Witam agaton |
Autor |
Wiadomość |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2011 21:08
|
|
|
agaton napisał/a: | NIE BYŁAM MIETKU |
To bardzo niedobrze, na dzień dzisiejszy mitingi są Ci potrzebne do utrzymania trzeźwości, to szkoła życia.
Mam prośbę, nie pisz dużymi literami. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jarox48

Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1538 Skąd: Będzin
|
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

Pomógł: 23 razy Wiek: 75 Dołączył: 28 Mar 2010 Posty: 3734 Skąd: Grójec
|
Wysłany: Śro Cze 29, 2011 22:43
|
|
|
Aga, w tym całym bałaganie, mityngi to rzecz najważniejsza. Siedzę w tym temacie od wielu lat, wydawałoby się, że mogę sobie odpuścić.
Nie odpuszczam.
Nie odpuszczam dlatego, że nie raz już wpadłem przez te lata w emocjonalny dołek, gdzieś coś zaniedbałem, na szczęście nie zapiłem.
Natomiast bardzo dobrze nauczyłem się słuchać. Dość dobrze swego czasu przerobiłem bezsilność i to nie tylko wobec alkoholu, dość dobrze nauczyłem się żyć na trzeźwo, a już na pewno przestałem być tym, który wszystko wie, który do trzeźwienia, do życia nie potrzebuje drugiego alkoholika.
Bez takiego podejścia, do monopolu droga najłatwiejsza |
_________________ % mnie nie zabiły, to znak, że mam jeszcze coś do zrobienia |
|
|
|
 |
agaton
agaton
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 21:03
|
|
|
dziś miałam naprawdę zły dzień.od południa takie ciśnienie że .......głód |
_________________ agaton |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 21:11
|
|
|
agaton napisał/a: | dziś miałam naprawdę zły dzień.od południa takie ciśnienie że .......głód |
To dobrze że tu zawiatałaś i sobie poradziłaś |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Czw Cze 30, 2011 21:17
|
|
|
agaton napisał/a: | dziś miałam naprawdę zły dzień.od południa takie ciśnienie że .......głód | ... poradzisz sobie... tak to już jest po tych wzlotach sa spadki, że aż boli... spotkanie z drugim alkoholikiem napewno będzie pomocne... |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Mariusz

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 09:54
|
|
|
Agaton, napiszę Ci jeszcze raz.
Takie stany są normalne, mi kiedyś pomogło zaakceptowanie tego faktu.
To tak normalne, jak to, że przy ospie swędzi, a drapać się nie należy.
Na początku, zawsze, no prawie zawsze są doły i pić się może chcieć jak cholera, jednak pić nie należy.
Więc albo to zaakceptujesz, albo....
Więc trzymaj się dzielnie |
_________________ Brak śniegu to znak, że go nie ma . Co nie znaczy, że nigdy nie spadnie...
|
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 11:54
|
|
|
Właśnie po to żeby takie złe dni zdarzały się jak najrzadziej korzystam ze wsparcia wspólnoty AA.
Na mitingach uczymy się jak sobie radzić w takich sytuacjach. |
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 15:37
|
|
|
Halinka napisał/a: | Na mitingach uczymy się jak sobie radzić w takich sytuacjach. |
Zgadzając się z moimi przedmówcami, dziś czekam na lepsze wiadomości |
|
|
|
 |
agaton
agaton
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 16:22
|
|
|
dzis jest okej.chcialabym isc na mitnig ale nie wiem czy mama mi zostanie z dzieckiem |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 19:23
|
|
|
agaton napisał/a: | chcialabym isc na mitnig ale nie wiem czy mama mi zostanie z dzieckiem |
I jak dotarłaś? |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
jarox48

Pomógł: 4 razy Wiek: 62 Dołączył: 12 Cze 2010 Posty: 1538 Skąd: Będzin
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 20:24
|
|
|
AGATKO
Widzę, że już zaczynasz dochodzić do siebie......a zauważam to po Twojej obecności na forum, której jest w ostatnim okresie coraz mniej.....Twoje wypowiedzi też są bardzo skromniutkie.......Twoja świadomość zaczyna dopuszczać do siebie myśl, że przecież jest już ok......nie daj się zwieść, anticol napewno nie zapewni Ci trzeżwienia......jedynie terapia, kontakt z drugim alkoholikiem, ciągłe zgłębianie swojej wiedzy na temat alkoholizmu i własnej psychiki, szczere wyciąganie wniosków z przeżytego życia......to są podstawowe elementy zapewniające trzezwienie.....pisz, czytaj, działaj, bo wierz mi, sam anticol zaprowadzi Cię z powrotem tam gdzie już byłaś kilka razy......a wiec też, że każde następne zapicie, jest coraz bardziej bolesne w skutkach i destrukcyjne, niż poprzednie..... działaj dziewczyno, działaj, jesteś młoda i masz szanse na cudowne życie.....
Pozdrawiam
Jarek alkoholik
P.S. A powiedz mi jeszcze, kto opiekował się Twoim dzieckiem jak miałaś kilkudniowe ciągi ?????? |
_________________ WIERZYLEM W SWOJE SLOWA LECZ SLOWA ULECIALY |
|
|
|
 |
Mietek
Mietek

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 20:50
|
|
|
jarox48 napisał/a: | ciągłe zgłębianie swojej wiedzy na temat alkoholizmu i własnej psychiki, |
Ale przecież Agata już to wszystko wie!!! .
Tylko ja się zastanawiam dlaczego, choc jestem w temacie blisko 20 lat, ciągle dowiaduję się o sobie czegoś nowego. jarox48 napisał/a: | działaj dziewczyno, działaj, |
Do tego mimo wszystko potrzeba i samozaparcia, i pokory, i odwagi.
Na mityngu na którym byłem, dziś dość dużo o tym było mówione. |
|
|
|
 |
agaton
agaton
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 10:41
|
|
|
CZEŚĆ
Bardzo mądrze Jarku napisałeś co do trzeżwienia.a co do obecności na forum to niestety nie mam aż tyle czasu postaram się w to wgłębić.Co do pisania to nie jest mi tak łatwo się otworzyć.
Jeżeli chodzi o moje ciągi to piłam tak że z początku w miare kontrolowałam swoje picie, ale jak już wpadłam to piłam codziennie kilka miesięcy .mam już taki styl picia.a moim dzieckiem opiekowałam się ja, chyba że uciekałam z domu wtedy moja mama.
Po każdym wypiciu moja mama robi mi następnego dnia taką sieczkę że mi się odechciewa wszystkiego i ide na łatwizne.Teraz to w ogóle straszy mnie prokuratorem,,,nienawidze tego.
podrawiam |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 11:06
|
|
|
Jak nie zaczniesz działać, to będzie to nie tylko straszenie i możesz stracić dziecko.
ps. pewnie na miting nie dotarłaś? |
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
|