! Wyciągnęłam karpia - 3,7 kg żywej wagi po wypatroszeniu . Mogę być z siebie dumna . I jestem .
|
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 19:26
|
|
|
Irmina napisał/a: | . Mogę być z siebie dumna . I jestem . | aż Ci troszkę zazdroszcze,bo kiedys dawno temu uwielbiałam łowić ryby.Może jeszcze kiedys tez złowie! |
_________________ Basia
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 19:47
|