Strona Główna Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu.
Dawniej niepije.net

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja historia
Autor Wiadomość
dora 
Moderator

Pomogła: 22 razy
Wysłany: Wto Sie 28, 2012 18:06   

bacha napisał/a:
Rozwiazałam sprawe alimentów które były przysyłał jak chciał
bacha napisał/a:
w tym miesiacu wcale jeszcze nie przysłał

A ja myslalam, ze zaraz ta sprawa sie zajelas...a to jeszcze tak dlugo trwalo <zakrecony>
Oj Basia bo dostaniesz kare w jadlospisie i korytko do sufitu Ci podwiesimy <smiech>
Jest sprawa to trzeba zaraz sie za nia wziasc...w koncu chodzi o kaske nie?

buziaczki <cmok>

bacha 
Basia

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 06:57   

Cytat:
A ja myslalam, ze zaraz ta sprawa sie zajelas...a to jeszcze tak dlugo trwalo
Alez Dorcia bez przesadyzmu :-P ja jeszcze zbyt czesto działam wolno,ale to tez ma swoje dobre strony.
Cytat:
Oj Basia bo dostaniesz kare w jadlospisie i korytko do sufitu Ci podwiesimy
ono i tak jest juz z lekka podwieszone <smiech>
Pewnie włożyłam kij w mrowisko,ale zobaczymy co z tego wyniknie,potrzebne mi było chyba wsparcie najblizszych i kop jak zwykle.Obserwowałam moja córke i zastanawiałam sie po kim ona to ma ,ona ma to cos czego mi brakuje.......mówi i działa.Ja to przy niej ciapa jestem <kok>
Ja odkąd pamiecią siegam,zawsze wszystkie decyzje swoje rozwazałam,rozdrabniałam i analizowałam,tak jest w zasadzie do dzisiaj.Chociaz juz wiem ze w niektórych przypadkach i w wiekszosci przypadków trzeba działąc szybko.
Wczoraj byłam na mitingu i okazało się ze pozabierano mi wiekszosc połaczen ,ze utrudnienia bede miała duze i juz chciałam się troche Wam poużalać.Byłam nieco wzburzona i wyolbrzymiałam oczywiscie problem,w koncu smiać mi sie zachciało z samej siebie,bo w całym tym moim strapieniu,ujrzałam siębie z przed prawie 3 lat.Kiedy to w strugach deszczu,maszerowałam przez całe miasto na piechote do pociagu i tam czekałam 1,5 godziny w ciemnicy na swój pociag,kiedy to po raz pierwszy sama pokonywałam droge w ciemnosciach do domu i jaka byłam z siebie dumna jak udało mi sie za któryms razem pokonac ja juz bez strachu.Ciężkie to były poczatki więc w koncu sama sobie powiedziałam;juz Ty Baska nie olekaj i nie kombinuj bo i tak masz lepiej niz na poczatku więc dasz rade i teraz .I tak tym to sposobem rozwiałam sobie chec poużalania sie ;-)
Dzisiaj biore się za malowanie mieszkania,cos musze zmienic aby sobie nieco dodac siły i chęci .Chyba nadszedł znowu czas małych zmian w moim zyciu,wiec zaczne od mieszkania,bo to ze nie mam jeszcze tego cholernego podziału,ze nie do konca wiem gdzie moje miejsce to wcale nie znaczy ze mam tkwic w marazmie i czekac na cud.Wykorzystam pozytywnie energię jaka we mnie zagosciła ostanio .
Miłego dzionka wszystkim bo sie znowu rozpisałam <kok> <cmok>

http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video

dora 
Moderator

Wysłany: Pią Sie 31, 2012 19:20   

bacha napisał/a:
Obserwowałam moja córke i zastanawiałam sie po kim ona to ma

Po mnie <smiech> W koncu to moja imienniczka...widocznie my tak mamy :mrgreen:
bacha napisał/a:
nie mam jeszcze tego cholernego podziału,
bacha napisał/a:
,ze nie do konca wiem gdzie moje miejsce

Twoje miejsce jest tam gdzie sama je ustalisz :-P

Jak juz pomalujesz swoja przestrzen powiedz: '''Baska jestes wielka...dokonujesz zmian.... zaslugujesz na dobro'', bo jestes tego warta <cmok>

jacek78 
gadzet

Wysłany: Pią Sie 31, 2012 22:22   

bacha napisał/a:
Dzisiaj biore się za malowanie mieszkania,cos musze zmienic aby sobie nieco dodac siły i chęci

To tam ładnie wymaluj :-P Może być w jakieś ciapki czy jakies słoneczka :mrgreen: Dla Ciebie bedzie taki pokój radosny <mp3>
bacha napisał/a:
ze nie do konca wiem gdzie moje miejsce to wcale nie znaczy ze mam tkwic w marazmie i czekac na cud.

