witam jestem tutaj nowy |
Autor |
Wiadomość |
agaton
agaton
|
Wysłany: Nie Lip 17, 2011 12:34
|
|
|
Witaj
Też jestem jeszcze młoda. Byłam na terapii więc Tobie też polecam. Oprócz tego mitingi psycholog. Dobrze że zdałeś sobie z tego sprawe że jestes alkoholikiem. Ludziom młodym jest z tym cięzko. Ale nie warto marnować sobie życia przez to świństwo.Przez jakiś czas nie piłam potem zapiłam i próbowałam sobie udowodnić że potrafie to kontrolowac. Po tym co ostatnio zrobiłąm - zrozumialam.
pozdrawiam 3 maj sie |
_________________ agaton |
|
|
|
 |
Tomek R

|
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 18:03
|
|
|
Cześć
Przeczytałem cały wątek i przypomniała mi się moja historia. 6 lat temu też zalogowałem się na forum i...nie posłuchałem rad tu przeczytanych. Nie wyszedłem do reala ze swym problemem...Minęło 6 lat, morze alkoholu przelało się przeze mnie i co? Wczoraj byłem na swoim 4 mitingu. Nie ma innej drogi...
Pozdrawiam Cię serdecznie mając nadzieję/mimo, że upłynęło kilka miesięcy od kiedy założyłeś ten wątek/, że to przeczytasz i napiszesz coś o sobie więcej
TR |
|
|
|
 |
luqaz8
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 00:20
|
|
|
Witam dawno mnie tutaj nie bylo. Od mojego zalogowania minelo 18 miesiecy od tamtej pory nic nie zrobilem po prostu pilem dalej, probowalem samemu podejmowac proby abstynencji i nic z tego, srednio co miesiac zdarzal sie tygodniowy ciag bez pamieci ale po tym jak w swieta znalazlem sie w szpitalu przez picie i dziewczyna zostawila miesiac temu rowniez przez alkohol powiedzialem dosyc tego ze musze nareszcie zmienic swoje dotychczasowe zycie ktore mi sie nie podoba. Bylem dzisiaj na swoim pierwszym mitingu AA i musze powiedziec ze jestem pozytywnie nastawiony, nastepny miting w czwartek na ktorym tez bede. |
|
|
|
 |
bodziu
Bloger

|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 00:45
|
|
|
luqaz8, witaj jestem alkoholikiem i mam na imię Bogdan |
_________________ " nigdy nie wzniesiesz się ponad to, czemu nie chcesz spojrzeć w oczy" |
|
|
|
 |
Tomek R

|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 11:47
|
|
|
Sie ma
Mnie osobiście same mitingi nie pomogły. Zapiłem po 18 dniach - tygodniowy ciąg..Zdecydowałem się na terapię grupową i indywidualną. Pomaga mi bardzo, dowiaduję się nowych rzeczy. Nie jestem w 100% zadowolony ale ludzie tu piszą, że początkujący tak mają więc przyjmuję to jak dogmat i tyle.
pozdrawiam
TR |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 12:09
|
|
|
luqaz8 napisał/a: | od tamtej pory nic nie zrobilem po prostu pilem dalej, probowalem samemu podejmowac proby abstynencji i nic z tego, |
Jak nic nie zrobiłeś to sytuacja nie mogła się zmienić.Choroba alkoholowa jest podstępna i im wcześniej zaczniesz leczenie tym lepiej.
Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeżeli masz możliwość to chodź na mitingi jak najczęściej na początek najlepiej 90 mitingów w 90 dni.
I najważniejsze skup się na dniu dzisiejszym i stosuj zasadę dzisiaj nie piję i tak codziennie a małymi kroczkami zbudujesz swoją trzeźwość. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
greeneyes

