|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Przesunięty przez: Mariusz Czw Kwi 22, 2010 18:01 |
Hipnoza w leczeniu uzależnień |
Autor |
Wiadomość |
dziadziunio
dziadziunio
Wiek: 64 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 1248 Skąd: szczecin
|
Wysłany: Czw Maj 06, 2010 22:07
|
|
|
Halinka napisał/a: | Tyle tylko,że na mitingu nikt by z Tobą nie dyskutował, tylko wysłuchał tego co masz do powiedzenia. |
I tutaj leży chyba cały problem istnienia. Jednak ruch ten niektórym pomaga i to jest najcenniejsze...
dobrej nocy dziadziunio |
_________________ ........................... poprzez nierozwagę, przeoczyłem chwilę w której wbrew zamysłom boskim, ze zwykłego pijaczka stałem się kimś kto chciał zamordować całe swoje wewnętrzne człowieczeństwo.......... |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 16:43
|
|
|
... ''Hipnoza bywa pomocna przede wszystkim w zwalczaniu nerwic, migren, zaburzen snu, lękow. Uwalniajac pacjenta od stalego wewnetrznego napiecia, pomaga tez leczyc choroby w duzej mierze wywolane stresem i zaburzeniami emocjonalnymi, np. wrzody zoladka, nadcisnienie , arytmie. Hipnoterapia pomaga tez wyzwolic sie z nalogow. Terapeuta moze sprawic, ze pacjent na sama mysl o uzywkach bedzie odczowal mdlosci. U niektorych osob sugestia posthipnotyczna w ogole sie nie utrzymuje. na innych dziala przez cale lata. Z badan przeprowadzonych w Polsce wynika, ze u osob podatnych na hipnoze trwa ona najczesciej dwa lata. Niestety, nie zawsze hipnoze wykorzystuje sie w szlachetnych celach. Czesto stosuja ja np. guru sekt w celu podporzadkowania sobie ludzi....'' |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 7 |
|
|