|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Witam wszystkich- Koba |
Autor |
Wiadomość |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 21:13
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | poprostu ciekawa. moze dlatego ze jestem ofiara tego systemu i chce wiedziec jak to dziala... po co? a czemu nie? |
Odpowiem ze swoich doświadczeń. Też zastanawiałem się nad tym, skąd, po co i dlaczego. Przecież jestem co nie bądź rozumny facet, a dlaczego się uzalezniłem, dlaczego w dniu zapicia, po tym pierwszym nakręciła się cała spirala bezsilności, chęci dalszego picia, aż do upicia się.
Usłyszałem w odpowiedzi od jednego z najstarszych trzeźwiejących alkoholików.
A na co ci to zastanawianie? Nad tym niech myślą lekarze, oni są od stawiania diagnoz, ustalania wątpliwości, wydawania zaleceń leczenia, terapii itp.
Wystarczy że wierzysz lekarzowi i w to że możesz żyć bez picia. Reszta to po prostu wymyślanie problemów, które prędzej czy później i tak kończą się wizytą w monopolu.
Toteż nad naukowymi przyczynami tego; po co i dlaczego już w tej chwili się nie zastanawiam. Naukowcem i tak już nie zostanę, jeden problem z głowy mniej, ale na pewnopozostaje wiara co do możliwości przeżycia reszty życia w spokoju i bez alkoholu.
Koba, Vieux Vasco |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 16:05
|
|
|
Koba
Zagladasz na forum....moze skrobnij co u Ciebie |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Norbi
Norbi

|
Wysłany: Pią Gru 17, 2010 14:34
|
|
|
Witaj Koba na forum i Pogody Ducha życzę |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 6 |
|
|