Dzisiaj nie piję-Jacek AA |
Autor |
Wiadomość |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 20:59
|
|
|
jacek78 napisał/a: | chociaż On nie umię pływać |
To przed Tobą nowe zadanie - nauczyć żonkę pływać.
Ja nauczyłam się dopiero dwa lata temu, więc wiem, że na naukę nigdy nie jest za późno.
Panicznie bałam się wody, a teraz spokojnie utrzymuję się na powierzchni, choć na głęboką i tak nie pójdę, ale mam satysfakcję że to zrobiłam. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 21:10
|
|
|
Halinka napisał/a: | To przed Tobą nowe zadanie - nauczyć żonkę pływać. |
Wiem, wiem.I nawet sie cieszę z tego, bo widzę że Ona tego chce Dzisiaj mówiła nawet i próbowała.Także idzie to w dobrym kierunku |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Pon Sie 20, 2012 22:46
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Dzisiaj mówiła nawet i próbowała. |
Jaca,
naucz żonę pływać a potem módl się żeby Ci nie odpłynęła
trzymaj się |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 17:06
|
|
|
Mietek napisał/a: | jacek78 napisał/a: | Dzisiaj mówiła nawet i próbowała. |
Jaca,
naucz żonę pływać a potem módl się żeby Ci nie odpłynęła
trzymaj się |
Od takiego Kochanego meża to chyba by nie mogla odpłynąć
pozdrawiam |
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 19:02
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Od takiego Kochanego meża |
Samochwała...
|
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 20:17
|
|
|
Mietek napisał/a: | Samochwała. |
Nie samochwała, ale prawidłowa wysoka samoocena |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Czw Sie 23, 2012 20:47
|
|
|
Mietek napisał/a: | Samochwała... |
Może taka delikatna
Halinka napisał/a: | Nie samochwała, ale prawidłowa wysoka samoocena |
Z tym sie już zgodzę ale kiedyś to chyba bym tak o sobie nie umiał powiedzieć |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 23:15
|
|
|
Witam
U mnie wszystko myśle idzie w dobrym kierunku czyli po prostu dobrze się dzieję
Żonka się troszke podłamała, gdyż była na rozmowie o pracę i niestety ale nie przyjeli Jej.Ale te załamanie wynika chyba z tego, że za szybko sobie myślała że już Ją przyjeli.Szła z nastawieniem, że na jakie zmiany będzie robić.Ile zarobi itp.
Także planowała sobie już wszystko nie wiedząc że mogą Ją nie przyjąć
Ale dzisiaj już widze ok i podniosła sie już z tej załamki.Pogadaliśmy sobie o tym i już jest z nastawieniem innym.Prace myśle znajdzie bo ma predyzpozycje
W pracy ok.Radzę sobie bardzo dobrze
Byłem ostatnio na intergrupie i nawet jestem pod wrażeniem.Nie zabierałem wogóle głosu, tylko słuchałem uważnie i wiele zrozumiałem rzeczy.Nawet powiem , że super była atmosfera.Było bardzo miło
Dzisiaj byłem w parku z córeczką i tak mi się łezki w oczach pojawiły Siedziałem sobie na ławeczce i patrzyłem jak mała sie bawi.Zobaczyłem też troje małych dzieci jak przyjechali na wózku inwalidzkim z dzieckiem 4 letnim Może jakaś rodzina albo przyjaciele ale podobało mi się jak zajmowali się Nim.Brali go z wózka i kładli czy to na zjeżdżalnie czy na huśtawkę.Nie zajmowali sie sobą tylko dbali o niego.
I nie wiem czy mi się żal bardzo zrobiło tego chłopczyka czy po prosty byłem pod wrażeniem jak opiekuńczy są dzieci Widziałem w nich ogromną radość i u niego też.Pomimo takiego kalectwa jednak ten uśmiech na twarzy był widoczny.
I Ja jak zwykle taki smutek na twarzy żal a w konsekwecji już łezki w oczach sie zaczeły zbierać.Wiec szybko zawołałem córeczke i zajmowałem się Nią, aby odciać się na chwile od tych smutnych mysli Taki już jestem bardzo uczuciowy
No i udało się bo powstrzymałem się od płaczu
Jutro biorę synka i jade na wieś.Coś tam porobimy i pobawimy się razem.Narazie pracy w soboty niema, więc czymś trzeba sie zajać bo niedam rady siedziec bezczynnie.
pozdrawiam wszystkich |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mariusz

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 19:56
|
|
|
Pozdrawiam również, a co do żonki i pracy to - praca nie zając
|
_________________ Brak śniegu to znak, że go nie ma . Co nie znaczy, że nigdy nie spadnie...
|
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 20:08
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Byłem ostatnio na intergrupie i nawet jestem pod wrażeniem |
Każde spotkanie przynosi korzyść,ja od miesiąca nie mam juz żadnej służby,czas odpocząć po tylu latach,dać szansę służenia innym.
pozdrawiam Jacku |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 20:45
|
|
|
Mariusz napisał/a: | a co do żonki i pracy to - praca nie zając |
też tak myslę i wspieram Ją aby się nie zadręczała za bardzo Franiu napisał/a: | Każde spotkanie przynosi korzyść,ja od miesiąca nie mam juz żadnej służby,czas odpocząć po tylu latach,dać szansę służenia innym. |
Wiem Franiu i własnie tego się cały czas uczę Ty tam nie odpoczywaj tylko bierz słuzby wyżej.Może jakiś delgat albo powiernik Oczywiscie żarty tylko.Odpoczywaj
pozdrawiam was |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 16:05
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Może jakiś delgat albo powiernik |
Wlaśnie nie przyjąłem służby powiernika do RR |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 20:22
|
|
|
jacek78 napisał/a: | biorę synka i jade na wieś.Coś tam porobimy i pobawimy się razem. |
Bardzo dobry pomysl...i obustronnie pozyteczny |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 20:29
|
|
|
bacha napisał/a: | To bardzo wazne myslę |
To jak już Basia tak myśli to Ja już wiem że dobrze myśle Franiu napisał/a: | Wlaśnie nie przyjąłem służby powiernika do RR |
A czemu Franiu Brak czasu czy narazie od służb sobie wolisz odpocząć dora napisał/a: | Bardzo dobry pomysl...i obustronnie pozyteczny |
To dobrze.Musi synek z ojca brać przykład i uczyć się od niego Tylko żeby same pożyteczne cechy brał od niego
pozdrawiam WAS |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
|