Strona Główna Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam
Autor Wiadomość
xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 07:30   Witam

Witam wszystkich. Jestem alkoholiczką od trzech lat właśnie postanowiłam się leczyć i potrzebuję waszego wsparcia. Potrzebuję rozmowy jeżeli byłby ktoś chętny to zapraszam.

azull 
Administrator
Moderator

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 07:42   

xdarja, witaj na forum. Zapewne znajdzie się tu wiele osób chętnych do rozmowy. Pomocy musisz szukać w tzw. real life u fachowców od uzależnień. Masz może już jakiś plan? Jeśli możesz to napisz więcej o swoim problemie.

Pozdrawiam serdecznie Azull alkoholik, w skrócie AA

PS. Wszyscy leżymy w rynsztoku, ale niektórzy sięgają po gwiazdy.
( ͡° ͜ʖ ͡°)

xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 07:51   

Wiem że muszę szukać pomocy w instytucjach od jutra zaczynam takowe namierzać. Więc piję od trzech lat, codziennie czasami mniej a czasami wpadam w dwutygodniowe maratony. Wstydzę się tego co robię, mam do siebie obrzydzenie nie mogę patrzeć w lustro. Przez alkohol nabawiłam się nerwicy której nie mogę wyleczyć ponieważ nie mam kiedy wziąć tabletek bo wiecznie jestem nagrzana. Mam stany lękowe i żołądek do wymiany. Sama nie wierzę że upadłam tak nisko..............jestem żałosna i sama sobie winna. :cry:

azull 
Administrator
Moderator

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 07:57   

A dlaczego dopiero od jutra? Wybierz się dzisiaj, teraz zaraz na meeting AA. I oczywiście nie pij przez kolejne 24 godziny. Nie odkładaj niczego do jutra. Szkoda życia.

Pozdrawiam Azull

( ͡° ͜ʖ ͡°)

xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:02   

Czemu od jutra??? Bo leżę w łóżku i wymiotuje jak kot. Dwa tygodnie picia dało mi popalić.
Pozdrawiam

azull 
Administrator
Moderator

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:08   

No tak, wiem coś na ten temat. Łatwo nie będzie. To może zgłoś się do szpitala na detox i w ten sposób rozpocznij terapię. Jeśli dziś nie będziesz piła alkoholu, to czeka Cie ciężka noc i ciężkich kolejnych dni. Ale uwierz mi, że warto i że można żyć bez alkoholu.

pozdrawiam A

( ͡° ͜ʖ ͡°)

xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:19   

Dzięki Azull. Na pewno nie będę dzisiaj piła w ogóle nie będę już piła chcę się leczyć i zrobie to nie tylko dla siebie ale i mojej córeczki.

azull 
Administrator
Moderator

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:39   

xdarja napisał/a:
w ogóle nie będę już piła

Spróbuj na początku nie pić przez każde kolejne 24 godziny. Poczytaj na forum, jest tu wiele cennych informacji. JA właśnie wstaję z łóżka i udaję się do zwykłych codziennych zajęć. A jeszcze nie tak dawno niedzielne poranki były tymi najgorszymi, bo zdychałem w łóżku przez cały dzień, starając się doprowadzić do pionu przed poniedziałkiem i kolejnym tygodniem pracy. Myślami byłem jednak przy kolejnym weekendzie i możliwości bezkarnego picia przez trzy dni. Dziś nie pije i dziś jest zupełnie inaczej. Ty również możesz budzić się bez kaca , drgawek i odruchów wymiotnych. Wystarczy nie pić. I zrób to przede wszystkim dla SIEBIE.
Odezwę się wieczorkiem, po powrocie do domu z rodzinnego spotkania, ale przez cały dzień podświadomie będę Tobie kibicował w tych pierwszych chwilach na nowej drodze.

