Witam Wszystkich! |
Autor |
Wiadomość |
Gosia
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 17:56
|
|
|
Kochani,dziękuję serdecznie za oferowaną pomoc. Napewno będę chciała z niej skorzystać. Bardzo wzruszyło mnie Wasze zainteresowanie moją skromną osobą. Jeszcze raz dziękuję. Cóz mogę napisać więcej o sobie... Jak już wspomniałam mam dwójkę wspaniałych dzieciaczków,męża ale on uważa,że przesadzam z tym,że jestem alkoholiczką,sam lubi sobie czasami "pofolgować" i nie widzi w tym problemu. Co więcej uważa,że jeżeli chodzę na mitingi to zabieram czas dla dzieci,on sam ma taki tryb pracy,że nie ma go praktycznie większość czasu w domu. Na pomoc z jego strony nie mam więc za bardzo co liczyć. Ale teraz wiem,że mogę liczyć na Was:) Muszę to więc jakoś zorganizować w najbliższym czasie. Pozdrawiam gorąco. |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 22:02
|
|
|
Gosia napisał/a: | Co więcej uważa,że jeżeli chodzę na mitingi to zabieram czas dla dzieci,on sam ma taki tryb pracy,że nie ma go praktycznie większość czasu w domu | ... nooo ładnie wpedza Cię ewidentnie w poczucie winy... on może nie widywac sie z dziećmi ale Ty jak wygospodarujesz czas dla swojego zdrowia.. to zabierasz go dzieciom ... a gdzie jest "napisane" ze masz poswięcać zdrowie dla rodziny? Przeciez Ty to min dla dzieci robisz... a maż nie widzi u Ciebie problemu bo musiałby zobaczyć go u siebie i sie boi. Tak ja to widzę. pozdrawiam. |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 22:17
|
|
|
Gosia napisał/a: | Na pomoc z jego strony nie mam więc za bardzo co liczyć. |
Co tu dużo pisać, nie chce zobaczyć problemu u Ciebie, bo jak kajadda napisał/a: | musiałby zobaczyć go u siebie i sie boi. |
Ponadto z doświadczena wiem, że kiedy ja przestałem pić, jednocześnie odebrałem komfort picia mojej ex.
Pozdrawiam Gosiu i powodzenia życzę |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
Gosia
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 16:08
|
|
|
Witajcie Kochani!!! Poszłam za Waszymi radami i byłam wczoraj na mitingu. Powiedziałam mężowi,że ja po prostu nie potrafię dalej tak żyć i albo mi pomoże albo zwróce się o pomoc choćby przy pilnowaniu dzieci do innych. Zgodził się i nawet zawiózł mnie na miting. Jestem spokojniejsza,mniej myślę o alkoholu. Potrzebne mi jest naprawdę takie wsparcie w realu,ale cóż ja Wam będę tłumaczyła,sami to przechodziliście i wiecie najlepiej... Pozdrawiam Wszystkich. |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 16:35
|
|
|
Gosia napisał/a: | Poszłam za Waszymi radami i byłam wczoraj na mitingu. Powiedziałam mężowi,że ja po prostu nie potrafię dalej tak żyć i albo mi pomoże albo zwróce się o pomoc choćby przy pilnowaniu dzieci do innych. Zgodził się i nawet zawiózł mnie na miting. | ... proszę kontynuować... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 16:49
|
|
|
Gosia,
pierwszy krok zrobiony,teraz tylko dbać o siebie a bedzie dobrze, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
Mariusz

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 18:21
|
|
|
No Gośka !!
Działaj dalej, masz wsparcie, tym lepiej |
_________________ Brak śniegu to znak, że go nie ma . Co nie znaczy, że nigdy nie spadnie...
|
|
|
|
 |
jarox48

Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1538 Skąd: Będzin
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 20:00
|
|
|
Witaj Gosiu
Tak jak mowilem wczesniej jezeli tylko bede mogl mozesz zawsze liczyc na moja pomoc w realu. Z Karwiny do Jastrzebia jest bardzo blisko.
Atak na marginesie JESTES WIELKA przelamalas dosyc powazny problem
Oby tak dalej nie daj sie otumanic mezowi.
Powodzenia |
_________________ WIERZYLEM W SWOJE SLOWA LECZ SLOWA ULECIALY |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 22:31
|
|
|
Gosia napisał/a: | byłam wczoraj na mitingu |
Już pierwszy krok wykonany .Myśle że miting jest bardzo potrzebny, bo można na Nim sie dużo dowiedzieć.Także trzymam kciuki za Ciebie
pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pon Sie 09, 2010 23:06
|
|
|
Gosia napisał/a: | Potrzebne mi jest naprawdę takie wsparcie w realu, |
A wiesz co Gosiu, ja czuję to samo
W wirtualnym świecie nie widzę drugiej osoby, w realu nie tylko widzę, ale mogę dotknąć, poczuć, o patrzeniu na drugiego człowieka już nie wspomnę.
Ponadto w przerwach mityngu, zawsze mogę otrzymać realną pomoc, nawet w problemie nie związanym z chorobą.
Powodzenia życzę. Mam nadzieję że real nie spowoduje Twojego braku klikania z nami |
|
|
|
 |
Gosia
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 09:09
|
|
|
jarox48 napisał:"Witaj Gosiu
Tak jak mowilem wczesniej jezeli tylko bede mogl mozesz zawsze liczyc na moja pomoc w realu. Z Karwiny do Jastrzebia jest bardzo blisko."
Dziękuję za oferowaną pomoc,jeżeli będę w takiej potrzebie to skorzystam napewno,wiem już,że mogę na Was liczyć:)Dziękuję Kochani za wsparcie. Bardzo mi pomogliście choćby w przełamaniu się,żeby pójść na miting.
Oczywiście nie mam zamiaru rezygnować z kontaktu z Wami. Cieszę się,że Was Wszystkich poznałam,co prawda narazie wirtualnie ale może kiedyś spotkamy się w realu,któż to wie?... Życzę Wszystkim spokojnego dnia i Pogody Ducha:) |
|
|
|
 |
wercia
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 19:17
|
|
|
Gratuluję Gosiu serdecznie i po cichu zazdroszczę "pierwszych kotów za płoty";) Tak trzymaj!! |
|
|
|
 |
bodziu
Bloger

|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 17:19
|
|
|
wercia napisał/a: | Gratuluję Gosiu serdecznie i po cichu zazdroszczę "pierwszych kotów za płoty";) Tak trzymaj!! |
...no to do dzieła
pozdrawiam |
_________________ " nigdy nie wzniesiesz się ponad to, czemu nie chcesz spojrzeć w oczy" |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Śro Sie 11, 2010 18:22
|
|
|
wercia napisał/a: | po cichu zazdroszczę "pierwszych kotów za płoty";) |
Tu nie ma co zazdrościć
samemu koty trzeba gonić |
|
|
|
 |
Gosia
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 20:14
|
|
|
Kochani. Wczoraj byłam znów na mitingu. Po całym tygodniu bez alkoholu:) Może to komuś wydać sie śmieszne,bo niby czym ona się cieszy? Tydzień nie pije i się cieszy? Ale Kochani,ja od kilku lat nie przeżyłam całego tygodnia,całych 7 dni bez alkoholu. A to wszystko dzięki AA i dzięki Wam. Dziękuję Wszystkim. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|