|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Spoglądając z dna duszy -Namibia |
Autor |
Wiadomość |
Vieux Vasco

Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 431 Skąd: francja
|
Wysłany: Wto Cze 29, 2010 17:46
|
|
|
Namibia napisał/a: | I dobrze, bo już bym sobie dyndała chociaż ja jestem chodzącą mieszanką muzyczną |
milo jakas bratnia dusze spotkac
Namibia napisał/a: | Moje glany są naprawdę very funny |
ale zawsze to glany, do moich to nawet jazz przykleil, ale i reggae i led zeppelin i janis joplin. w tej chwili bad brains slucham. z radiem to jest tak, ze nigdy nie pamietam zeby gralo. tutaj mam radio FIP niezle duzo jazzu. w polsce internetowe radio ulicznik, glownie punk, ale nie tylko. tez slucham dinozaurow, ale mysle ze to przez chlanie nie wiem co sie na biezaco dzieje. najpierw chodzilem na koncety zeby tez wypic, potem zeby milo wypic chodzilem na koncerty, potem to juz tylko pod koncerty, bo kasy szkoda na bilet, bo na wino bedzie za malo, ale szybko doszedlem do wniosku ze po co wogole jezdzic na koncerty, skoro alkohol jest wszedzie taki sam. i tak minelo mnie kupe fajnej muzyki, ktorej jeszcze nie znam, bo nawet gadajac z kims o muzyce, moja wiedza konczy sie gdzies na poczatku lat 90. jestem pewny ze napewno i tu i w polsce jest kupa zespolow ktore swietnie graja, tylko nie mielismy czasu sie tym zainteresowac. naprawde znam wiele osob w polsce, ktorzy znalezli sens bycia punkiem inaczej niz uwalic sie beltem i smierdziec ....... tylko ze oni nie chca mnie znac, no nie wszyscy moze nie kazdy o sobie powie ze jest punkiem, ale o klimat chdzi. kiedys taka rozmowe pamietam, " anarchisci to debile, to jest powolne zabijanie siebie, zatruwanie wlsnego organizmu, to ma byc walka z systemem, zabic samego siebie i jeszcze o tym wiedziec ze krzywdzi sie jedynie samego siebie, przeciesz to jakas bzdura, system ma sie dobrze, a jak bedzie gorzej to obniza cene wodki"
bon courage, nie daj sie |
_________________ s'il n'y en a pas de premier, il ne peut y en avoir un dixième |
|
|
|
 |
Vieux Vasco

|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 08:23
|
|
|
namibia, gdzi jestes, zaczynam sie martwic o ciebie, moja bratnia duszyczko
nie rob nic glupiego, odezwij sie |
_________________ s'il n'y en a pas de premier, il ne peut y en avoir un dixième |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Czw Lip 01, 2010 10:46
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | namibia, gdzi jestes, zaczynam sie martwic o ciebie, | .... trzymasz w niepewności... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Namibia
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 08:07
|
|
|
Chyba nie ma sensu, żebyście się mną przejmowali, znowu popłynęłam i nie mogę przestać. Nie będę Wam zawracać głowy. Trzymajcie się ciepło, dziękuję za całe wsparcie, które od Was dostałam. |
_________________ "Interesuje mnie przyszłość, bo w niej mam zamiar spędzić resztę życia..." :) |
|
|
|
 |
Mariusz

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 08:15
|
|
|
Namibia napisał/a: | znowu popłynęłam i nie mogę przestać |
Możesz, ale nie chcesz, jeszcze może nie ten czas, a szkoda, jak pociągniesz tak jak ja, z 20 lat, to się obudzisz z twarzą której nie poznasz...
Dbaj o Siebie... |
_________________ Brak śniegu to znak, że go nie ma . Co nie znaczy, że nigdy nie spadnie...
|
|
|
|
 |
Vieux Vasco

