zmarnowane pol zycia |
Autor |
Wiadomość |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pią Lis 12, 2010 23:49
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | Z powodu wpadek, chce poznać duchowa stronę choroby, gdyż w tym upatruje się swoich niepowodzeń. Ale może nie potrzebnie. |
Może potrzebnie Vasco Bo widzę że wartosci jakie sobie możesz cenić, chyba nie są u Ciebie na miejscu Może widzisz zamiast trzeźwosci na pierwszym miejscu cos innego.
Ja rozumię to tak, że gdybym nie ułożył sobie w tzw, piramidę i na samej górze Trzeźwosci, to z żadnych innych wartosci bym nie skorzystał czy nie miałbym ich A pisze tu np. o miłosci,przyjaźni,zdrowiu,rodzinie czy Bogu(jak kolwiek Go pojmujesz)
Także może jeszcze te wartosci nie sa na miejscu i przez to taki mętlik
Ja to tak zrozumiałem
pozdrawiam Vasco |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
kajadda

Pomogła: 16 razy Wiek: 57 Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 3414 Skąd: katowice
|
Wysłany: Sob Lis 13, 2010 00:47
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | Kajadda
| ... i co dalej |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Vieux Vasco

Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 431 Skąd: francja
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 20:21
|
|
|
Nic Kajku, milo ze skrobniesz.
Felicjo, Jacku
czytam dobra książkę, czyli przerwa w filozofowaniu na przyswojenie nowych informacji. Trochę spraw bieżących na głowie, siostra u mnie jest, wiec mam z kim gadać, co pozwala nie bombardować forum swoim mentlikiem.
Jacek, próbowałem wczoraj odpisać na twój post, ale w rezultacie wyszły bzdury i zrezygnowałem. Ale jeszcze na ten post odpisze, bo przecież nie chodzi o to, żeby trzeźwość była zawsze wybierana, lecz o pozostałe wartości: miłość, przyjaźń, zdrowie. O zbudowanie nowej harmonii miedzy tym wszystkim. To ciekawe, bo mimo degeneracji wszystkich wartości podczas picia, jakaś „harmonia” istniała, a teraz trzeba się życia uczyć od nowa.
Pozdrawiam. |
_________________ s'il n'y en a pas de premier, il ne peut y en avoir un dixième |
|
|
|
 |
kajadda

|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 20:52
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | czytam dobra książkę, czyli przerwa w filozofowaniu | ... a to nie filozoficzna książka ... poczytaj w spokoju jeszcze raz wcześniejsze posty i pomyśl |
_________________ "Prawdziwy akt odkrycia nie polega na odnajdywaniu nowych lądów,lecz na patrzeniu na stare w nowy sposób." Marcel Proust |
|
|
|
 |
Vieux Vasco

Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 431 Skąd: francja
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 22:51
|
|
|
Jak najbardziej filozoficzna książka o piciu. Miałem na myśli moje filozofowanie, zamykam się, kiedy czytam kogoś mądrzejszego. |
_________________ s'il n'y en a pas de premier, il ne peut y en avoir un dixième |
|
|
|
 |
Felicja
Felicja
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 18 Cze 2010 Posty: 411 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Pon Lis 15, 2010 18:06
|
|
|
Vieux Vasco napisał/a: | kiedy czytam kogoś mądrzejszego. |
może się udzieli
Pozdrowionka |
_________________ Skarb, który został wniesiony do domu przez główną bramę, nie jest prawdziwym skarbem tego domu.
Prawdziwego skarbu trzeba szukać wewnątrz. |
|
|
|
 |
kajadda

|
Wysłany: Nie Lis 28, 2010 21:49
|
|
|
Vieux Vasco, no i się zamknąłeś na całego... radzisz sobie wnioskuję |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 20:02
|
|
|
Vieux Vasco,
Daj znac o sobie,co z Tobą, |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
azull
Administrator Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 13, 2011 10:41
|
|
|
Vasco , co tam? Unosisz się na fali, czy marnujesz drugą połowę życia?
A. |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
___________________________________________________ |
|
|
|
 |
azull
Administrator Moderator

|
Wysłany: Śro Wrz 21, 2011 23:17
|
|
|
Vasco, gdzie się podziewasz? Szkoda że nie wpadasz tu już tak często jak dawniej to miało miejsce. Mamy tu paru nowych kolegów. Piszą, piszą i ... piszą. Zapewne przypadlibyście sobie do gustu
pozdro A |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
___________________________________________________ |
|
|
|
 |
bodziu
Bloger

|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2011 09:15
|
|
|
... następny zaginiony? a może też w tańcu jak Jarek? |
_________________ " nigdy nie wzniesiesz się ponad to, czemu nie chcesz spojrzeć w oczy" |
|
|
|
 |
|