|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Kasia777 - Bieg do mety |
Autor |
Wiadomość |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 17:05
|
|
|
Kasia777 napisał/a: | znowu jestem w puncie wyjscia, jestem skołowana, nie wiem od czego zacząc, co powinnam robić, czuję się jak dziecko |
Nie wiem do jakiego czasu jest to odniesienie, ale na dzisiaj jesteś na pewno dalej niż myślisz.
Przeholowałaś z pracą ?
To się często zdarza ludziom, którzy zachłysnęli się trzeźwością.
Sam organizm podpowiedział Ci - STOP - wykorzystaj to teraz, bo narzędzia masz i tylko od Ciebie zależy jak z nich skorzystasz.
Skoro raz sobie poradziłaś, to nie widzę powodu dlaczego teraz nie masz tego zrobić.
Wysyłam garść energii i zachęcam do działania. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Śro Mar 28, 2012 17:33
|
|
|
Halinka napisał/a: | Wysyłam garść energii i zachęcam do działania. |
To ja dozoce druga garsc energii Bedzie dobrze Kasiu |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Kasia777
ujrzeć swoją metę

Pomogła: 2 razy Wiek: 46 Dołączyła: 08 Wrz 2010 Posty: 418 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Śro Mar 28, 2012 21:39
|
|
|
Dzięki wszytkim<cmok>
już mi lepiej, pozmywałam, posprzątałam, zmęczyłam się i od razu lepiej
Jak to sie człowiek może cieszyć z czystości na blacie kuchennym;)
Ochhh to wszytko jest po to bym sie znowu nauczyła cieszyć zwykłymi rzeczami bo umykały mi ostatnio. Skupiłam sie na czymś co nie ma dla mnie w zasadzie wiekszego znaczenia a tym bardziej dla innych.
A powinnam myśleć o sobie o swoich potrzebach,a tym co myślą inni sie w ogóle nie zjamowac
Dzięki;) za to że jesteście
Buziaki |
_________________ Umyj słonia |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 18:59
|
|
|
Kasia777 napisał/a: | powinnam myśleć o sobie o swoich potrzebach |
Ja Ci przypomnę jeszcze, pamiętanie o programie HALT, oraz temat z Życia w trzeźwości,
"Najpierw sprawy najważniejsze".
Dla mnie tą najważniejszą, jest moje trzeźwienie.
Pozdrawiam |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pią Mar 30, 2012 20:43
|
|
|
Kasia777 napisał/a: | A powinnam myśleć o sobie o swoich potrzebach,a tym co myślą inni sie w ogóle nie zjamowac |
Też tak uważam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 22:23
|
|
|
Kasia777 napisał/a: | Dzięki;) za to że jesteście |
Ja bym podziękował jakbyś Ty była
Miesiąc mija a Kasi nima |
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 19:52
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Miesiąc mija a Kasi nima |
Drugi miesiąc mija i nic |
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Kasia777
ujrzeć swoją metę

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 20:10
|
|
|
hejo wszystkim,
przepraszam, że tak długo mnie nie było ale mam zwariownaie z poplątaniem. Ogólnie u mnie dobrze, kurcze nidługo bedzie dwa lata jak dotrwam;) ale w zasadzie nie alko jest moim najwiekszym problemem, najbardziej ciesze sie ze zmian które dzięki niepiciu mogłam wdrozyc w swoje zycie.
Miewam dosc duze doły ostatnio, ale wiem tez ze to przejsciowe i raz bedzie dobrze raz zle;)
Staram sie trzymac i to jest chyba najwazniejsze.
Mam teraz bardzo wolny net bo mi zminiejszyli niestety wiec mam troche utrudnienie, ale postaram sie zagladac częsiej
Całuje wsystkich mocno.
niedługo jade na wakacje do Bułgarii;) takze odpoczne troszke;) mam nadziieje
Buziaki |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 20:19
|
|
|
Cytat: | Mam teraz bardzo wolny net bo mi zminiejszyli niestety wiec mam troche utrudnienie, ale postaram sie zagladac częsiej |
tylko obiecujesz,
pozdrawiam |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 20:42
|
|
|
Cytat: | ale postaram sie zagladac częsiej |
Pożyjemy, zobaczymy ile jest warte Twoje słowo |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 23:27
|
|
|
Kasia777 napisał/a: | przepraszam, że tak długo mnie nie było |
A miałem kiedyś pisać - 2 miesiące mija a Kasi nima - ale se zapomniałem
To dobrze że zaglądnełaś do Nas...
Kasia777 napisał/a: | Miewam dosc duze doły ostatnio, ale wiem tez ze to przejsciowe i raz bedzie dobrze raz zle;)
Staram sie trzymac i to jest chyba najwazniejsze. |
...i dobrze sobie radzisz.
pozdrawiam |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Kasia777
ujrzeć swoją metę

