WITAM |
Autor |
Wiadomość |
aneczkaaa

Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 23 Wrz 2010 Posty: 508
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:46
|
|
|
Franciszek napisał/a: | Mnie równiez przykro ale nie mam wpływu na innych ludzi, |
Na innych ludzi nie masz wpływu. Są jacy są. Ale masz wpływ na to czy taki człowiek będzie blisko Ciebie... Przecież sam sobie wybierasz przyjaciół, znajomych itd.
Ja nie atakuję i nie neguję tego, że tacy są i mają prawo być.... Ja po prostu takimi ludźmi staram się nie otaczać... |
_________________ – Twoje szczęście, to moja radość, ale twoja nienawiść, to nie mój problem. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:50
|
|
|
aneczkaaa,
Zle mnie odbierasz,ja cały czas nawiązuje do grupy aowskiej,
moze juz nie piszmy na ten temat u Asi |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
aneczkaaa

Pomogła: 1 raz Wiek: 44 Dołączyła: 23 Wrz 2010 Posty: 508
|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 18:55
|
|
|
Franciszek napisał/a: | Zle mnie odbierasz,ja cały czas nawiązuje do grupy aowskiej, |
Aha , a ja piszę ogólnie.... oki z tematem znikamy |
_________________ – Twoje szczęście, to moja radość, ale twoja nienawiść, to nie mój problem. |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 17:15
|
|
|
Mietek napisał/a: |
na mityng przychodzą różni ludzie, różnie też każdy załapuje o co w tym wszystkim chodzi. Niektórzy po parę lat dochodzą do tego, że mityng to trzeźwienie a nie zbieranie wiadomości do plotek.
Tym już dawno przestałem się przejmować.
|
To trudne, ale można nauczyć się właśnie takiej postawy.
U nas w zimie przychodzi czasem 5-6 osób i nie mogę wybrzydzać,że chodzi ten czy inny, bo jedynym wyborem jest ewentualnie nie chodzić, a to grupa jest mnie bardziej potrzebna niż ja grupie.
Do wszystkiego powolutku dorastamy , zmieniają się nasze priorytety i tak jest dobrze. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 21:21
|
|
|
Mietek napisał/a: |
na mityng przychodzą różni ludzie, różnie też każdy załapuje o co w tym wszystkim chodzi. Niektórzy po parę lat dochodzą do tego, że mityng to trzeźwienie a nie zbieranie wiadomości do plotek.
Tym już dawno przestałem się przejmować. |
Zgodze się, bo nieraz widziałem.Ale powiem szczerze że rzadko.Przynajmniej na swojej grupie i na grupie w Kobierzynie, nie dostrzegłem tego, aby było plotkowanie A chodze już 10 lat i nie spotkałem się z tym
Natomiast na Al-anon tak.I to wiele razy już tego doswiadczyłem.Jak zauważałem że jest gadanie bez sensu, to wychodziłem.Po co mam słuchac kobiecych spraw |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
asia 0605
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 23:25
|
|
|
Dzięki chyba pomogło a na pewno dało do myślenia |
_________________ Asia alkoholiczka |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 23:29
|
|
|
asia 0605 napisał/a: | Dzięki chyba pomogło a na pewno dało do myślenia |
Jakie wnioski Asiu
pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 09:51
|
|
|
asia 0605,
Cosik zaniedbujesz forum, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
|
|
|
 |
asia 0605
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 19:18
|
|
|
Witam
A niech gadają ... co mnie to obchodzi sama nie bardzo wiem dlaczego mnie to wkurzyło.
A tak po zatym to ostatnio czuje się świetnie , co jakiś czas odkrywam w sobie coś nowego miłe uczucie
Od PONIEDZIAŁKU ZACZYNAM SZKOLENIE - więc znikne na miesiąc ale będę zaglądać jak tylko czas pozwoli |
_________________ Asia alkoholiczka |
|
|
|
 |
jarox48

Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1538 Skąd: Będzin
|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 19:35
|
|
|
Witaj ASIU
Milo Cie widziec.......fajnie ze u Ciebie wszystko OK........
Pozdrawiam
Jarek alkoholik |
_________________ WIERZYLEM W SWOJE SLOWA LECZ SLOWA ULECIALY |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 20:47
|
|
|
asia 0605 napisał/a: | A niech gadają ... co mnie to obchodzi sama nie bardzo wiem dlaczego mnie to wkurzyło. |
Kiedy byłem na terapi mój terapeuta powiedzial takie oto słowa,jesli denerwuje Cie coś u drugiego czlowieka,poszukaj tego w sobie,z doswiadczeń przekonalem się że mądre są te slowa. |
|
|
|
 |
|