|
Witaj na stronach niepije.com.pl
Forum wsparcia, dla osób uzależnionych i współuzależnionych od alkoholu. Dawniej niepije.net
|
Ja, alkoholik |
Autor |
Wiadomość |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 17:23 Ja, alkoholik
|
|
|
Ja, alkoholik
TVP 2
rok produkcji: 2002
godzina: 19:30
Środa, 4 stycznia 2012
czas trwania: 35 min
kategoria:
Rozmowa
"Ja, alkoholik" to cykl 13 filmów dokumentalnych poświęconych problematyce alkoholizmu. Autor tego cyklu od dwóch lat dokumentuje życie alkoholików wychodzących z nałogu. Towarzyszył im w trakcie leczenia, w szpitalach, podczas terapii grupowej, w mityngach dla anonimowych alkoholików. Bohaterami swojego filmu uczynił tych spośród nich, którzy jeszcze się nie poddali i zdeterminowani usiłują powrócić do normalnego życia. Jest to sześciu mężczyzn w wieku od 19 do 62 lat, o różnym wykształceniu i różnej sytuacji rodzinnej. W pierwszym odcinku zatytułowanym "Odwyk" poznajemy czterech z sześciu bohaterów cyklu. Funkcję narratora pełni Jurek - 62-letni doktor weterynarii. Wyjście z nałogu jest dla niego ostatnią szansą uratowania całości rodziny. Drugi z bohaterów, Michał, ma lat 30. Mówią o nim "przypadek beznadziejny". Być może poszukuje swojego "dna", które musi osiągnąć, żeby wyjść z nałogu. Trzeci bohater, Staszek, ma 42 lata. Stracił wszystko: rodzinę, przyjaciół i pieniądze. Jego jedyną nadzieją jest wiara, wiara w Boga i w to, że kiedyś udowodni rodzinie, że jest innym człowiekiem. I czwarty bohater pierwszej części cyklu - Jacek. 39-latek, któremu zgubny nałóg zmarnował karierę sportową. Właśnie po raz kolejny opuścił szpital. Jak twierdzi, zrobi wszystko, aby udowodnić terapeutom, dającym mu niewielkie szanse wyleczenia, że się mylą. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 5 |
|
|