Witam wszystkich- Koba |
Autor |
Wiadomość |
dancia

|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 14:43
|
|
|
Witaj Koba |
_________________ "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi" Jan Paweł II |
|
|
|
 |
koba

|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 21:56
|
|
|
Halinka napisał/a: | Witaj koba
Jeżeli jesteś alkoholikiem to nigdy nie wygrasz z alkoholem, tylko uznając bezsilność masz szansę.
Ja jestem trzeźwa już dość długo, ale nie napisałabym zdania,że zwyciężyłam z alkoholem, bo nie wiem co będzie jutro, wiem tylko że dzisiaj nie piję i tego się trzymam. |
Witam jeszcze raz,których jeszcze nie witał.
Poddać się alkoholu nie mam zamiaru,on jest moim wrogiem a z wrogiem trzeba walczyć.Walka moja polega na tym,że chodzę na mitingi czytam literaturę aowską ,przygotowuję się do niesienia pomocy innym. I jak na razie udaję mi się,każdy mój dzień trzeźwości uznaję za dzień zwycięstwa.
Każdy ma swój sposób i każdy jest dobry jeżeli są efekty.
Pozdrawiam. |
_________________ Największym powodem do chwały nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że potrafimy się po upadku podnieść.
Konfucjusz
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Nie Sie 22, 2010 22:24
|
|
|
koba napisał/a: | Walka moja polega na tym,że chodzę na mitingi czytam literaturę aowską ,przygotowuję się do niesienia pomocy innym. I jak na razie udaję mi się,każdy mój dzień trzeźwości uznaję za dzień zwycięstwa.
Każdy ma swój sposób i każdy jest dobry jeżeli są efekty. |
No to jest Nas dwóch |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
|
|
|
 |
Felicja
Felicja
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Cze 2010 Posty: 411 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 14:39
|
|
|
Dobrze, że tutaj jesteś. Może ktoś pomoże Tobie, może Ty komuś....?
Pozdrawiam |
_________________ Skarb, który został wniesiony do domu przez główną bramę, nie jest prawdziwym skarbem tego domu.
Prawdziwego skarbu trzeba szukać wewnątrz. |
|
|
|
 |
koba

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 15:34
|
|
|
Felicja napisał/a: | Dobrze, że tutaj jesteś. Może ktoś pomoże Tobie, może Ty komuś....?
Pozdrawiam |
W tym nasza siła,że my wzajemnie wspieramy się i pomagamy.
Ja właśnie zawdzięczam swoją trzeźwość alkoholikom.
Sam kontakt z ludźmi którzy ciebie doskonale rozumieją daje wiele. |
_________________ Największym powodem do chwały nie jest to, że nigdy nie upadamy, ale to, że potrafimy się po upadku podnieść.
Konfucjusz
 |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 15:52
|
|
|
koba napisał/a: | Sam kontakt z ludźmi którzy ciebie doskonale rozumieją daje wiele. | ... ano... właśnie |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 16:11
|
|
|
Bo tak to juz jest, ze nikt Cie lepiej nie zrozumie jak czlowiek z takim samym problemem
Koba zaloz swoj temat w ''opowiedz mi swoja historie''...tak bedzie wygodniej...i sie nie zgubisz |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
koba

|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 23:36
|
|
|
dora napisał/a: | Bo tak to juz jest, ze nikt Cie lepiej nie zrozumie jak czlowiek z takim samym problemem
Koba zaloz swoj temat w ''opowiedz mi swoja historie''...tak bedzie wygodniej...i sie nie zgubisz |
Na razie poczytam,chwalić się nie mam czym.Pół życia ćpałem,chlałem aż o mało nie zdechłem.Straciłem pracę,zdrowie,godność,i mało brakowało żeby stracił rodzinę. |
Konfucjusz
 |
|
|
|
 |
kukuś