|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 12:31
|
|
|
Witaj, cieszę się, że po tych 18 miesiącach zajrzałeś tutaj. też polecam Ci terapię, pomoże Ci wiele rzeczy z rozumieć, co dzieje się z Twoim umysłem. To bardzo cenne. Wiesz...w tej chorobie nie można sobie odpuścić...ja po przeszło roku zapiłam. Nowe doświadczenie, do przyjemnych nie należące, wręcz zagrażające mojemu życiu. Może Ty tez " potrzebowałeś " tych 18 m-cy, żeby w końcu upaść tak nisko i zrozumieć, że my alkoholicy mamy 4 wyjścia: psychiatryk, więzienie, cmentarz albo terapia :)
trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 15:28
|
|
|
luqaz8 napisał/a: | Od mojego zalogowania minelo 18 miesiecy od tamtej pory nic nie zrobilem po prostu pilem dalej |
Nic nie robiłeś w kierunku trzeźwości, więc wcale sie nie dziwie że piłeś dalej Tez miałem takei doświadczenia, więc dla mnie to jest normalne ale... luqaz8 napisał/a: | po tym jak w swieta znalazlem sie w szpitalu przez picie i dziewczyna zostawila miesiac temu rowniez przez alkohol | to dopiero wtedy poddałem sie i zaczołem szukac SAM pomocy.Poszłem na leczenie,zaczołem znów chodzić na AA i słuchac co mówią inni.Zaczołem terapię.Także zaczołem coś ze sobą robić i już słuchałem innych, a nie jak kiedyś "Sam soobie poradzę"
luqaz8 napisał/a: | Bylem dzisiaj na swoim pierwszym mitingu AA i musze powiedziec ze jestem pozytywnie nastawiony, |
I bardzo dobrze.Teraz tylko trzeba pilnować aby na mitingi chodzić
pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Śro Sty 04, 2012 15:29
|
|
|
Tomek Radom napisał/a: | Mnie osobiście same mitingi nie pomogły. |
To zależy czy byłeś obecny rozumem na mityngu,na początku zacznij słuchać,a kiedy już będziesz miał coś do powiedzenia to mów. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
luqaz8
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 21:02
|
|
|
Witam. Napisze co u mnie, dawno tutaj nie zagladalem. Chodze regularnie na mitingi od stycznia 2012 roku czyli wtedy ostatni raz tutaj pisalem ponad poltora roku temu. Przez ten czas zdarzylo sie dla mnie ze 3 razy zapilem. W tej chwili mam 7 miesiecy abstynencji. Nie bylem na profesjonalnej terapi lecz zrobilem program 12 krokow ze sponsorem wedlog ksiazki Aninimowi Alkoholicy. Zrozumialem na czym polega moj problem.Teraz zycie na trzezwo jest o wiele lepsze. |
|
|
|
 |
Franiu
Moderator

Pomógł: 8 razy Wiek: 73 Dołączył: 24 Mar 2010 Posty: 2768 Skąd: D.G.
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 21:15
|
|
|
Witaj ponownie
luqaz8 napisał/a: | Przez ten czas zdarzylo sie dla mnie ze 3 razy zapilem. W tej chwili mam 7 miesiecy abstynencji. |
Tak już bywa w życiu ze aby cokolwiek zrozumieć człowiek upada,najważniejsze ze zrozumiałeś i trzeźwiejesz o postrzegasz życie na trzeźwo inaczej,wytrwałości i nie pozwól aby kieliszek alkoholu zrujnował to co masz przez te 7 miesięcy.
pozdrawiam 24h. |
_________________ "Przebaczenie jest dwukierunkową drogą, bo ilekroć przebaczamy komuś, przebaczamy również samemu sobie."
http://www.blok.rzsa.pl/ |
|
|
|
 |
jacek78
gadzet

Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Mar 2010 Posty: 4449 Skąd: Skawina
|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 22:27
|
|
|
luqaz8 napisał/a: | zrobilem program 12 krokow ze sponsorem wedlog ksiazki Aninimowi Alkoholicy. Zrozumialem na czym polega moj problem.Teraz zycie na trzezwo jest o wiele lepsze. |
To dobry krok.Po prostu załapałeś na czym polega trzeźwienie
Zyczę następnych 24h i nie zapominaj o mitingach
pozdrawiam |
_________________ Jacek AA
"Wszyscy wiedzą,że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da i on to właśnie robi"
Albert Einstein |
Ostatnio zmieniony przez jacek78 Pon Wrz 30, 2013 22:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
azull
Administrator Moderator

|
Wysłany: Pon Wrz 30, 2013 22:31
|
|
|
Witaj, masz rację, życie na trzeźwo jet nieporównywalne z niczym innym. Cieszę się razem z Tobą, pozdrawiam serdecznie, Azull |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
___________________________________________________ |
|
|
|
 |
Halinka
Siła spokoju.

Pomogła: 27 razy Wiek: 71 Dołączyła: 25 Mar 2010 Posty: 4469 Skąd: podkarpacie
|
Wysłany: Wto Paź 01, 2013 11:17
|
|
|
luqaz8 napisał/a: | Teraz zycie na trzezwo jest o wiele lepsze. |
Masz rację, szkoda tylko, że tak rzadko tutaj zaglądasz, ale widocznie taką masz potrzebę. |
_________________ Halinka
Nie żałuj, nigdy nie żałuj, że mogłeś coś zrobić w życiu, a tego nie zrobiłeś. Nie zrobiłeś , bo nie mogłeś.
STANISŁAW LEM
 |
|
|
|
 |
dora
Moderator

Pomogła: 22 razy Dołączyła: 26 Mar 2010 Posty: 4423
|
Wysłany: Czw Paź 03, 2013 13:40
|
|
|
Witaj ponownie |
_________________ ...''Pomimo łez wciąż można biec, ale trzeba tego bardzo chcieć....''
 |
|
|
|
 |
|