|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
WITAM |
Autor |
Wiadomość |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Śro Lis 10, 2010 23:27
|
|
|
asia 0605 napisał/a: | Niektórym kopary opadły a ja mówiąc to poczułam ulgę |
No to ja Ci gratuluję
Sam tak traktuję mityngi. Wyrzucam co leży na wątrobie, a co sobie inni pomyślą, to już ich problem asia 0605 napisał/a: | jak w życiu tam też znajdują się hieny |
Asiu,
na mityng przychodzą różni ludzie, różnie też każdy załapuje o co w tym wszystkim chodzi. Niektórzy po parę lat dochodzą do tego, że mityng to trzeźwienie a nie zbieranie wiadomości do plotek.
Tym już dawno przestałem się przejmować.
Powodzenia zatem Ci życzę |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
dorota
dorota

Pomogła: 1 raz Wiek: 50 Dołączyła: 21 Cze 2010 Posty: 218 Skąd: Lublin
|
Wysłany: Śro Lis 10, 2010 23:39
|
|
|
Asiu, hieny są wszędzie wokół nas i czasami świetnie się ukrywają a wypływają wtedy kiedy się nie spodziewamy, ale nie masz czym się przejmować.
Myśl o sobie i walcz o siebie bo to jest w życiu ważne.
Pozdrawiam i życzę ci powodzenia. |
_________________ Ważne jest to, żeby żyć w zgodzie z sobą, nikogo nie udawać i nie mieć potrzeby uciekania przed sobą, ani przed czymkolwiek... |
|
|
|
 |
jarox48

Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1538 Skąd: Będzin
|
|
|
|
 |
aneczkaaa

Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 23 Wrz 2010 Posty: 508
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 08:13
|
|
|
asia 0605 napisał/a: |
Na jednej z grup na którą chodzę rozniosły sie jakieś plotki na mój temat Nie przejełam się tym bardzo a przynajmniej tak mi się zdawało . Jednak gdzieś tam w środku aż się we mnie buzowało . Trwało to około 2 tygodni Postanowiłam że powiem co myśle nie myślałam że mi to przyjdzie tak łatwo no i powiedziałam że zamiast zajmować się innymi niech zajmą się soba Niektórym kopary opadły a ja mówiąc to poczułam ulgę Pewnie nie sądzili że odezwę się bo jak pisałam to mam z tym problem . Pewnie to słowa mojch przyjaciół postawiły mnie do pionu NIE moze być tak że na grupie są sami dobrzy ludzie teraz dopiero widze że jak w życiu tam też znajdują się hieny |
U mnie było podobnie....tylko, że ja nie zrobiłam tak jak ty....ja się po prostu wypisałam...poddałam... stwierdziłam, że to nie dla mnie... grupa która ani nie jest anonimowa, ani nie jest trzeźwiejących alkoholików...kłamstwa, fałsz, obłuda....
Teraz z innym nastawieniem wracam.... myślę, że ono mi pomoże.... |
_________________ – Twoje szczęście, to moja radość, ale twoja nienawiść, to nie mój problem. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 09:40
|
|
|
aneczkaaa napisał/a: | Teraz z innym nastawieniem wracam.... myślę, że ono mi pomoże.... |
W tym przypadku wszystko zalezy od nas samych jak potrafimy akceptować zachowaania innych,trzeba pogodzić się z tym że wszyscy jesteśmy chorzy,nie wszyscy ludzie mają mnie się podobać,nie wszystkie wypowiedzi mają mi pasować,róznimy się zachowaniem,słowem,nie musimy się zgadzać,ale ważne jest wysłuchać kazdego nie oceniając go,słowa desideraty mówią :
Krocz spokojnie wśród zgiełku i pośpiechu - pamiętaj, jaki pokój może być w ciszy. Tak dalece, jak to możliwe, nie wyrzekając się siebie, bądź w dobrych stosunkach z innymi ludźmi. Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego, co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
aneczkaaa

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 10:07
|
|
|
Franciszek napisał/a: | ,nie wszyscy ludzie mają mnie się podobać,nie wszystkie wypowiedzi mają mi pasować,róznimy się zachowaniem,słowem,nie musimy się zgadzać,ale ważne jest wysłuchać kazdego nie oceniając go : |
Tak a co jak zdecydowana większość mi się nie podoba nie podobają mi się wypowiedzi?? Jak są np tylko 2 osoby na grupie , które są ok?
Odpowiem sama
Słuchaj właśnie tych 2 osób i bierz do siebie
A reszty wysłuchaj i ucz się tolerancji?? |
_________________ – Twoje szczęście, to moja radość, ale twoja nienawiść, to nie mój problem. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 10:10
|
|
|
aneczkaaa,
odpowiedź zawsze jest prosta,tylko trzeba poszukać odpowiedzi na to,my alkoholicy czasami lubimy sprawiac sobie niespodzianki,toleranja i pokora-tego trzeba się uczyć,zastosować w życiu, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
|
|
|
 |
aneczkaaa

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 10:48
|
|
|
Franciszek napisał/a: | toleranja i pokora-tego trzeba się uczyć,zastosować w życiu, |
Wiem , że mam z tym problem....ale chcę się tego nauczyć, a tym bardziej wprowadzać w życie....wtedy będzie dla mnie samej o wiele lżej....tak myślę... |
|
|
|
 |
asia 0605
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 17:58
|
|
|
Wiesz Franciszku może masz racje ale ja póki co zozumien słowa Deisderaty na tyle że ja słucham ( staram się) słuchać wypowiedzi innych mimo iż mi się czasem nie podobają to szanuje ich przecież mają prawo mówić .Ale jeżeli chodzi o plotkowanie i kładzenie innym kłó pod nogi to tego nie jestem w stanie póki co zakceptować . Nie bedę się z tym godzić
młoda i gniewna |
_________________ Asia alkoholiczka |
|
|
|
 |
aneczkaaa

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:03
|
|
|
asia 0605 napisał/a: | .Ale jeżeli chodzi o plotkowanie i kładzenie innym kłó pod nogi to tego nie jestem w stanie póki co zakceptować |
A ja nie wiem czy w ogóle będę w stanie zaakceptować kiedykolwiek.... takie zachowania to dla mnie nie trzeźwienie....
Takich ludzi jak najmniej koło siebie sobie życzę |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:21
|
|
|
aneczkaaa,
Jesli moge cokolwiek powiedzieć,polecam modlitwę o pogodę ducha,słowa modlitwy mówia nam o wszystkim, |
|
|
|
 |
aneczkaaa

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:25
|
|
|
Chyba nie rozumiem co mi chciałeś powiedzieć |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:27
|
|
|
aneczkaaa napisał/a: | A ja nie wiem czy w ogóle będę w stanie zaakceptować kiedykolwiek.... takie zachowania to dla mnie nie trzeźwienie....
Takich ludzi jak najmniej koło siebie sobie życzę |
|
|
|
|
 |
aneczkaaa

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:41
|
|
|
Przykro mi, ale nie godzę się na takich ludzi obok siebie i takich ludzi staram się unikać ... a że są wiem... ludzie, którzy są obłudni, plotkują, oczerniają, kładą kłody pod nogi nie mają według mnie nic wspólnego z trzeźwieniem... |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:43
|
|
|
aneczkaaa,
Mnie równiez przykro ale nie mam wpływu na innych ludzi, |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 6 |
|
|