Twoje miejsce Basiu myśle jest tam gdzie teraz jesteś ;-) Tam chyba się dobrze czujesz, bo jak widzę zaczełaś coś robić.Tu malowanie.Ostatnio żeś coś kosiła.Także wziołaś sie za swój domek ;-)
pozdrówka >cmok2>

"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein

Mariusz 

Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 20:00   

Basia, buziak wielki >cmok2>

Franiu 
Moderator

Wysłany: Nie Wrz 02, 2012 20:04   

jacek78 napisał/a:
Tu malowanie.Ostatnio żeś coś kosiła.Także wziołaś sie za swój domek

Jest takie powiedzenie:Umiesz liczyć ,licz na siebie i to jest najpewniejsze.
Pozdrawiam.
bacha, <cmok>

bacha 
Basia

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 07:00   

Cytat:
Twoje miejsce Basiu myśle jest tam gdzie teraz jesteś
;-)
jacek78 napisał/a:
Tam chyba się dobrze czujesz
To prawda :) od niedawna zaczęłam się czuc świetnie wlaśnie tu gdzie jestem.
Cytat:
Basia, buziak wielki
<cmok>
Franiu napisał/a:
Umiesz liczyć ,licz na siebie i to jest najpewniejsze.
o tak ! całkowicie sie z tym zgadzam.Powiem Wam coś jeszcze :) za moim rozmachem poszedł młody i przez ten mój zryw rozwiazało się przy okazji duzo spraw.Młody odświażył swój pokój.Poczuł się jak by gospodarzem na włosciach sytuacja miedzy nami nabrała klarownosci.Chodzi mi o wspólne mieszkanie i wspólne dbanie o to gdzie mieszkamy,myślę ze przyjdzie też czas na to i jak mieszkamy.
Moj pokoik czysciutki,tylko dopieszczac mi pozostało,rak co prawda nie czuje,ale radosc jaka mnie przy tym roznosi łagodzi wszystko,nie pamietam juz kiedy robiłam cos z taka radoscia,potrzeba mi było az 2 lat na ten zryw.Takie przebudzenie :)
Nie byłam sama przy tym i to mnie równiez bardzo cieszy,czułam taka jednosc,nie wiem ,trudno mi to opisać i ubrac w słowa.Moze podczas moich rozważan przemknie mysl i zdołam to ujać w słowach.Pozdrawiam wszystkich serdecznie iżycze miłego poniedziałku :).

dora 
Moderator

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 20:28   

bacha napisał/a:
potrzeba mi było az 2 lat na ten zryw.Takie przebudzenie :)

Jak to mowia: ''lepiej pozno niz wcale'' <cmok> ale chodzi o Ciebie wiec mysle, ze teraz to juz jestes na dobrej drodze ku lepszemu :lol:

jacek78 
gadzet

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 20:33   

bacha napisał/a:
Moj pokoik czysciutki,tylko dopieszczac mi pozostało,rak co prawda nie czuje,ale radosc jaka mnie przy tym roznosi łagodzi wszystko,nie pamietam juz kiedy robiłam cos z taka radoscia,potrzeba mi było az 2 lat na ten zryw.Takie przebudzenie :)

To pewnie pokoik wygląda jak pałac królewski :roll: :mrgreen: To dobrze że nastąpiło u Ciebie to przebudzenie.
U mnie takie przebudzenie duchowe nastąpiło dokładnie 10 lat temu ;-) Wtedy zrozumiałem kim jestem i co mam robić ;-)
pozdrawiam >cmok2>

"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein

Franiu 
Moderator

Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 21:37   

bacha napisał/a:

A może Ty Basiu malarzem pokojowym zostaniesz?Zarobek niezły.