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 09:35
|
|
|
Cytat: | "Interesuje mnie przyszłość, bo w niej mam zamiar spędzić resztę życia..." :) |
namibia, mi tez jest ciezko jak cholera, ale kiedys to trzeba zrobic, kiedys trzeba... |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:00
|
|
|
Namibia napisał/a: | Chyba nie ma sensu, żebyście się mną przejmowali, znowu popłynęłam i nie mogę przestać. Nie będę Wam zawracać głowy. | ... no tak... głowę to już zawróciłaś ... i co z tego ze popłynełaś?... Dziewczyno Ty zaczynasz życie i na starcie już rezygnujesz?... Zrozumiałabym jeszcze przed metą. Zamierzasz reszte życia spędzić w towarzystwie butelki z bólem głowy, brzucha, trzęsącymi sie rękami, nudnościami, samotnie, z przepitą gębą ....? |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
hewciu
Moderator

Pomógł: 3 razy Wiek: 52 Dołączył: 25 Mar 2010 Posty: 651 Skąd: Świat
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 10:36
|
|
|
po każdym upadku trza wstać , Namibia wstań i wróć na szlak. Warto!
Ale może nie wypiłaś jeszcze swojego? może musisz mocniej "przywalić"?
Nie radze, wiesz,ze masz problem. Im szybciej naprawdę zaczniesz coś robić tym lepiej. |
_________________ "....... Każdy z nas ma te chwile
Gdy się do ciebie modli Boże
Razem z przyjaciółmi pomóż
W odwadze przed następnym krokiem pomóż
I daj schronienie jak w rodzinnym domu
I cicho cię proszę chroń przed ścieżką ciemną
Nawet najtwardsi mają chwile kiedy potrzebują klęknąć..." (Grammatik - Każdy ma chwilę) |
|
|
|
 |
azull
Administrator Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 18:31
|
|
|
Namibia napisał/a: | znowu popłynęłam i nie mogę przestać. |
szkoda, wielka szkoda.... jakby co, to wiesz gdzie nas szukać.
Azull |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
___________________________________________________ |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 19:53
|
|
|
Namibia napisał/a: | znowu popłynęłam i nie mogę przestać. |
Nie Ty pierwsza, ja swego czasu też.
Jednak nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Moje zapicie po raz kolejny przekonało mnie o mojej bezsilności wobec alkoholu.
I nie pisz mi tutaj że nie możesz z tego wyść. Ja wiem i wierzę w to, że możesz.
Trzeba tylko bardzo, bardzo chcieć. Ja tak kiedyś też chciałem i jak moja Siła wyższa pozwoli za kilkanaście dni będę obchodził swoją kolejną rocznicę abstynencji.
Pozdrawiam i czekam tu na Ciebie |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 20:05
|
|
|
Mietek napisał/a: | jak moja Siła wyższa pozwoli za kilkanaście dni będę obchodził swoją kolejną rocznicę abstynencji. |
pozwoli Mieciu,pochwal się kiedy to!
pozdrawiam |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pią Lip 02, 2010 20:11
|
|
|
Franciszek napisał/a: | pozwoli Mieciu,pochwal się kiedy to! |
Tak cosik około 13 lipca |
|
|
|
 |
Vieux Vasco

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 07:23
|
|
|
Namibia napisał/a: | Chyba nie ma sensu, żebyście się mną przejmowali, znowu popłynęłam i nie mogę przestać. Nie będę Wam zawracać głowy. |
alez zawracaj, nie ty pierwsza poplynelas, nie ostatnia
tu vais me manque, maigre... |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 08:29
|
|
|
Namibia napisał/a: | Chyba nie ma sensu, żebyście się mną przejmowali |
Nami, Ty mi tu głupot nie opowiadaj
Gadaj, a właściwie pisz co u Ciebie.
Podjąć kolejną próbę wcale nie jest trudno, chcieć tylko trzeba
Pozdrawiam i wiadomości oczekuję. |
|
|
|
 |
Mariusz

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 16:04
|
|
|
Nambia, nie zmarnuj tego, że wiesz jak się zatrzymać.
Młodziutka Jesteś, nie daj się
Ja też czekam na wieści |
_________________ Brak śniegu to znak, że go nie ma . Co nie znaczy, że nigdy nie spadnie...
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 6 |
|
|