|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Tak się chyba zaczęło... |
Autor |
Wiadomość |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Sob Kwi 12, 2014 23:51
|
|
|
dancia napisał/a: | Jaka ja byłam dumna z siebie, że tak chłodno, z opanowaniem i skutecznie sobie poradziłam w tej sytuacji. Jeszcze pół roku temu bardzo by mnie to zdenerwowało i ciągle bym to rozpamiętywała, stresowała się. Teraz już zdecydowanie inaczej postępuję, załatwiłam to w zgodzie ze sobą i wróciłam do przerwanego zajęcia. |
Podobnie do mojej żony.Ona sobie dobrze radzi np. w rozmowie z tatą.Wszystko spokojnie i asertywnie.Mi znowu jakoś cięzko.Staram się i pracuje nad tym(chyba )
ale jakoś mi nie wychodzi
Nieraz sobie planuje jak mam rozmawiać.Jak się zachować itp.Ale gdy przyjdzie tem moment, to niestety nie potrafię
dancia napisał/a: | .znalazłam nowego guzka w piersi i w poniedziałek idę na USG.. |
Odrazu mi się smutno zrobiło Jak tylko słyszę coś związane z rakiem, to strach w moje oczy zagląda.Pojawia się smutek i nieraz to mi sie płakać chce.
Powiem, że jesteś bardzo odważna i dzielna |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dancia

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2014 09:13
|
|
|
Dziękuję Jacku, wszystko w rękach Boga. W środku jestem raczej spokojna, bo od lat niegroźne guzki mam i dość regularnie kontroluję na usg...no ale...teraz jakiś nowy....zobaczymy. Pogoda Ducha myślę, że mnie nie opuszcza, modlę się o nią każdego dnia. Pozdrawiam Wszystkich i życzę też Pogody Ducha |
_________________ "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi" Jan Paweł II |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2014 09:21
|
|
|
dancia napisał/a: | W środku jestem raczej spokojna, bo od lat niegroźne guzki mam i dość regularnie kontroluję na usg...no ale...teraz jakiś nowy....zobaczymy. |
No to dobrze.Dobrze, że dbasz o siebie
dancia napisał/a: | Pogoda Ducha myślę, że mnie nie opuszcza, modlę się o nią każdego dnia |
To masz tak samo jak Basia, bo ją też pogoda ducha nigdy nie opuszcza
pozdrawiam
p.s. no i się popłakałem.wrażliwy jestem okropnie Może to jest chwilowe, bo dopiero rok minie od śmierci mamy a może ta choroba, to już w mojej pamięci pozostała |
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Nie Kwi 13, 2014 11:19
|
|
|
jacek78 napisał/a: | Jak tylko słyszę coś związane z rakiem, |
Nie każdy guzek to rak, ale niepokój bardzo dobrze rozumiem i czekam na dobre wiadomości.
Co do syna poradziłaś sobie wspaniale, to , że jesteś konsekwentna skutkuje Twoim spokojem. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
dancia

|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2014 16:53
|
|
|
Po usg dwa guzki, wskazana konsultacja chirurgiczna i biopsja, ale pan doktor powiedział, że na 100% to nie jest rak😁 |
_________________ "Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi" Jan Paweł II |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2014 15:21
|
|
|
dancia napisał/a: | ale pan doktor powiedział, że na 100% to nie jest rak😁 | uffffff no i super :) Podziwiam Twoj spokoj i odwage |
_________________ Basia
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2014 20:19
|
|
|
dancia napisał/a: | le pan doktor powiedział, że na 100% to nie jest rak😁 |
To cieszę się bardzo z Tobą Poczułem się spokojny |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Śro Kwi 16, 2014 14:19
|
|
|
dancia napisał/a: | na 100% to nie jest rak😁 |
To dobra wiadomość |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2014 10:28
|
|
|
dancia napisał/a: | pan doktor powiedział, że na 100% to nie jest rak😁 |
I bardzo fajnie , przynajmniej nie grozi Ci chodzenie do tyłu
Spokoju i dalszej odwagi do działania zatem Ci życzę |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
dancia

|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2014 21:51
|
|
|
Dzięki. Tak powiedział radiolog co usg robił, że to nie rak, ale i tak wybieram się z wynikiem usg do onkologa, dla pewności😊 |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2014 15:12
|
|
|
dancia napisał/a: | ale i tak wybieram się z wynikiem usg do onkologa, dla pewności😊 |
I tak trzeba działać. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 12:12
|
|
|
dancia,
Co tam Danciu u Ciebie?
Byłaś może z tym wynikiem |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dancia

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 22:23
|
|
|
Byłam dziś wieczorem z wynikiem u fajnej pani dr onkolog-radioterapeuty, zrobilam dokładne badanie i usg, powiedziała, że to torbielo-włókniak czy jakoś tak, ale do mnie należy decyzja czy wyciąć, nie jest to napewno rak, ale za tydzień zrobi biopsję i po 1,5 tygodnia będzie wynik, mówiła, że dobrze jest wiedzieć co w środku siedzi. Wycinać nie zamierzam bo nie ma takiej potrzeby...tak, że jest ok. Mąż nie stawił się na drugie wezwanie komisji, poszło do biegłego, dostanie od niego wezwanie na badanie, jak się nie stawi to przekazują do sądu...syn nadal w domu, dwa razy w tygodniu jeździ do Gliwic na terapię indywidualną i grupę hazardową, może koło 9 czerwca go przyjmą spowrotem do ośrodka...przywiózł wypis z ośrodka i rozpoznanie mnie trochę zdołowało....oprócz uzależnień napisali: schizofrenia paranoidalna, bierze leki, ale i tak się martwię.... |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2014 23:02
|
|
|
dancia napisał/a: | nie jest to napewno rak, ale za tydzień zrobi biopsję i po 1,5 tygodnia będzie wynik, mówiła, że dobrze jest wiedzieć co w środku siedzi. |
No to dobrze To sie ucieszyłem, bo powiem że ja mam z tym troszke problem.Bo gdzie sie nie oglądne czy coś nie uslyszę, to zawsze ma jakiś związek z rakiem.Przedtem jakoś wogóle rak był mi jakoś "obcy".Wogole nie przywiązywałem wagi do tej choroby.Teraz o tej chorobie slyszę wszedzie
dancia napisał/a: | jak się nie stawi to przekazują do sądu |
Czyli pewnie leczenie będzię sądownie.Oby tylko "zakumał" i wszedł na dobrą drogę dancia napisał/a: | oprócz uzależnień napisali: schizofrenia paranoidalna, bierze leki, ale i tak się martwię.... |
No to współczuje
pozdrawiam |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dancia

|
Wysłany: Śro Kwi 30, 2014 19:33
|
|
|
Dziś przyszło wezwanie od biegłych, ale jeszcze nawet nie otworzył więc nie wiem na kiedy. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 6 |
|
|