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 18:37
|
|
|
Hej wszystkim,
wróciłam z wakacji, odpoczęłam i się opaliłam nawet;) W zasadzie dobrze się czuję, to chyba dobrze;);) choć czasem nie jest łatwo. Dziś jestem na etapie tworzenia planów czytaj celów, takich małych i dużych. Zobaczymy co z tego wyjdzie, przeczytałam na leżaku książkę Sekret, bardzo polecam, dała mi trochę do myślenia i mam nadzieję, że pomoże mi przejść przez niektóre wyboje na mojej drodze.
Zmartwiłam się waszą dyskusją na forum, nie znam szczegółów i kontekstów bo nie jestem na bieżąco, ale szczerze mówiąc irytuje mnie po raz kolejny zresztą narzucanie komuś swojej opinii czy oceny sytuacji poprzez zwykłą perswazję.
Przyglądając się temu z boku mam wrażenie, że od forumowiczów oczekuje się nieskazitelności w działaniu i zadaje się z tego tworzyć jakiś wyścig, na daty, na staże, na ilości odbytych mitingów itp.
A czy to nie jest czasem ocena innych względem siebie?
Bo z tego co mi się wydaje to program 12 kroków jest pewną propozycją, z której każdy może skorzystać na swój sposób, a nie powinien być ,,rozliczany" czy też dyskryminowany z powodu stażu, ilości odbytych mitingów czy też wieku. Dlaczego ktoś kto zaczyna nie może mieć innego zdania od tego kto jest w AA od x czasu, czy jego wypowiedzi maja być gorsze czy mniej wartościowe.
Heloł dzieli nas tylko jeden kieliszek , czy jesteśmy sławni czy stoimy pod śmietnikiem. Co nam po kilkudziesięcu letnim stażu jak napic sie możemy po wyjsciu z mitingu, albo po braniu kasy za udzielane porady antalkoholowe, a wyznawanie publicznie kazań o uczciwości.
Jesteśmy tylko ludzmi i owszem popełniamy błędy, ale uczmy sie na nich sami, a nie oceniajmy wzgledem nich innych, bo ja tak robiłem to on musi tak samo, to troche taki syndrom rodzica, zabronie bo ja tak robiłem.
Nie ma złotej recepty dla jedego bedzie dobre 90 mitingów w 90 dni a drugiego to zniechęci, być moze statystyki mówią inaczej, ale i tak
Człowiek jedynie sam będzie wiedział co czuje i czego chce.
Ja powiem tak, nie jestem wielka stażem, nie chodze regularnie na mitingi (już) bo odbiło mi się to czkawką i jakoś jestem trzeźwa, korzystam oczywiście z narzędzi ale w takim stopniu w jakim tego chce, oczywiście licze się z konsewencjami bo jak zaniedbam o siebie to moze byc zle , ale dzis jestem tego świadoma, sama jednak decyduję co robię i w jakim wymiarze, a z ,,wielkich czy małych" doświadczeń po prostu korzytam na tyle ile sama tego chce (tu mam na mysli oddzdielanie ziarna od plew)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kasia777
ujrzeć swoją metę

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 18:43
|
|
|
a tak a propos to spotkałam w samolocie kolege z mitingu (straszego stazem i wiekiem), który sie naprół jeszcze w hotelu, w samolecie po kryjomu za zasłonką poprawił wypijajac dwie szkalny wódy bez popity i co w czym jest gorszy ode mnie ja moge to zrobic lecąc czy wracajc z następnego wyjazdu...
w tych sprawach moezmy sobie jedynie pomagac aby do nich nie doszło a nie sie z nich rozliczac |
|
|
|
 |
guciu
... zalatany ...

Pomógł: 2 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 594 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 20:05
|
|
|
... mówiłem Ci już że Cię lubię ? ...
... lepiej niż Ty nie ująłbym, tego co myślę w tym temacie ...
... pozdrawiam ... Gutek że stażem takim sobie |
_________________ ... co mnie nie zabiło, to mnie wzmocni ... |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2012 20:27
|
|
|
guciu napisał/a: | mówiłem Ci już że Cię lubię ? ...
... lepiej niż Ty nie ująłbym, tego co myślę w tym temacie ... |
Jeśli Guciu się nie obrazi to podpiszę się pod tym co On napisał
pozdrawiam |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|