Strona Główna Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Alosza
Wto Mar 30, 2010 21:51
Przepis Na Pogodę Ducha
Autor Wiadomość
Franiu 
Moderator

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 20:12   Przepis Na Pogodę Ducha

Witam wszystkich,

Przepis Na Pogodę Ducha, który tutaj prezentuję nie jest jedynie sposobem, żeby "poczuć się trochę lepiej." Właściwie zrozumiana metoda powinna się stać punktem centralnym uzdrowienia każdej osoby na świecie. Każdy lekarz, terapeuta, doradca duchowy i trener osobistego rozwoju powinien używać jej jako głównego narzędzia służącego niesieniu pomocy innym (i sobie).
Przepis Na Pogodę Ducha wymaga zrobienia listy wszystkich, niemile zapamiętanych, WYRAŹNYCH ZDARZEŃ, jakie miały miejsce w Twoim życiu, i systematycznego stosowania do nich metody EFT w celu pozbawienia ich dotychczasowego wpływu na Twoje życie. Przez konsekwentne jej stosowanie możesz wyeliminować ważne przyczyny swoich emocjonalnych i fizycznych dolegliwości. To, oczywiście, ukierunkowuje każdą osobę na drogę pokoju i wyciszenia, które z kolei może istotnie przyczynić się do wzrostu pokoju na całym świecie.

WIĘKSZOŚĆ NASZYCH EMOCJONALNYCH I FIZYCZNYCH PROBLEMÓW JEST SPOWODOWANYCH PRZEZ NASZE KONKRETNE, NIEROZWIĄZANE PROBLEMY, KTÓRYCH ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ MOŻE ZOSTAĆ ROZWIĄZANA PRZY POMOCY EFT.

To, czym tutaj się dzielę NIE zastąi dobrego szkolenia EFT, ani specjalistycznej pomocy ze strony wykwalifikowanego praktyka EFT.
Jest raczej narzędziem, które właściwie zastosowane, może przynieść ulgę (dobry trening lub asystent wzmocni skuteczność). Jej prostota i daleko sięgająca skuteczność czyni ją obowiązkową dla każdego szukającego pomocy, nawet w najtrudniejszym problemie. Wiem, że jest to śmiałe stwierdzenie, ale zajmuję się tym już dziesięć lat i widziałem tyle robiących wrażenie rezultatów, w stosunku do tak wielu przypadków, że złożenie takiej deklaracji jest dla mnie rzecz? łatw?, jeśli nie wręcz niezbędną.

Sama metoda jest prosta (zakładam, że wiesz już jak stosować EFT)

1.Zrób listę każdego przykrego zdarzenia jakie pamiętasz. Jeśli nie znajdziesz przynajmniej 50, to albo nie przyłożyłeś się do szukania całym sercem, albo żyjesz na innej planecie. Wielu ludzi znajduje setki.

2. Podczas kompletowania listy możesz odkryć, że niektóre zdarzenia zdają się nie powodować obecnie już żadnego poczucia dyskomfortu. Nic nie szkodzi, zapisz je i tak. Zwykły fakt, ze je pamiętasz, wskazuje na potrzebę rozwiązania.

3. Nadaj każdemu poszczególnemu zdarzeniu tytuł.... jakby to był krótki film. Na przykład: Tato uderzył mnie w kuchni-Ukradłam Zuzi kanapkę - Prawie poślizgnąłem się i spadłem z Giewontu - Moja klasa wyśmiała mnie, kiedy miałem wystąpienie - Mama zamknęła mnie w łazience na dwa dni - Pan Nowak powiedział mi, że jestem głupi.

4. Kiedy lista jest już zamknięta, zaznacz na czerwono największe drzewa w Twoim lesie i zaaplikuj EFT po kolei do każdego z nich, aż do momentu kiedy, albo się będziesz śmiać z tego, albo nie będziesz potrafił ich sobie już tak dokładnie przypomnieć. Bądź pewny, że zauważasz wszystkie pojawiające się aspekty i traktujesz je jak osobne drzewa w swoim lesie. Zastosuj do nich EFT. Zatrzymuj się przy każdym zdarzeniu tak długo, dopóki każde z nich nie zostanie rozwiązane.
Jeśli nie możesz określić poziomu intensywności w skali od 0 do 10 odnośnie któregoś filmu, wtedy załóż, że tłumisz go i zastosuj dziesięć pełnych rund EFT z każdej strony z jakiej potrafisz na ten problem spojrzeć. To daje duże szanse, na jego rozwiązanie.
Po usunięciu tych dużych drzew, przejdź do następnych bardziej widocznych.

5. Kręć przynajmniej jeden film dziennie, a najlepiej trzy, przez trzy miesiące. To zabiera jedynie kilka minut dziennie. W ten sposób rozwiążesz od 90 do 270 problemów w przeci?gu trzech miesięcy. Potem zauważ pod jakim względem czujesz się lepiej. Zauważ również, że "próg złego samopoczucia" zdecydowanie obniżył się. Zauważ, na ile Twoje relacje z innymi poprawiły się, i jak wiele z tego, co poddałeś terapii wydaje się, że przestało istnieć. Sprawdź ponownie niektóre z problemów i zauważ, jak ich poprzednia intensywność zmalała. Zauważ nawet najmniejsza poprawę Twojego ciśnienia krwi, pulsu, czy swobody oddychania.
Notuj świadomie te rzeczy, ponieważ dopóki nie będziesz tego robić, proces uzdrowienia jakiemu jesteś poddawany może wydawać się tak subtelny, że go nie zauważysz. Możesz nawet zaniechać wszystkiego mówiąc "Już dobrze, to już więcej nie stanowi dla mnie w ogóle problemu." Często tak się zdarza podczas stosowania EFT, więc uświadamiam Ci to.

6. Jeśli zażywasz jakieś lekarstwa, możesz poczuć chęć odstawienia ich. Zrób to jedynie po konsultacji z lekarzem.

Mam nadzieję, że ten Przepis Na Pogodę Ducha stanie się powszechną praktyką na świecie. Kilka minut dziennie stworzy ogromną różnicę w szkolnych wynikach, we wzajemnych relacjach miedzy ludźmi, zdrowiu i naszej jakości życia. Ale są to słowa bez znaczenia dopóki inni (Ty) nie przełożą tej idei na praktykę.

Życzę wszystkim pogody ducha

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi