|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Halinka i Heniu-nasze życie tu i teraz. |
Autor |
Wiadomość |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2015 23:56
|
|
|
Halinka napisał/a: | Zima wróciła |
U nas nawet nie.Nie jest bardzo ciepło ale nie czuc juz zimy i myśle że wiosno-lato już tuż, tuż |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2015 20:19
|
|
|
U nas raz lepiej, raz gorzej, nawet w ciągu dnia potrafi się zmieniać.
Fizycznie jest nie najgorzej, ale psychika siada, tak bez powodu ,
Sama się dziwię skąd u mnie tyle cierpliwości, ale przecież mam siłę spokoju |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
bacha
Basia
Pomogła: 13 razy Wiek: 65 Dołączyła: 24 Mar 2010 Posty: 3204 Skąd: W-m
|
Wysłany: Śro Kwi 29, 2015 11:55
|
|
|
Halinka napisał/a: | Sama się dziwię skąd u mnie tyle cierpliwości, ale przecież mam siłę spokoju | i tak trzymaj Halinko Pozdrawiam obojga i przytulam |
_________________ Basia
http://www.youtube.com/wa...ture=plpp_video |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Pon Maj 11, 2015 17:11
|
|
|
Jak już jestem to napiszę, że żyjemy sobie spokojnie , oprócz codziennych małych zawirowań.
Teraz Heniowi najbardziej dokucza zmienność pogody , odkąd pamiętam był meteopatą, a teraz jeszcze przez chorobę to się wzmocniło.
Tradycyjnie cieszę się z każdego lepszego dnia i nie wybiegam myślami dalej niż muszę.
Inwestuję w siebie i robię sobie nowe uzębienie, cóż wychodzą zaniedbania z przeszłości |
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Sob Maj 23, 2015 19:20
|
|
|
Robiliśmy w tym tygodniu badania Henia. Wyniki są dobre, brak komórek nowotworowych w pęcherzu i moczu.
Z tą chorobą mamy spokój do sierpnia, a nad innymi trochę panujemy i godzimy się z tym czego zmienić nie możemy. |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Pią Cze 05, 2015 21:00
|
|
|
U nas na południu pięknie grzeje słoneczko, już mnie strzaskało, mimo, że się nie opalam, ale chodzimy sporo na spacery z Marcysią, więc automatycznie zmieniam kolor.
Heniu raz lepiej raz gorzej, taka huśtawka,tak , że praktycznie nic nie mogę zaplanować, ani wyjścia ani wyjazdu, tak, że żyjemy z godziny na godzinę. |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Wto Cze 09, 2015 10:15
|
|
|
Pozdrawiam Was |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Nie Cze 14, 2015 21:15
|
|
|
Jest dobrze i niech tak zostanie |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2015 20:39
|
|
|
Nic się nie zmienia, cieszymy się każdym słonecznym dniem i siedzimy na tarasie i ciągle go upiększamy ( to Ja)
Dzień upływa za dniem.
Kupiłam sobie na imieniny płytę Stanisławy Celińskiej, jestem zauroczona jej muzyką, puszczam na okrągło jak nastolatka swojego idola
Zaglądam tutaj, ale wszyscy ( oprócz azulla) chyba mają urlopy i wakacje, więc nic się złego nie dzieje . |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Pią Lip 03, 2015 22:24
|
|
|
Halinka napisał/a: | chyba mają urlopy i wakacje, więc nic się złego nie dzieje |
Ja jeszcze niemam urlopu ale jakos nie miałem czasu nic napisać.
Może jutro coś skrobniemy
pozdrawiam |
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Śro Lip 08, 2015 20:02
|
|
|
Minęły moje imieniny, mijają kolejne urodziny a ja ciągle młoda , piękna a do tego coraz mądrzejsza
U nas stabilnie, Heniu polubił przebywanie na tarasie i stara się spacerować z Marcysią , więc mam stałe towarzystwo.
Niestety żaden wyjazd nie wchodzi w rachubę , więc tylko myślami będę w Licheniu. |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Pią Lip 10, 2015 12:06
|
|
|
Witaj Halinko Podczytywalam co u Was i bardzo sie ciesze, ze dajecie rade i poki co jest stabilnie...
pozdrawiam serdecznie |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2015 20:32
|
|
|
Wczoraj Heniu ciął drzewo na kominek i rozwalił sobie prawą rękę. Szybko poszliśmy do przychodni, dziewczyny zrobiły fachowy opatrunek i zadzwoniły po karetkę ( strasznie to wyglądało). Na SoR-ze zrobili zabieg ( trwał 2 godziny) pozszywali ścięgna, tkanki i skórę. Dobrze, że nie uszkodził kości.
Robił to tysiące razy, a raz się nie udało i teraz boi się i nie pozwala nawet mnie tknąć maszyny, a przecież ja często ostatnio cięłam, bo ktoś musiał.
Może jak wydobrzeje to zapomni , a ponieważ pamięć ma teraz bardzo krótką, więc wszystko możliwe.
Jeszcze nie wiem ile będzie mieć tą szynę i kiedy to się zagoi, ale teraz ma pełną obsługę i nic nie robi
W przyszłym tygodniu jeszcze następni zalegli goście i wreszcie koniec imprez w lipcu. |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2015 00:06
|
|
|
Halinka,
No to dobrze że ręki nie odcioł.To mogło się skonczyć tragicznie
Halinka napisał/a: | W przyszłym tygodniu jeszcze następni zalegli goście i wreszcie koniec imprez w lipcu |
A w sierpniu niema żadnych imprez Takiej to dobrze.Same imprezki |
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Nie Sie 09, 2015 14:17
|
|
|
Henia ręka dobrze się goi .
Jakoś dajemy radę pomimo upałów, dużo siedzimy na tarasie , a wieczorem chodzimy na spacery z Marcysią ( ja jeszcze chodzę rano i czasem w południe) |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|