witam - pierwszy raz |
Autor |
Wiadomość |
grazyna
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:04
|
|
|
Franek, ja wiem że jestem nakręcona, ale już spokojniejsza, to że mam kontakt z Tobą , innymi na forum to już dla mnie jest coś, masz racje - co do spotkania z grupą w realu. Ja nie szukam powodu mojego zachowania, szukam rozwiazania abym się dalej nie nakręcała. Znam siebie , potrzebny jest mi kontakt z AA , mam pokorę co do lat swojej trzeżwości , te 9 lat nie daje mi więcej pewności, madrości itd. niż to ze dzisiaj jestem trzeżwa. to ten dzień dzisiejszy jest ważny. Moja terapeutka- przyjaciółka to też alkoholiczka. I dalej uważam że masz rację. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:15
|
|
|
Czy slyszałaś o afirmacji,jesli tak to zacznij stosować,zanim zaczniesz mysleć po co?na co?zastanów sie czy to akurat jest Ci potrzebne i do czego,zamieniaj złe nastawienia na pozytywy,tym samym unikniesz niepotrzebnych pytań od siebie,alkoholik jak sie nudzi to myśli i czasami takie myslenie powoduję uzalanie się na soba,a nawet prowadzi do jeszcze bardziej niepotrzebnych mysli,co czasami objawia się w nawrotach choroby,dlatego stosowanie afirmacji jest potrzebne aby uniknąć niepotrzebnych sytuacji,pozytywne myslenie pmaga.
http://www.afirmuj.webpark.pl/ |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
grazyna
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:25
|
|
|
Afirmacja jest trudna. podaj mi prosty przykład. |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:55
|
|
|
grazyna,
Np. taki Grażyno że- nie będe zabierał dzisiaj głosu na mitingu, bo za trudny temat i może źle powiem i będą sie ze mnie śmiali .Zastosowanie afirmacji-ale ten temat kiedyś przerabiałem i wiem dużo o Nim.Tutaj nikt z nikogo się nie śmieje.Ja przecież jestem po studiach.Przecież nie wyrzuca mnie z mitingu za to
I wiele jeszcze różnych dobrych rzeczy mógłbym sobie wymyśleć, aby śmiało zabrac głos.Taki przykład mi sie nasunoł, ale powiem że tez miałem z tym problem.Szczególnie w pracy.Nigdy nie słyszałem co to jest afirmacja.Dopiero na terapii mnie nauczyli i jak to stosować
pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Nie Sie 15, 2010 21:59 Mowisz i masz
|
|
|
Przykłady afirmacji za P. Godlewskim
- Akceptuję siebie i kocham – tu i teraz.
- Jestem bezpieczny i swobodny, zawsze i wszędzie.
- Bezpiecznie jest czuć swój lęk.
- Świat jest dla mnie miłym i przyjaznym miejscem.
- Jestem wartościowy i cenny.
- Zasługuję na miłość i szacunek. Szanuję i kocham siebie.
- Oddycham radością życia.
- Zasługuję na zdrowie. Cudownie zdrowe ciało jest dla mnie naturalne.
- Bóg wspiera mnie we wszystkim co robię.
- Robię tylko to, co dobre i pożyteczne.
- Zasługuję na to, by być szczęśliwym. Mogę być szczęśliwy i zadowolony z siebie. |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 06:04
|
|
|
Co to jest afirmacja???
AFIRMACJA JEST TO POZYTYWNA MYŚL UŁOŻONA W ZDANIE, KTÓRE UŻYWAMY JAKO CELOWEJ ŚWIADOMEJ SUGESTII LUB AUTOSUGESTII. Ma ona spowodować i ugruntować pożądane zmiany w naszej świadomości. Zdanie, którego postanowiliśmy użyć jako afirmacji musi zawierać wyłącznie pozytywne treści , przeznaczone "tu i teraz".W doborze afirmacji należy być bardzo ostrożnym, gdyż to nasze myśli tworzą naszą rzeczywistość. Nie bez powodu mówi się, człowiek jest taki, jakie jego myśli.
WSZYSTKIE TWOJE MYŚLI I UCZUCIA TWORZĄ CIEBIE; TWÓJ KSZTAŁT DUCHOWY, UMYSŁOWY, EMOCJONALNY I CIELESNY. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
|
|
|
 |
piotreka

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 08:09
|
|
|
Franciszek napisał/a: | http://www.rozwojduchowy.net/artykuly-120_afirmacja_wedlug_full_moon_1.html |
bardzo fajna stronka,kiedyś się z nią zderzyłem ale jakoś poszła w zapomnienie,teraz mi franku ją przypomniałeś..
...polecam |
_________________ Jedność,Służba,Zdrowienie
24H |
|
|
|
 |
grazyna
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:39
|
|
|
dziękuje za afirmację i stronę..... chcę pracować nad tym, dzisiaj byłam w poradni u swojej terapeutki, bardzo się zaniedbałam, rozpoczynam warsztaty - nawroty, pomysł z forum bardzo dobry- sama to wiem, w czwartek miting.pozdrawiam i dziękuję. |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:41
|
|
|
grazyna napisał/a: | dzisiaj byłam w poradni u swojej terapeutki, bardzo się zaniedbałam, rozpoczynam warsztaty | ... super ... a tu ładnie z nami pisz nadal i dziel się też swoimi doświadczeniami |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
Ostatnio zmieniony przez kajadda Pon Sie 16, 2010 19:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:41
|
|
|
grazyna,
zadbaj o siebie,bo warto |
|
|
|
 |
grazyna
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:47
|
|
|
Franku, ja teraz wiem że warto i dlatego chcę to zrobić. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:50
|
|
|
na forum są codzienne refleksje AA,ja czytam od kilu lat i mi pomagaja, |
|
|
|
 |
grazyna
|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:52
|
|
|
dziekuję Ci że jesteś, czuję się jakbym wracała z bardzo dalekiej poodróży do domu. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 16, 2010 19:59
|
|
|
grazyna,
z pewną dozą nieśmiałości chce zapytać czy pracowałaś na programie AA,czy miałas sponsorkę, z kazdym dniem bedzie coraz lepiej,ale samo forum nie wystarczy do trzeźwienia,ciesze się że wracasz do domu,a najwazniejsze że jesteś wsród swoich, |
|
|
|
 |
|