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 1455
|
Wysłany: Pon Sie 23, 2010 23:57
|
|
|
koba napisał/a: | Na razie poczytam,chwalić się nie mam czym.Pół życia ćpałem,chlałem aż o mało nie zdechłem. |
to opowiedz jak udało się Tobie z tymi nałogami zerwać . Twoje doświadczenie może się bardzo przydać innym . |
|
|
|
 |
bmario44
bmario44
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 01:11
|
|
|
Witak koba ja dopiero startuje i nie byłem jeszcze na żadnym mitingu ale to forum jaest naprawde OK a to dzieki tym którzy je tworza bardzo mi pomogli więc i Ty bedziesz sie tu dobrze czuł Pozdro bmario alkoholik jak Ty |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 09:40
|
|
|
koba napisał/a: | Na razie poczytam,chwalić się nie mam czym.Pół życia ćpałem,chlałem aż o mało nie zdechłem. |
To moze sprobuj opisac to co do tej pory sie u Ciebie dzialo?
Twoja historia moze komus pomoc!
pozdrawiam |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Krzysztof

|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 10:06
|
|
|
koba napisał/a: | Halinka napisał/a: | Witaj koba
Jeżeli jesteś alkoholikiem to nigdy nie wygrasz z alkoholem, tylko uznając bezsilność masz szansę.
Ja jestem trzeźwa już dość długo, ale nie napisałabym zdania,że zwyciężyłam z alkoholem, bo nie wiem co będzie jutro, wiem tylko że dzisiaj nie piję i tego się trzymam. |
Witam jeszcze raz,których jeszcze nie witał.
Poddać się alkoholu nie mam zamiaru,on jest moim wrogiem a z wrogiem trzeba walczyć.Walka moja polega na tym,że chodzę na mitingi czytam literaturę aowską ,przygotowuję się do niesienia pomocy innym. I jak na razie udaję mi się,każdy mój dzień trzeźwości uznaję za dzień zwycięstwa.
Każdy ma swój sposób i każdy jest dobry jeżeli są efekty.
Pozdrawiam. |
ja myśle, ze dobrze by bylo, żebyś czasami probowal zrozumieć i przyjać to, co inni do Ciebie piszą.
Nie wiem na jakie mityngi chodzisz i jaka literature czytasz, ale na mityngach i w literaturze AA, jak byk "stoi", że "walka" i nie zrozumienie czym jest "poddanie" albo "bezsilnośc wobec alkoholu" prowadzi zawsze lub prawie zawsze do nikąd.
I zanim "......przygotowuję się do niesienia pomocy innym..." zrób porządek z sobą i stań na nogach.
pozdrawiam obcokrajowcze. |
|
|
|
 |
koba

|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 13:42
|
|
|
Krzysztof napisał/a: |
ja myśle, ze dobrze by bylo, żebyś czasami probowal zrozumieć i przyjać to, co inni do Ciebie piszą.
Nie wiem na jakie mityngi chodzisz i jaka literature czytasz, ale na mityngach i w literaturze AA, jak byk "stoi", że "walka" i nie zrozumienie czym jest "poddanie" albo "bezsilnośc wobec alkoholu" prowadzi zawsze lub prawie zawsze do nikąd.
I zanim "......przygotowuję się do niesienia pomocy innym..." zrób porządek z sobą i stań na nogach.
pozdrawiam obcokrajowcze. |
Ależ ja rozumie przyjaciół,co do mnie mówią to przyjaciele nie uważnie czytają to co piszę. Może mój sposób rozumowania kroków i przeczytanej literatury jest dziwny ale z 5 osób który razem ze mną przyszli na grupę 9 miesięcy temu nie piję tylko ja. A reszcie pewnie zabrakło uczciwości wobec samych siebie albo źle ulokowali swój los opiece Boga jak kol wiek jego rozumieją,licząc na to że ktoś za nich odwali robotę,którą ja nazywam "walką"
Z wyrazami Szacunku.Obcokrajowiec |
Konfucjusz
 |
|
|
|
 |
kukuś

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 1455
|
Wysłany: Wto Sie 24, 2010 23:44
|
|
|
mówisz o sobie , że jesteś ateistą , że chodzisz na mitingi , a ja jestem ciekawa jak jest u Ciebie z siłą wyższą ? Jak ją pojmujesz ? |
|
|
|
 |
|