Pozdrawiam Azull

( ͡° ͜ʖ ͡°)

xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:51   

Też to sobie obiecałam wiele razy ale jak tylko poczułam się lepiej to zapominałam o obietnicach które sobie złożyłam. Potrzebuję rozmów, potrzebuję porad i mobilizacji........najgorsze jest że jestem osobą niepracującą. Muszę to wszystko zmienić muszę ............Dziękuję że trzymasz kciuki i do wieczora.

greeneyes 

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 09:02   witaj!

Witam Cie serdecznie, z ręką na sercu polecam Ci zgłoszenie się do najbliższej poradni leczenia uzależnień, ja jutro zaczynam ostatni tydzień (siódmy) terapii dziennej. Wiedzę jaką wyniosłam z terapii staram się wdrażać w życie. Sceptycznie byłam nastawiona do terapii, w myśl zasady, że poradzę sobie sama, jednak po ostatnim ciągu coś we mnie pękło i pojawiło się przekonanie, że za nic na świecie nie chcę tak żyć!!! Jestem teraz szczęśliwa i spokojna, uwierz można żyć bez picia i być naprawdę szczęśliwym człowiekiem. Jeśli dostrzegasz straty i masz motywację do leczenia, to nie trać czasu, wykorzystaj ten moment :))
Ja też jestem matką i też mam córeczkę. Nie chcę jej zafundować dzieciństwa, które ja miałam, jestem DDA.
Pozdrawiam Cię serdecznie w ogromnej nadziei, że wytrzymasz. Jeśli chcesz, to pisz na priv, miłej niedzieli!

Mietek 
Mietek

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 09:08   

xdaria, witaj na forum <czesc>
Ja jestem Mietek, jeden z tych trochę przetrzeźwiałych ;-)
Cieszę się że do nas dołączyłaś i chcesz zaprzestać pić.
xdarja napisał/a:
leżę w łóżku i wymiotuje jak kot. Dwa tygodnie picia dało mi popalić.

Cóż, znam ten ból :oops: , kiedyś obudziłem się po ponad dwumiesięcznym ciągu i wiem doskonale jak taki mechanizm działa. Wcale Ci go nie zazdroszczę :roll: , raczej współczuję.
Jednak w tej chorobie tak naprawdę nie ma rzeczy niemożliwych.
Jak się bardzo chce, można; przestać pić, wystarczy pierwsze 12, 24 godz., potem ogłosić bezsilność wobec alkoholu, a następnie działać, tzn. Biegiem do poradni uzależnień/żaden wstyd/, na mityng AA, tam dość cieplutko przyjmują ;-) , a reszta powoli zacznie się układać. Obiecuję Ci to jako Mietek-Alkoholik.
Wszystko jednak w Twoich rękach.
Ja trzymam kciuki za Twój dzisiejszy dzień, Ty trzymaj się w abstynencji :lol:

xdarja 
xdarja

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 09:32   

Witaj Mietku.
Bardzo dziękuję za miłe słowa, niestety nie jestem dzisiaj w stanie myśleć ból żołądka jest nie do wytrzymania. Odezwe się wieczorkiem

guciu 
... zalatany ...

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 09:38   

xdarja napisał/a:
ból żołądka jest nie do wytrzymania

... jako pijak z krwi i kości gwarantuję, że jest do wytrzymania ;-) ...

... w chwili takiej w jakiej Ty dzisiaj się znajdujesz ratowała mnie przy życiu jedna myśl ... z dnia na dzień ból będzie ustępował ...

... trzymaj się xdarja, ... warto nie pić ...

... pozdrawiam kciuki trzymając ... Gutek, co to alkohol miał za kochankę ... ;-)

dancia 

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 09:58   

Witaj xdarja <czesc>
Dobrze, że zdecydowałaś się przestać pić, jesteś jeszcze młoda, życie przed Tobą, dasz radę dla SIEBIE, trzymam kciuki <cmok>
Dancia DDA współuzależniona

Franiu 
Moderator

Wysłany: Nie Sie 29, 2010 10:00   

xdarja,
Witaj na forum,jesli tylko bedziesz chciała nie pić to wytrzymasz,ale to musi byc szczera decyzja,

Odpowiedz do tematu