|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Zamknięty przez: dora Pią Lut 11, 2011 19:59 |
Wczoraj, Dzisiaj, Jutro |
Autor |
Wiadomość |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Wto Sie 10, 2010 16:27 Wczoraj, Dzisiaj, Jutro
|
|
|
Sa dwa dni w tygodniu o ktore nie powinnismy sie martwic, dwa dni ktore powinny byc uwolnione od strachu i niepokoju.
Jednym dniem jest wczoraj, z bledami i troskami, winami i pomylkami,cierpieniami i bolami.
Wczoraj minelo, na zawsze i nie mamy nad tym kontroli. Za zadne pieniadze na swiecie nie mozemy przywrocic wczoraj. Nic nie mozemy zmienic co zrobilismy,nie mozemy wymazac nawet jednego slowa ktore powiedzielismy-wczoraj minelo.
Drugi dzien o ktory nie powinnismy sie martwic jest jutro, z mozliwymi,nieszczesciami, ciezarami, wielkimi obietnicami i slabym wykonaniu.
Jutro jest poza nasza natychmiastowa kontrola.
Jutro slonce wzejdzie w calej okazalosci lub za maska chmur, ale wzejdzie.
Dopoki nie wzejdzie, nie wchodzi w gre, bo jeszcze sie nie narodzilo.
To pozostawia tylko jeden dzien-dzisiaj. Kazda osoba moze stoczyc walki jednego dnia.
Za?amujemy sie tylko wtedy kiedy dodajemy sobie ciezary wczorajsze i jutrzejsze.
Nie przezycia dzisiejszego dnia doprowadzaja ludzi do szalu-lecz wyrzuty sumienia o cos co stalo sie wczoraj i okropny strach co moze przyniesc jutro.
Zacznijmy wiec zyc tylko dniem dzisiejszym !
Wlasnie dzis
1. Przezyje dzien dobrze , nie probujac natychmiast rozwiazywac moich wszystkich problemow Jestem w stanie czynic przez 12 godzin to , co przeraza mnie , gdy pomysle , ze mialabym znosic przez cale zycie .
2. Wlasnie dzis bede szczesliwy : sprobuje w ten sposób pokazac , ze racje mial Lincoln mowiac . Ludzie sa na tyle szczesliwi , na ile sobie na to pozwola .
3. Wlasnie dzis dostosuje sie do tego co jest , a nie bede probowac naginac wszystkiego do moich wlasnych zyczen . Przyjme mój „ los „ taki , jaki mi ten dzien przyniesie i postaram sie do niego dostosowac
4. Wlasnie dzis sprobuje cwiczyc mój umysl , naucze sie czegos pozytecznego . Nie bede proznowac . Przeczytam cos , co wymaga wysilku umyslu i koncentracji uwagi .
5. Wlasnie dzis bede doskonalic sie duchowo trzema sposobami :
- wyswiadcze dyskretnie komus cos dobrego ( gdyby ta osoba dowiedziala sie o dobrym uczynku , to nie bedzie sie on liczyl )
- wykonam przynajmniej dwie rzeczy , na które nie mam ochoty
- sprobuje nie okazac , ze moje uczucia zostaly zranione , moge czuc sie dotkniety , ale dzis tego nie okaze
6. Wlasnie dzis bede zgodny z otoczeniem . Postaram sie wygladac jak najlepiej , ubiore sie odpowiednio , bede mowic spokojnym tonem , bede uprzejmy i nie bede nikogo krytykowac . Postaram sie nie doszukiwac wad , nie bede nikogo ulepszac ani nikim kierowac z wyjatkiem samego siebie .
7. Wlasnie dzis bede mial plan dzialania . Moze nie bede trzymal siego scisle , ale bede go mia?l Uchroni mnie to od pospiechu i niezdecydowania .
8. Wlasnie dzis znajde spokojne pol godziny tylko dla siebie i odpreze sie. Postaram sie wtedy popatrzec na moje zycie w nowy sposób.
9. Wlasnie dzis pozbede sie obaw. Przede wszystkim nie bede sie bac cieszyc tym , co piekne. Sprobuje zaufac , ze to co ja daje swiatu wroci do mnie z powrotem |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 6 |
|
|