|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
droga do ......... |
Autor |
Wiadomość |
bodziu
Bloger

|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 20:15
|
|
|
arek38 napisał/a: | I moze komus uzmyslowi jaka to jest k....ska choroba . |
Myślę że wszyscy doskonale o tym wiedza, oczywiście ci których ta choroba dotyczy. Cały pic polega na tym że nie my, tak myślimy, wszyscy mają problem, są chorzy tylko nie my... bo niby dlaczego my? .... nikt nie pomyśli nawet; a dlaczego nie? a niby dla czego nie my? dlaczego niby nie ja? czyżbym był tak wyjątkowy?... no nieeee... nikt nie jest, nie był i nie będzie w tej chorobie wyjątkowy... I BARDZO DOBRZE.... bo niby dla czego ktokolwiek miałby mieć lepiej od innych?... Jak chce mieć lepiej, to niech na to pracuje.... i to sumiennie.
A Ty bierz du...e w troki i zaczynaj od nowa, tak jak radzi Halinka... masz kolejną szansę, następnej może już nie być.
|
_________________ " nigdy nie wzniesiesz się ponad to, czemu nie chcesz spojrzeć w oczy" |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 21:00
|
|
|
arek38 napisał/a: | Dawno mnie tu nie było ... Myslalem ze sam sobie poradze ze wszystkim tak w skrocie nie pilem z rok i 4 miesiace oczywiscie nie bylo mi zadne potrzebne AA czy tam inna formy pomocy czułem sie jak "wygrany" nawet siebie polubiłem .
Nie pisze po to aby sie uzalac nad soba tylko po to aby sobie ulzyc . I moze komus uzmyslowi jaka to jest k....ska choroba . |
To teraz wiesz już chyba, że samemu nieda sie trzeźwieć. To jak Ty nie piłeś(abstynencja) to kojarzy mi sie z takimu ludźmi, którzy idą do koscioła albo do swojej żony(męża) i podpisują że przez rok nie będą pili.
A po roku jadą ostro i nadrabiają starcony czas Ja też miałem problemy i jak do tej pory alkohol nie był mi potrzebny do tego żeby o nich zapomnieć.W AA nauczyłem się jak stosować program 12 kroków w życiu.I "On" mi pomaga te problemy wszystkie rozwiązywać albo pomaga mi w tym abym nie sięgnoł po pierwszego kieliszka.
Mi pomaga w tym wpsólnota AA, pomaga mi forum.pomogła terapia i różne warsztaty.
Ja wiem, że sam sobie nie poradzę.I mam już doświadczenie, że jak tylko przestałem zajmowac się sobą, przestałem chodzić na mitingii, to zaraz zapiłem.
Teraz chodze już prawie 3 lata i dzisiaj jestem trzeźwy
Także mi nie musisz uzmysłowiać jaka to jest ciężka choroba, bo Ja to wiem.
Spróbuj to uzmysłowić sobie, to wtedy może zaczniesz trzeźwieć.
pozdrawiam i życze powodzenia
sorki że tak ostro |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 21:10
|
|
|
wytrwałości, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|