|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Tak się zaczęło, tak jest. |
Autor |
Wiadomość |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2014 14:06
|
|
|
Mysle, ze ta gorka ma gdzies swój szczyt i niedługo będzie już gorki...czego Ci z całego serca zycze...trzymam kciuki |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2014 23:22
|
|
|
Mietek napisał/a: | bacha napisał/a: | cala nadzieja w tym ze i z gorki tez bedzie |
Chciałbym żeby tak było.
Niestety, nie ma tak lekko.
Sprawa mieszkania skomplikowana, nie ukrywam że częściowo z mojej winy, dodatkowy stres, znów z powodu najstarszego syna.
Znów coś narozrabiał, a raczej jest to jakiś jeszcze jego wyczyn z przeszłości, znów go w piątek 11 kwietnia zatrzymali, do dziś nie mam żadnych od niego wiadomości, nie wiem gdzie jest, nie wiem za co zatrzymany, nie wiem po prostu nic.. . |
Współczuje Mieciu
Ale Ty sobie rade dasz |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2014 10:23
|
|
|
Dziękując za to że jesteście Wszystkim bez wyjątku
Zdrowych, Trzeźwych i Pogodnych Świąt Wielkanocnych |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pon Maj 05, 2014 21:30
|
|
|
Zatem domowy kołowrotek rozkręcony.
Po raz kolejmy przekonałem się że pokora, to jest to co prawie zawsze poprowadzi do dobrego.
Dziś w trakcie rozmowy z dyrektorem mieszkaniówki, nie stawiałem jakichś wielce wygórowanych wymagań, żądań, najbardziej chodziło mi o w miarę dobry kąt do mieszkania na stare lata, żebym w miał w miarę konkretne warunki do życia i opieki nad Ewelinką.
Czarny scenariusz, że nie ma mieszkań, że sytuacja w mieście i gminie jest taka a nie inna, że mogę otrzymać mieszkanie na wsi, 7km od Grójca, został wybielony.
Od dziś pakuję swoje manatki i przeprowadzam się praktycznie na drugą stronę ulicy, przy której mieszkam. Nawet nie potrzebuję wynajmować żadnego pojazdu do przewiezienia rzeczy. Przewiezie się na wózku, a adres będzie tylko zmieniony ze względu na inny nr domu i mieszkania.
I co najważniejsze będzie to chyba moja przedostatnia przeprowadzka w życiu.
Pozdrawiam Wsiech |
|
|
|
 |
azull
Administrator Moderator

|
Wysłany: Pon Maj 05, 2014 22:39
|
|
|
Super, gratulacje Mieciu, wszystkiego dobrego na nowej drodze, no i kiedy parapetówa ?
Pogody Ducha Azull |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
___________________________________________________ |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2014 17:02
|
|
|
Mam nadzieję, że jednak warunki będą trochę lepsze , ale i tak musisz zmieniać wszystkie dokumenty
Zrobisz sobie nowe zdjęcia |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2014 21:26
|
|
|
Mietek napisał/a: | Po raz kolejmy przekonałem się że pokora, to jest to co prawie zawsze poprowadzi do dobrego. | tez tak uwazam,nie mniej jednak mnie czasami sie trafi chyba o niej zapomniec .
Mietek napisał/a: | Od dziś pakuję swoje manatki i przeprowadzam się praktycznie na drugą stronę ulicy, przy której mieszkam. Nawet nie potrzebuję wynajmować żadnego pojazdu do przewiezienia rzeczy. Przewiezie się na wózku, | Tutaj tez jest powod do radosci i to nie jeden Mieciu prawda? nie bedziesz musial sie dlugo zaklimatyzowywac (chyba sama sobie wymyslilam tekie wyrazenie haha) bo po sasiedzku ! nastepnie kwestia przewozu...........to nie sa tanie rzeczy wiec ,zobacz jaka oszczednosc i finansowa i klopotowa.Wszystko skonczylo sie dobrze czego Ci gratuluje .Pozdrowka i trzymaj sie tam cieplutko chlopczyku :) |
_________________ Basia
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Sob Maj 17, 2014 19:40
|
|
|
Mieciu jak tam na nowych śmieciach?????? |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 09:15
|
|
|
[quote="Halinka"]Mieciu jak tam na nowych śmieciach??????quote]Witajcie , już jestem na częstsze bywanie. Już mieszkam pod nowym adresem, aczkolwiek jeszcze parę drobiazgów do realizacji pozostało, najgorsze układanie moich koszul.
Ufff, jeśli mi teraz ktoś zajdzie za skórę, nie będę, krzyczał, słał długich i krótkich, tylko spokojnie złożę mu życzenia, typu "A bodajbyś się przeprowadzał.
Bliskie przeprowadzki mają to do siebie że są tańsze. Bo dalej, to pakuję wszystkie majtki w pudła, meble składam, pakuję potem wszystko na samochód i jazda. Tu wszystko co na starej chałupie, do nowej przeniesione własnymi rękoma.
Dopiero teraz przekonałem się ile to z czasem zbieram, potem to mam, anajlepsze w tym wszystkim jest to, że to są rzeczy potrzebne i użyteczne.
Dodatkowa trudność, że nie mogłem pozwolić sobie na urlop i cała przeprowadzka odbywała się na zasadzie przerw w pracy.
Jednak wszystko już ma swój kres, teraz pozostaje mi tylko szukanie tego co dość dokładnie sobie poukładałem, zwłaszca moje trzeźwościowe książeczki i broszurki. Tu na wierzchu zostały tylko moje zeszyty, w których spisane są konsekwencje mojego spożywania, cobym czasem nie zapomniał kim jestem .
Pozdrawiam wsiech , ja biorę się za czytanie. uote |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 11:00
|
|
|
To teraz Mieciu pasowało by poszukać partnerki ,zawsze to raźniej a i można przyjemniej spędzić czas.Pozdrawiam. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
Wysłany: Nie Maj 18, 2014 16:12
|
|
|
Franiu napisał/a: | To teraz Mieciu pasowało by poszukać partnerki | zawsze to moze by te koszule pomogla poukladac ,a i jak pisze Franio wypic herbate i pobajerzyc :)
Trzym sie Mieciu |
_________________ Basia
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pon Maj 19, 2014 22:28
|
|
|
Mietek napisał/a: | najgorsze układanie moich koszul. |
To pewnie dużo masz tych koszul
Franiu napisał/a: | Mieciu pasowało by poszukać partnerki |
Święta prawda |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 11:50
|
|
|
Franiu napisał/a: | teraz Mieciu pasowało by poszukać partnerki |
Do czego Ty mnie Franiu namawiasz ?! mam się od nowa, kolejny raz, uczyć życia we dwoje?, tłumaczyć się za każdym razem gdzie i po co idę, byłem?...
A bo to mi źle jak teraz?
|
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2014 07:23
|
|
|
Mietek napisał/a: | mam się od nowa, kolejny raz, uczyć życia we dwoje?, |
Tyż prowda,ale do wszystkiego trzeba dwojga. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2014 18:36
|
|
|
Mietek napisał/a: | mam się od nowa, kolejny raz, uczyć życia we dwoje?, |
A niby jak chcialbys zatanczyc tango? Solo sie nie da A taka pani ''dochodzaca'' i ze swoim mieszkaniem moglaby byc? |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|