bacha 
Basia

Wysłany: Nie Wrz 09, 2012 21:12   

Witajcie po dlugiej (dla mnie) nieobecnosci <czesc>
jacek78 napisał/a:
o pewnie pokoik wygląda jak pałac królewski
do pałacyku to mu daleko bo jam nie malarz tylko rolnik z wykształcenia hehehe,ale czysto i przyjemnie .
dora napisał/a:
ze teraz to juz jestes na dobrej drodze ku lepszemu :lol:
tez tak myslę Dorciu ,ale mysle tez ze owy mój zastój miał swoje pozytywne strony.Widocznie tyle czasu było mi potrzeba.Teraz tylko wytrwac w postanowieniach .Mam nadzieje ze tak własnie bedzie,bo wydaje mi się ze dopiero dorosłam do pewnych decyzji i nawet postanowien <cmok>
Franiu napisał/a:
A może Ty Basiu malarzem pokojowym zostaniesz?Zarobek niezły.
hehehe,ja tam nie iwdze przeszkód,moge się przekwalifikowac,a zauwazyłam iz ciezka praca fizyczna dobrze wpływa na mój nastrój i rozwój osobowosci.Poszłam za ciosem i kolejny weekend spedziłam na odświeżaniu ,tym razem kuchni.Jest juz po odświezaniu i pozostało tylko podopieszczac zaniedbania <kok> .
wczoraj i dzisiaj do południa ciezka praca,ale przyjemna,natomiast po południu w nagrode wybrałam się na dozynki gminne,było super,muzyka na swiezym powietrzu i czysta rzeczywistosc,ludzie i ich plony to ma swoj urok .
Za tydzien wybieram się na miting rocznicowy do Iławy,wrzesien to taki specyficzny miesiac obfitujacy w rocznicowe mitingi u nas.No i na koniec wreszcie u nas 25 lecie AA i Al-Anon.Na dzisiaj dosyc bo jakos oczy mnie bola ,chyba od oparów farby hehehe.Miłego wieczorka wsiem :)

Halinka 
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Pon Wrz 10, 2012 20:49   

bacha napisał/a:
wczoraj i dzisiaj do południa ciezka praca,ale przyjemna,natomiast po południu w nagrode wybrałam się na dozynki gminne,było super,muzyka na swiezym powietrzu i czysta rzeczywistosc,ludzie i ich plony to ma swoj urok .

Prawidłowa kolejność, najpierw ciężka praca, a potem relaks <mp3>

Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM

bacha 
Basia

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 06:36   

Witajcie <czesc>
Moja sprawa z komornikiem pozytywnia zalatwiona,były maz wciekly :evil:
Mna targają najprzerózniejsze uczucia,zadowolenie ze pokazalam mu iz nie jest wyrocznia i alfa i omega,ze jest jeszcze nad nim rowniez jakas wladza,ale pojawia sie tez strach ze to sie na mnie zemsci,takie male cofki,male wyrzuty sumienia,nawet szkoda mi go momentami.Odgrazal sie ,wiec tak jakby mechanizm lekko poruszył i choc zdaje sobie sprawe z tego ze to sa stare zachowania moje jeszcze ,to jednak zaklocilo nieco moja harmonie osiagnieta.Pracuje nad tym ,aby nie popasc znowu w dolki zwatpienia czy dobrze zrobilam czy zle.Mysle ze dobrze i tej wersji bede sie trzymac.Nie chce zadnej walki,chce tylko spokojnie zyc,jak to zrobić? jeszcze nie wiem ale sie dowiem ;-) Cos sie dzieje bo z trudnoscia zasypialam i szybko sie przebudzilam,wiec jest to dla mnie znak ze trzeba cos zrobic.Na poczatek jak zwykle moja modlitwa,pocztac sobie i powtórzyc wiadomosci z terapii,moze cos mi umknelo,przypomiec sobie .Chociaz staram sie na co dzien czytac ,to jednak w tym spokoju jaki sobie wypracowalam,zdarza sie zdejmowac palec z pulsu jak to sie mowi.Zanudzilam Was pewnie,ale nie szkodzi ;-) nie wiem czy wyrazilam wszystko tak jak chcialam.Zycze wszystkim miłego dzionka i Pogody Ducha.
Dodam jeszcze tylko ze wierze w to iz jestem silna i sobie poradze.
Od poniedziałku znikne na troche wiec prosze sie nie niepokoic,postaram sie dawac znac o sobie .Buzka wszystkim

Franiu 
Moderator

Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 16:09   

bacha,
Basiu Ty musisz zadbać o siebie,bo nikt za ciebie tego nie zrobi a o starym nie myśl, niech on się martwi,Ty rób to co do Ciebie należy.Pamiętaj też o drabince!!! <cmok>

Halinka 
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy
Wysłany: Czw Wrz 13, 2012 19:46   

Cytat:
Dodam jeszcze tylko ze wierze w to iz jestem silna i sobie poradze.

Ty i ja to wiemy, że jesteś silną babą i tak trzymaj :lol:

Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM

Odpowiedz do tematu